Een prachtig gedicht van Herman de Coninck uit zijn debuutbundel (1969)

10 april 2014
1353
o ik weet het niet Herman

Zijn einde was tragisch: op weg naar een congres in Lissabon overleed Heman de Coninck aan een hartstilstand op het trottoir. Alom bekend als de dichter die poëzie in de boekenkast van de 'gewone mens' bracht, debuteerde de Coninck in 1969 met zijn bundel 'De lenige liefde'.
Het gedicht 'O ik weet het niet' is een ode aan de vrijheid om het leven te omarmen.

O ik weet het niet

O, ik weet het niet,
Maar besta, wees mooi
Zeg, kijk een vogel
En leer me de vogel zien
Zeg: het leven is een brood
om in te bijten en de appels zien rood
Van plezier, en nog, en nog, zeg iets
leer me huilen, en als ik huil
Leer me zeggen: het is niets
Herman de Coninck - O ik weet het niet |
Bekijk hier de gedichten van Herman de Conick op Bol.com

Lees ook:  Een gedicht van Rutger Kopland: De stem van een cello

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down