Nederland ontdekken

87 VIEWS
Nederland ontdekken

Soms is het de vraag hoeveel we nu precies weten over ons kikkerlandje genaamd Nederland. Nederland (her)ontdekken kan een leuke manier zijn voor mensen die bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen of gewoon lekker in eigen land op vakantie willen. Je kan Nederland ontdekken door er door heen te rijden en van plekje naar plekje te rijden. Je kan echter ook de fiets pakken en steeds stukjes fiets of je gebruik het openbaar vervoer om van plek naar plek te komen. De laatste is onze favoriet en we gaan hier iets meer over vertellen in de blog.

(Her)ontdek Nederland met het openbaar vervoer

Sommige studenten in Nederland reizen nogal wat af. Ze moeten dagelijks een uur of langer in het openbaar vervoer zitten en hebben hier soms geen zin in. Het kan soms ook als een heel gedoe voelen, zo waren we allemaal wel als studenten. Als je echter met het openbaar vervoer gaat reizen om Nederland te (her)ontdekken kan het heel leuk en leerzaam zijn. Soms vallen je dingen op die je voorheen nooit zag en kom je op plekken waar je misschien nog nooit bent geweest. Je hoeft het ook niet te zien als van station naar station te hoppen, maar als een excursie waar je van dorpje naar stadje gaat en daar misschien ook overnachten. Je kan dan gelijk allerlei mooie dropjes en stadjes van Nederland herontdekken.

De NS-Wandelroutes

Wat je ook kan doen is gebruik maken van de NS-wandelroutes. Deze zijn immens populair en zorgen ervoor dat je iets ziet van de omgeving waar je bent. Deze routes beginnen bij het station en eindigen ook daar. Deze routes zijn gemaakt in samenwerking met wandelnet, er zijn zo’n 44 wandelroutes die je binnen een dag kan uitlopen verspreid door het hele land. Er zijn ook vier langere routes waar je minimaal twee dagen over doet. Als je Nederland wilt (her)ontdekken is dit misschien wel een van de leukste en beste manieren om het te doen.

Lees ook:  De onstopbare kracht van de natuur

Klantenservice ov chipkaart

Als je dit wilt doen is het altijd handig om een ov chipkaart te hebben. Door de Klantenservice ov chipkaart kan je deze verkrijgen. De Klantenservice ov chipkaart is een tussenpersoon waar je alle informatie kan vinden die je nodig hebt als je een ov chipkaart nodig hebt om met het openbaar vervoer te reizen. Alle nodige informatie die je nodig hebt kun je krijgen door contact op te nemen met de klantenservice ov chipkaart van de Nederlandse spoorwegen

De leukste NS-wandelingen

NS wandelingen zijn erg leuk om Nederland te ontdekken. Je reist per trein naar een bestemming en vandaaruit wandel je door prachtige (natuur)gebieden. En zoals we al eerder aangaven, je wandeling eindigt weer bij een NS-station van waaruit je de trein naar huis kunt nemen. Maar wat is nou de leukste NS-wandeling? Welke moet je echt een doen als je een mooi stukje Nederland wilt ontdekken? Dit zijn de leukste NS-wandelingen:

De Baarnse Bossen

Een mooie wandeling van ongeveer 10 kilometer. De ideale afstand van veel wandelliefhebbers. Je wandelt tijdens deze wandeling door mooie bossen en langs Paleis Soestdijk. Je begint bij station Baarn en deze rondwandeling leidt je hier ook weer terug. Een aanrader voor mensen die van boswandelingen houden.

Lees ook:  5 tips voor originele, leerzame en duurzame activiteiten in de natuur

Van Dieren naar Rheden of Velp

Nog een aanrader is de wandeling van Dieren naar Rheden of Velp. Deze wandeling is iets langer, namelijk 14 kilometer. Je wordt tijdens het wandeling omringd door Nederlands natuurschoon. Je loopt namelijk dwars door het bosrijke Veluwezoom. Als de heide in bloei staat is deze wandeling nog veel mooier, want hij leidt je door het prachtige heidegebied de Posbank. De wandeling eindgt in Velp. Is 14 kilometer net iets te veel voor je? Dan kan je de route afkorten tot 11 kilometer. Doe je dit, dan eindigt de route in Rheden.

De leukste manier om Nederland te ontdekken

Het is wel duidelijk: wij zijn fan van de NS-wandelingen. Er zijn nog veel meer routes in verschillende afstanden die je op de website van de NS kunt vinden. Wil je door bos lopen of juist kleine pittoreske dorpjes ontdekken? Er is voor iedereen wat wils. Welke wandeling je ook kiest, het is sowieso prachtig. Ontdek als het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Geen zorgen maken over parkeren, maar lekker ontspannend met de trein. Dit is de leukste manier om Nederland te ontdekken!

MEER INSPIRATIE

De top 6 mooiste wandelroutes in de Biesbosch
De mooiste 10 km wandelroutes van Friesland
De 5 mooiste wandelroutes van Brabant
De top 5 mooiste wandelroutes van Drenthe