'Graffiti Grandma's': je bent nooit te oud om grafittikunstenaar te worden

27 januari 2021
221

Enige tijd geleden schreven we over hoe artistieke expressie een positieve invloed heeft op de gezondheid. Uit onderzoek blijkt o.a. dat mensen die er een creatieve hobby op nahouden 73% minder kans hebben op cognitieve stoornissen.

In de Portugese stad Covilha brengen ze dit op een bijzondere manier in de praktijk. Want alom bekende materialen zoals keramiek, acryl en aquarel, die zijn toch uit de tijd? Project Lata 65 brengt oudere generaties in aanraking met... graffitikunst! En met veel succes.

Vele heren en dames tussen de 63 en 93 maakten inmiddels kennis met graffiti: van een lesje geschiedenis tot het ontwerpen en plaatsen van eigen 'tags' (een unieke 'handtekening' die iedere zichzelf respecterende graffitikunstenaar heeft) in de stad. In de pers gaan deze straatkunstenaars inmiddels bij de naam Graffiti Grandma's (het zijn vooral vrouwen die meedoen) - je bent nooit te oud om te leren, én om te creëren!

Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels MagazineNooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine Nooit te oud om graffitikunstenaar te worden | Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  De 6 allermooiste gedichten bij overlijden oma

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings