Deze Nederlandse escape rooms speel je in de buitenlucht

28 september 2020
485

Escape rooms zijn de laatste jaren in heel Europa als paddenstoelen uit de grond geschoten. Dat is niet zo gek, want hoe tof is het om met een groep vrienden zo'n spannend spel aan te gaan? In Nederland vind je tientallen escape rooms waarbij je vanuit een kamer of ruimte moet proberen te ontsnappen. Wat dacht je ervan om een keer buiten een escape avontuur te boeken? Bij onderstaande escape rooms in Nederland kan het.

Wat is een escape room in de buitenlucht?

De meeste mensen weten wel wat een escape room is. Toch nog even in het kort: een escape room is een kamer of ruimte waar je samen met een team met behulp van allerlei opdrachten en puzzels binnen een bepaalde tijd uit moet ontsnappen. Meestal heeft zo'n escape room een thema; sommigen zijn leuk en gezellig, terwijl anderen wat spannender zijn. In Nederland (en andere landen overal ter wereld) vind je de meest diverse escape rooms. Deze zijn voornamelijk binnen, zodat er in weer en wind gespeeld kan worden. Er zijn echter ook een aantal escape rooms buiten te vinden of kamers die een buitenthema hebben.

Mysterie in het bos in Venray

In Venray vind je bijvoorbeeld een hele unieke escape room: bij Escape Room Venray staat een oude blokhut in het bos. Iemand die je kent is tijdens de zoektocht naar deze mysterieuze blokhut verdwenen. Samen met je team moet jij deze blokhut zien te vinden aan de hand van opdrachten, puzzels en breinbrekers. Gaat het jullie lukken om de hut te bereiken binnen 60 minuten? Deze spannende escape room wordt gerekend als een moeilijke kamer en kan door groepen vanaf 16 jaar worden gespeeld.

Lees ook:  Kledingtrends uit de jaren 60

Prison Break in Paasloo

In het Overijsselse Paasloo vind je een andere unieke escape game in de buitenlucht. Bij Prison Break Paasloo moeten jullie te zien ontsnappen uit een heuse gevangenisbus. Vervolgens moet je door het bos de weg vinden naar de vluchtauto. Lukt dat op tijd? Dan heb je wel een drankje verdiend in het Vrijheidscafé. Lukt het jullie niet om door middel van samenwerking de opdrachten te voltooien? Dan blijf je in handen van de cipiers en ga je dezelfde avond nog de gevangenis in. Spannend! Deze escape room duurt maximaal 90 minuten en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Breek zelf in in een jachthut in Drenthe

Bij de Break In Room in Wijster (Drenthe) is het spel precies omgekeerd: hier moet je niet ontsnappen, maar juist inbreken! Na een tocht door de natuur kom je uit bij een oude jachthut in het bos. Door een kier zien jullie dat er binnen van alles te doen is. Er staan zelfs al hapjes en drankjes klaar! Dat ziet er wel heel aantrekkelijk uit, maar er is één probleem: de deur zit op slot. Het spel draait om het inbreken in deze hut zodat jullie samen kunnen genieten van welverdiende drankjes en snacks. Hier heb je maar liefst 90 minuten de tijd voor; de moeilijkheidsgraad is gemiddeld.

Op excursie met de boswachter in Oisterwijk

Ga in Oisterwijk (Noord-Brabant) op pad met de boswachter en maak er een gezellig uitje door de natuur van. Eenmaal aangekomen bij het knusse boswachtershuisje lijkt het een heel gezellige middag te worden. Lijkt inderdaad; het humeur van de boswachter slaat om. De man die met jullie mee is gegaan blijkt een duister geheim met zich mee te dragen. Maar wat is dat geheim? En komen jullie ooit nog uit het hutje? Probeer binnen 60 minuten om te ontsnappen uit de hut van de boswachter. Zorg ervoor dat je weg bent als hij terugkomt en er is niets aan de hand. Deze escape room is iets moeilijker dan gemiddeld, maar absoluut de moeite waard.

Lees ook:  Gaafste motor routes in Europa

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings