Nederland ontdekken

10 april 2021
244
klantenservice ov chipkaart

Soms is het de vraag hoeveel we nu precies weten over ons kikkerlandje genaamd Nederland. Nederland (her)ontdekken kan een leuke manier zijn voor mensen die bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen of gewoon lekker in eigen land op vakantie willen. Je kan Nederland ontdekken door er door heen te rijden en van plekje naar plekje te rijden. Je kan echter ook de fiets pakken en steeds stukjes fiets of je gebruik het openbaar vervoer om van plek naar plek te komen. De laatste is onze favoriet en we gaan hier iets meer over vertellen in de blog.

(Her)ontdek Nederland met het openbaar vervoer

Sommige studenten in Nederland reizen nogal wat af. Ze moeten dagelijks een uur of langer in het openbaar vervoer zitten en hebben hier soms geen zin in. Het kan soms ook als een heel gedoe voelen, zo waren we allemaal wel als studenten. Als je echter met het openbaar vervoer gaat reizen om Nederland te (her)ontdekken kan het heel leuk en leerzaam zijn. Soms vallen je dingen op die je voorheen nooit zag en kom je op plekken waar je misschien nog nooit bent geweest. Je hoeft het ook niet te zien als van station naar station te hoppen, maar als een excursie waar je van dorpje naar stadje gaat en daar misschien ook overnachten. Je kan dan gelijk allerlei mooie dropjes en stadjes van Nederland herontdekken.

De NS-Wandelroutes

Wat je ook kan doen is gebruik maken van de NS-wandelroutes. Deze zijn immens populair en zorgen ervoor dat je iets ziet van de omgeving waar je bent. Deze routes beginnen bij het station en eindigen ook daar. Deze routes zijn gemaakt in samenwerking met wandelnet, er zijn zo’n 44 wandelroutes die je binnen een dag kan uitlopen verspreid door het hele land. Er zijn ook vier langere routes waar je minimaal twee dagen over doet. Als je Nederland wilt (her)ontdekken is dit misschien wel een van de leukste en beste manieren om het te doen.

Lees ook:  Processierups: last van uitslag op de huid

Klantenservice ov chipkaart

Als je dit wilt doen is het altijd handig om een ov chipkaart te hebben. Door de Klantenservice ov chipkaart kan je deze verkrijgen. De Klantenservice ov chipkaart is een tussenpersoon waar je alle informatie kan vinden die je nodig hebt als je een ov chipkaart nodig hebt om met het openbaar vervoer te reizen. Alle nodige informatie die je nodig hebt kun je krijgen door contact op te nemen met de klantenservice ov chipkaart van de Nederlandse spoorwegen

De leukste NS-wandelingen

NS wandelingen zijn erg leuk om Nederland te ontdekken. Je reist per trein naar een bestemming en vandaaruit wandel je door prachtige (natuur)gebieden. En zoals we al eerder aangaven, je wandeling eindigt weer bij een NS-station van waaruit je de trein naar huis kunt nemen. Maar wat is nou de leukste NS-wandeling? Welke moet je echt een doen als je een mooi stukje Nederland wilt ontdekken? Dit zijn de leukste NS-wandelingen:

De Baarnse Bossen

Een mooie wandeling van ongeveer 10 kilometer. De ideale afstand van veel wandelliefhebbers. Je wandelt tijdens deze wandeling door mooie bossen en langs Paleis Soestdijk. Je begint bij station Baarn en deze rondwandeling leidt je hier ook weer terug. Een aanrader voor mensen die van boswandelingen houden.

Van Dieren naar Rheden of Velp

Nog een aanrader is de wandeling van Dieren naar Rheden of Velp. Deze wandeling is iets langer, namelijk 14 kilometer. Je wordt tijdens het wandeling omringd door Nederlands natuurschoon. Je loopt namelijk dwars door het bosrijke Veluwezoom. Als de heide in bloei staat is deze wandeling nog veel mooier, want hij leidt je door het prachtige heidegebied de Posbank. De wandeling eindgt in Velp. Is 14 kilometer net iets te veel voor je? Dan kan je de route afkorten tot 11 kilometer. Doe je dit, dan eindigt de route in Rheden.

Lees ook:  Waarom de Alpen het ultieme gevoel van vrijheid geven..

De leukste manier om Nederland te ontdekken

Het is wel duidelijk: wij zijn fan van de NS-wandelingen. Er zijn nog veel meer routes in verschillende afstanden die je op de website van de NS kunt vinden. Wil je door bos lopen of juist kleine pittoreske dorpjes ontdekken? Er is voor iedereen wat wils. Welke wandeling je ook kiest, het is sowieso prachtig. Ontdek als het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Geen zorgen maken over parkeren, maar lekker ontspannend met de trein. Dit is de leukste manier om Nederland te ontdekken!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De tabaksplant snoeien & verzorgen

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings