Het noorderlicht | Betoverende foto’s en overnachtingen

14 juli 2017
249
noorderlicht - Tiina Tormanen

Bij Paradijsvogels Magazine zijn wij altijd op zoek naar de wonderen der natuur. Het noorderlicht is er zo een die je eigenlijk wel een keer in je leven gezien moet hebben. Op deze pagina laten wij bijzondere foto’s van aurora borealis zien. Ook worden de beste plekjes om dit kleurrijk spektakel te aanschouwen uitgelicht. De pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuws rondom dit fenomeen. Helemaal onderaan vind je een overzicht met artikelen over het noorderlicht en andere hemelse verschijnselen.

Het noorderlicht vastgelegd op de gevoelige plaat

Dat het noorderlicht een favoriet onderwerp is van vele fotografen zal je niet verbazen. Er zijn dan ook foto’s van in overvloed. En er is er geen één hetzelfde.

In deze fotoserie van het noorderlicht legt de Finse fotograaf zichzelf vast onder de paarse en groene vlammen die de hemel kleuren. Bij het zien van de foto’s kom je goed tot het besef hoe nietig we zijn als mens in het heelal…

Noorderlicht - Tiina Tormanen 3
Zelfportret onder het noorderlicht – Tiina Törmänen

Eén keer in de 11 jaar ontstaat er een solar maximum. Hierbij bereikt de zonnecyclus haar hoogtepunt. Deze bijzondere gebeurtenis heeft intense auroras als gevolg. Henry Jun Wah Lee had het geluk om de solar maximum te kunnen fotograferen.

Ook bijzonder zijn deze videobeelden. Hierop is aurora borealis vanuit de ruimte te zien.

Het noorderlicht zelf aanschouwen

Krijg je kriebels in je buik bij het zien van deze foto’s? Dan denk je er misschien over na om dit wonderlijk schouwspel met eigen ogen te aanschouwen.

Er zijn een aantal landen die hier uitermate geschikt voor zijn. Ontdek waarom Finland daar één van is. Als je er heen gaat dan zijn deze plekjes misschien wel de fijnste om te overnachten. De nachten in Finland zijn indrukwekkend mooi, mét of zonder noorderlicht. Kijk hier maar

Lees ook:  De nachtelijke schoonheid van Finland
Noorderlicht overnachten Finland
Overnachten onder het noorderlicht in Finland

Een bootreis langs de Hurtigruten in Noorwegen is al een droom op zich. Maar als je vanaf het dek ook nog word getrakteerd op dansende kleuren aan de hemel, dan wordt dit misschien wel de mooiste reis van je leven. Hier lees je wat de Hurtigruten zo bijzonder maakt.

Niet alleen toeristen willen de kleurrijke golven van het noorderlicht graag zien. De lokale bevolking van IJsland krijgt er ook geen genoeg van. Aurora borealis blijft je betoveren.

Deze familie uit Noorwegen is zelfs in een glazen iglo op de poolcirkel gaan wonen om dichter bij de natuur te staan. Ze slapen elke avond onder een stralende sterrenhemel. Een betere woonplaats om het noorderlicht te bewonderen is moeilijk te vinden.

Andere hemelse schouwspelen

Het noorderlicht is zeker niet het enige hemels cadeautje om bij weg te dromen. Weleens gehoord van het zuiderlicht? Dit is het prachtige zusje van het noorderlicht. Het zuiderlicht, of aurora australis, is in Australië, Nieuw-Zeeland en Antarctica te bewonderen.

Zuiderlicht - aurora australis
zuiderlicht – aurora australis

Deze lichtpilaren lijken zo vanuit de hemel naar beneden te komen. Ze worden gevormd door platte, hexagonale ijskristallen die het aardse licht reflecteren.

Mike Olbinski volgde gedurende 48 dagen verschillende stormen in Arizona. Hij legde 55.000 beelden vast en creëerde hiermee een indrukwekkende compilatiefilm.

Maar ook op aarde is er genoeg om je over te verwonderen. Deze kunstwerken van Moeder Natuur zijn bijna te mooi om waar te kunnen zijn.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings