Noboru Hoareau borduurt met een bijzondere techniek haute couture insecten

3 april 2017
309
Borduurkunst insecten

De Franse borduurkunstenaar Noboru Hoareau gebruikt voor zijn minutieuze borduurwerken van insecten de techniek van Luneville. Het is een oude, bijzondere borduurtechniek genoemd naar het plaatsje Lunéville in de Elzas. Het gerenommeerde Parijse borduurhuis Lesage specialiseerde zich in deze kunst en werkte in de 19e eeuw al voor de grote modehuizen. Modeontwerpers als Chanel, Givenchy en Dior, maar ook de Nederlandse Jan Taminiau, gebruiken de prachtige en arbeidsintensieve Lunevilletechniek voor het verwerken van kralen en pailletten in hun haute couture ontwerpen.

Hoareau maakt er geen kleding mee. Hij borduurt insecten zoals vlinders, torren en spinnen. Zelf noemt hij zijn werk ‘embroiderie haute couture box bugs’ (haute couture geborduurde ingelijste insecten). Op de uitvergrote foto's hieronder zie je goed wat voor een precisiewerk het is. Met de Lunevillenaald (ook tambour genoemd), een naald waarvan het uiteinde een haakje heeft, borduurt hij de insecten op stof en maakt er vervolgens een mooi ingelijst schilderij van.

Wil je meer zien? In zijn online shop is zijn originele borduurwerk te koop. Opeens zijn insecten helemaal niet zo griezelig meer!

Borduurkunst insecteninsect-3 insect-9insect-10Borduurkunst insecten Borduurkunst insecten Borduurkunst insecten Borduurkunst insecten

Borduurkunst insecten Borduurkunst insecten Borduurkunst insecten

 

Lees ook:  Zolang er sneeuw ligt is er hoop

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings