Een indrukwekkend bezoek aan Niagara Falls

29 november 2020
716

Niagara Falls is een absolute topbestemming die je eigenlijk minstens één keer in je leven zou moeten aanschouwen. De wereldberoemde watervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen van de wereld – en er zijn vele manieren om de watervallen te zien vanuit zowel New York als Ontario. Maak een cruise om het schitterende water van dichtbij te bekijken of klim aan boord van het Niagara SkyWheel voor een adrenalinekick en een werkelijk prachtig uitzicht.

Als je klaar bent met het bewonderen van de watervallen staat er nog veel meer op je te wachten. Het gebied rond de Niagara Falls is een populaire bestemming voor koppels en gezinnen en biedt veel leuke dingen om te doen. Van panoramische uitzichten en attracties van wereldklasse tot tuinen, exotische dieren, winkels en een aantal geweldige bezienswaardigheden.

Wij hebben daarom een aantal van de mooiste locaties, activiteiten en de beste reistijd voor een bezoek aan Niagara Falls in beeld gebracht.

Niagara Falls State Park

Niagara Falls State Park is het oudste park in de staat New York. Het park werd al geopend aan het einde van de 19e eeuw en is het de thuisbasis van een drietal indrukwekkende watervallen en vijf eilanden op de Niagara rivier.

Er worden hier vele rondleidingen aangeboden, waaronder boottochten zoals de Maid of the Mist en andere lokale ervaringen. Het Bezoekerscentrum van het park heeft bovendien ook veel te bieden. Je vindt hier onder andere een cadeauwinkel, een theater en een aantal geweldige restaurants. In het theater kan worden genoten van een zogenaamde 4D-film. Het theater combineert hierbij de film met echte effecten, zoals spray van de watervallen. Liefhebbers van de Efteling kennen deze vorm van filmkijken waarschijnlijk al, maar het blijft een bijzondere ervaring om mee te maken.

Lees ook:  11 inspirerende quotes van mensen die reizen tot kunst hebben verheven

In totaal beslaat het park 400 hectare en is het gevuld met natuurpaden en fietspaden, picknickmogelijkheden en geweldige fotolocaties. Voor degenen die een pauze nodig hebben, zijn er nog andere belangrijkste attracties van het park, zoals de uitkijktoren, van waaruit je een panoramisch uitzicht krijgt op de drie indrukwekkende watervallen.

Cave of the Winds

De spectaculaire Cave of the Winds Tour is een opwindende wandeling die je meeneemt naar de mistzone van de Niagara Falls. Het is een ultieme ervaring om naast een van 's werelds grootste natuurwonderen te staan.

Voordat het avontuur begint, word je uitgerust met beschermende kleding voordat je met de lift de Niagara-kloof afdaalt. De wandeling volgt de houten paden langs de rand van de Niagara rivier in de richting van de Hurricane Bridge, die slechts enkele meters verwijderd is van de watervallen en compleet wordt gehuld in de mist.

Speciale edities van deze tour worden aangeboden in het vroege voorjaar en bieden de bezoekers de mogelijkheid om de uitdagende paden en bruggen te bewonderen en trotseren.

Niagara Rapids

Op ongeveer vijf kilometer stroomafwaarts van de watervallen verandert de rivier van koers en vormt het een draaikolk. De rivier draait vervolgens via Lower Rapids naar het meer van Ontario. Tijdens deze afstand heeft de rivier te maken met sterke stromingen.

Deze stroomversnellingen behoren tot de gevaarlijkste ter wereld. Aan de New Yorkse kant van de rivier kunnen bezoekers een reeks paden en trappen afdalen naar een uitkijkpost die ooit een halte was op de Great Gorge Railway. Een nog bijzondere manier om de whirlpool en stroomversnellingen te zien is aan de hand van de Whitewater Walk.

Lees ook:  Luister naar Helende Muziek van Paradijsvogels Music

De Whirlpool Rapids Bridge is ook een populaire manier om de watervallen van bovenaf te zien en een geweldig kijkje te nemen over de ondergelegen rivier. Kortom, er zijn mogelijkheden in overvloed om dit krachtige natuurfenomeen te bewonderen.

Marineland Canada

Marineland Canada is een themapark en dierenexpositiecentrum in de buurt van Niagara Falls. Naast de walvissen herbergt Marineland ook een verscheidenheid aan grote zeezoogdieren. Een aantal van de zeedieren die hier te vinden zijn: tuimelaars, zwaardwalvissen, walrussen en zeeleeuwen. Maar het bijzondere van deze locatie is dat er ook een groot aantal landdieren te bewonderen zijn. Denk aan elanden, zwarte beren en buffels – ze lopen hier allemaal rond.

In het gebied van de Arctic Cove kan je vervolgens deelnemen aan een interactieve beluga-walviservaring. Door de uitgebreide kijkvensters onder water kan je als bezoeker verschillende zeedieren van dichtbij bekijken. Het park biedt ook een aantal attracties en avonturen voor het hele gezin, waaronder de Bumblebee, Ocean Odyssey en de Sky Screamer.

Overige activiteiten Niagara Falls

Het gebied van Niagara Falls biedt ideale mogelijkheden voor het ondernemen van avontuurlijke activiteiten. Met name boottochten naar Niagara Falls zijn bijzonder populair.

Een van de oudste toeristische attracties in Noord-Amerika is Maid of the Mist, de titel van een boottocht van Rainbow Bridge naar het Horseshoe Falls Wilderness Centre. Tourbestemmingen varen al sinds het midden van de 19e eeuw onder deze legendarische naam. Er zijn daarnaast tal van uitgaansgelegenheden ontstaan rond de wereldberoemde watervallen, waaronder het wekelijkse vuurwerk boven de Niagara watervallen – iets wat je zeker niet mag missen tijdens je verblijf.

Lees ook:  Klein budget? Zo geniet je van de sfeer van hout in je huis

Een andere attractie is de Spaanse Aero Car kabelbaan, die de rivier ongeveer vier kilometer stroomafwaarts van de watervallen oversteekt. De rode kabelbaan loopt van april tot november over de Whirlpool Rapids, wat een rit nog onvergetelijker zal maken. Het is mogelijk om een uitstapje te maken naar Niagara Falls aan de Amerikaanse kant, waar het over het algemeen een stuk rustiger zal zijn.

Rainbow Bridge verbindt de nabijgelegen steden met elkaar en is zowel beschikbaar voor voetgangers als automobilisten. Wie geïnteresseerd is in cultuur vindt het populaire Queen Street Arts & Culture District in Niagara Falls.

Maar niet alleen overdag is Niagara Falls een geweldige plek. In tegendeel zelfs, de donkere avonduren zijn wellicht nog specialer te noemen. ‘s Nachts kleurt Niagara Falls op een schitterende wijze op door de vele verlichting.

Kortom, waar of wanneer je ook verblijft in dit bijzondere gebied: er is voor iedereen op ieder moment wel iets om te ontdekken!

Beste reistijd Niagara Falls

Niagara Falls heeft te maken met een continentaal klimaat. In de maand juli wordt met 25 graden Celsius gemiddeld de hoogste temperatuur gemeten. In de maand januari daalt de temperatuur vervolgens tot rond het vriespunt. Het weer en klimaat bij Niagara Falls is hierdoor geschikt voor wintersporters, maar is in de zomermaanden ook erg aangenaam te noemen.

De beste tijd om de Niagara Falls te bezoeken is van juni tot september. In deze tijd van het jaar is er namelijk sprake van aangename temperaturen en zijn regenachtige dagen een uitzondering te noemen. Hierdoor ontstaan er vaak ideale omstandigheden voor het maken van een onvergetelijk bezoek aan de Niagara Falls.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Must-have accessoires voor de avontuurlijke reiziger

Waarom jij de natuur moet beschermen

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down