‘Graffiti Grandma’s’: je bent nooit te oud om grafittikunstenaar te worden

2942 VIEWS
‘Graffiti Grandma’s’: je bent nooit te oud om grafittikunstenaar te worden

Enige tijd geleden schreven we over hoe artistieke expressie een positieve invloed heeft op de gezondheid. Uit onderzoek blijkt o.a. dat mensen die er een creatieve hobby op nahouden 73% minder kans hebben op cognitieve stoornissen.

In de Portugese stad Covilha brengen ze dit op een bijzondere manier in de praktijk. Want alom bekende materialen zoals keramiek, acryl en aquarel, die zijn toch uit de tijd? Project Lata 65 brengt oudere generaties in aanraking met… graffitikunst! En met veel succes.

Vele heren en dames tussen de 63 en 93 maakten inmiddels kennis met graffiti: van een lesje geschiedenis tot het ontwerpen en plaatsen van eigen ‘tags’ (een unieke ‘handtekening’ die iedere zichzelf respecterende graffitikunstenaar heeft) in de stad. In de pers gaan deze straatkunstenaars inmiddels bij de naam Graffiti Grandma’s (het zijn vooral vrouwen die meedoen) – je bent nooit te oud om te leren, én om te creëren!

Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels MagazineNooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Verfijnde illustraties geven deze strandkiezels een charmante metamorfose

MEER INSPIRATIE

Geschilderde reisherinneringen in een notitieboekje
Deze tekeningen bestaan uit miljoenen stippen
Deze kunstenaar verstopt zichzelf in zijn eigen werk
Ultieme geluksmomenten in hartverwarmende illustraties

2 thoughts on “‘Graffiti Grandma’s’: je bent nooit te oud om grafittikunstenaar te worden


Comments are closed.