NOVEMBER | Van de Kunstmaand Ameland tot een cursus ambachtelijk boekbinden

19 oktober 2015
308

Elke maand zet Paradijsvogels Magazine inspirerende en bijzondere activiteiten op een rij. Van verborgen parels tot bekende must sees: deze activiteiten staan garant voor een gezonde dosis inspiratie. De herfst is het moment om eens een paar fijne musea of kunstbeurzen te bezoeken, of ga er juist op uit en geniet van het stormachtige weer! Ga in november bijvoorbeeld naar de Kunstmaand Ameland of leer de kneepjes van het ambacht van boekbinden in een inspirerende cursus.
[hr]
Elke maand op de hoogte blijven van bijzondere en inspirerende activiteiten op het gebied van kunst, cultuur & natuur? Schrijf u in voor de gratis maandelijkse agenda van Paradijsvogels Magazine:
[mc4wp_form id="21400"]
[hr]

Kunstmaand Ameland | Zee van Licht

Agenda Paradijsvogels MagazineIeder jaar staat de maand november op Ameland in het teken van de Kunstmaand. Deze eilandbrede expositie strekt zich in alle windrichtingen uit en belicht kunst in alle vormen: schilderijen, sculpturen, poëzie, muziek, theater..bekende en onbekende kunstenaars tonen hun werk tegen het decor van het eiland. In november is de herfstsfeer op de wadden bijzonder en mystiek, blijf een paar dagen om ook van de natuur te genieten en ruimte maken voor de toevallige ontdekkingen die u ongetwijfeld zult doen!
 
 
31 oktober t/m 29 november, Ameland | Bekijk www.kunstmaandameland.com voor het hele programma
[hr]

Wilde bessen workshop | Van inleggen tot likeur brouwen

Agenda Paradijsvogels MagazineIn deze leuke workshop hebben niet-alledaagse bessen de hoofdrol. Als basis voor een bijzonder, zelf geplukt kerstdiner, of voor een heerlijke wilde bessenlikeur.. Ontdek waar u wilde bessen kunt plukken en in welke periode u erop uit moet voor de meest sappige exemplaren. Hierna gaat u aan de slag: sap maken, bessen konfijten, inleggen, compote maken en likeur brouwen. Met deze voorraad komt u de winter wel door! De workshop vindt plaats in de omgeving van Zeist en is kleinschalig van aard: maximaal 20 personen nemen deel.
 

Lees ook:  Een zwevende tuin van 30.000 bloemen

22 november van 13.00 - 17.00 uur, omgeving Zeist | Meld u aan via www.natuurkok.nl
[hr]

Miró & COBRA | Tentoonstelling

Agenda Paradijsvogels MagazineBijna 60 jaar geleden vond de laatste overzichtstentoonstelling van Miró in Nederland plaats. Anno 2015 haalt het Cobra Museum vele werken van Joan Miró weer naar ons land voor een boeiende expositie waarin de gemene deler tussen deze kunstenaar en de CoBrA beweging centraal staat: de experimentele benadering van kunst, voor beiden destijds een bron van vernieuwing. Naast een groot aantal van de latere, en minder bekende, werken van Miró is ook een replica van zijn studio met meer dan 40 originele voorwerpen een bijzonder element om niet te missen.
 
10 oktober t/m 31 januari | Koop uw tickets en bekijk alle activiteiten op www.miroencobra.nl
[hr]

Basisvaardigheden ambachtelijk handboekbinden | Cursus

Agenda Paradijsvogels MagazineHet Grafisch Atelier Hilversum is een van de oudste open werkplaatsen van Nederland. Hier werken kunstenaars aan hun projecten en geven zij tevens cursussen voor een ieder die graag de kneepjes van het echte vak wil leren. Tijdens de cursus handboekbinder leert u de basisvaardigheden om boekblokken, boekbanden, bibliofiele uitgaven en mooie opbergmappen te maken. Creatief inbinden van werk, het maken van mooie omslagen - uw boeken worden hiermee ware kunstwerken. Deze cursus is flexibel, er is geen start- en einddatum, maar u kunt zich met een strippenkaart aanmelden.

 
 
Vrije inloop, elke maandagavond bij het Grafisch Atelier, Hilversum | Meer info: www.gaghilversum.nl
[hr]

PAN Amsterdam | Eigentijdse kunst, design en antiek

Agenda Paradijsvogels MagazineOude meesters, fotografie, klassieke oudheid, designmeubelen, hedendaagse kunst en antiek wisselen elkaar moeiteloos af op PAN Amsterdam. Deze beurs is de ideale plek om rond te struinen, of u te laten rondleiden langs een aantal topstukken door een expert tijdens een rondje PAN. Of bezoek een van de dagelijkse keuringen waar stukken aan een grondige echtheidsanalyse worden onderworpen. De website van PAN Amsterdam biedt daarnaast onder de noemer van Studio PAN een aantal interessante 'kunstlessen', zo komt u goed beslagen ten ijs.

Lees ook:  Margareth van der Werf over stijl: "Ik woon al een jaar in dit blauwe pak!"

22-29 november, Amsterdam RAI | Bekijk de preview van het aanbod en bestel uw tickets op www.pan.nl
[hr]

Vogelexcursie in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Agenda Paradijsvogels MagazineIn de Waterleidingduinen kunt u volop genieten van rust en ruimte. Het gebied is exclusief bestemd voor wandelaars en bovendien kunt u hier lekker buiten de paden struinen. De ideale ingrediënten voor een vogelexcursie, onder de deskundige leiding van een ervaren natuurgids van IVN. Kleed u op het weer want het moet wel erg stormen wil deze wandeling niet doorgaan en trek stevige schoenen aan die vies mogen worden. Heeft u een verrekijker? Neem die vooral mee en vergeet eten en (warm) drinken niet, u bent namelijk de hele dag onder de pannen.
 
Zaterdag 7 november van 08.30 tot 15.30, verzamelen bij Wilnis | www.ivn.nl
[hr]

Wintertuin Festival | Over hoop & optimisme in de literatuur

Agenda Paradijsvogels Magazine"Hoe kun je optimistisch zijn in een tijd die niet gekenmerkt wordt door optimisme?" twitterde de Amerikaanse schrijfster A.M. Homes in reactie op critici die verbaasd waren omdat ze haar roman een keihard happy end had gegeven. Tijdens het Wintertuinfestival, dat van 26 tot en met 29 november plaatsvindt in Nijmegen, staat deze vraag centraal. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars gaan in op het thema Hoop: van Toon Tellegen tot Bas Heijne en Kader Abdolah.
 
 
26 t/m 29 november in Nijmegen | Bekijk het hele programma op www.wintertuinfestival.nl 
[hr]
Elke maand op de hoogte blijven van bijzondere en inspirerende activiteiten op het gebied van kunst, cultuur & natuur? Schrijf u in voor de gratis maandelijkse agenda van Paradijsvogels Magazine:
[mc4wp_form id="21400"]

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down