Haal de natuur in huis!

4 februari 2016
138
diy mushroom kit

Het is winter. Daar kunnen we lang over zeuren (brrr.. grijze dagen, koude wind en vooral heel veel regen) maar dat zorgt er niet voor dat de lente zich eerder aan gaat dienen. Sterker nog, die komt vanzelf wel en het is zonde van de tijd om vooral te wachten op iets wat komen gaat, terwijl er vandaag de dag ook zoveel moois is om wel van te genieten en blij van te worden.

Omdat het in deze dagen vanwege het weer (zie boven..) niet altijd even lekker is om eindeloze boswandelingen te maken of in de tuin te wieden maar je van veel in de natuur zijn wel een goed humeur krijgt, hebben we hieronder 5 manieren gezet waarmee u de natuur in huis kunt halen. Bijzondere natuurproducten van mooie kunst voor aan de muur tot kleine wintermoestuintjes voor in de vensterbank, maar ook een originele manier om de natuur zelfs in de wasmachine te krijgen. Ook leuk om cadeau te geven aan natuurliefhebbers. Binnen blijven was nog nooit zo inspirerend!

Heeft u nog ideeën? Laat het ons weten onderaan de pagina.

Groei uw eigen paddenstoelen op koffiedik

diy mushroom kit

Koffiedik is een ideale ondergrond om paddenstoelen op te kweken. Daarom heeft de CoffeeCompany een mooi pakket gemaakt waarmee u met hun gebruikte koffieprut uw eigen paddenstoelen kunt laten groeien. In de basis zitten veel voedingsstoffen waarop deze exemplaren lekker groeien, daarnaast is de prut die u erbij krijgt verrijkt met sporen van Oesterzwammen en in een warm omgeving voorgerijpt. Met dit pakketje kweekt u in mum van tijd uw eigen voorraad. Alles wat u nodig heeft is een mes, een beetje warm water, een plek om de doos neer te zetten en de tijd om de paddenstoelen-in-wording af en toe wat water te geven. Dat moet lukken. Gemiddeld duurt het 10 dagen voordat u kunt oogsten, ervaringsgebruikers geven aan dat zij meestal 2 keer een oogst kunnen halen uit 1 één kit. U kunt de kit kopen bij de CoffeeCompany, of hier bestellen.

Lees ook:  Kunstenares maakt kleurrijke composities van natuurlijke objecten

Doe de was met deze vruchtenschillen uit Nepal

seepje

Wij waren net zo verbaasd al u. De was doen met vruchtenschillen? In Nepal groeit de Sapindus mukorossi-vrucht. Een soort supervrucht waarvan de schillen in aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan. Goed voor het milieu en fijn dat de was zonder chemische spullen gedaan kan worden. Prachtig om zo met de natuur samen te werken! U kunt nog een paar druppels geurextract in het waszakje toevoegen, want de mukorossi-schillen ruiken niet uit zichzelf naar bloemetjes, maar de neutrale variant is ook al prima. Hier kunt u de producten van Seepje krijgen.

Laad uw smartphone of tablet op aan een stuk drijfhout

boomtak oplader

Dit Amerikaanse bedrijfje heeft van strandjutten een business gemaakt: ze maken de mooie stukken drijfhout die ze vinden aan de kustlijn tot opladers voor uw smartphone of tablet. Het hout wordt gedroogd en vervolgens wordt er op esthetische wijze een oplader in het hout verwerkt zodat u uw apparaat erin kan zetten. Zo wordt die telefoon of tablet opeens een kunstzinnig object.. In de webshop van Etsy kunt u uw unieke exemplaar uitzoeken, ze verzenden over de hele wereld.

Laat u leiden door de maancyclus met deze bijzondere kalender

MAANPOSTER

De maan heeft letterlijk bijzondere krachten. In veel culturen staat ze symbool voor moederschap en vrouwelijkheid omdat de cyclus van de maan min of meer gelijk loopt met de cyclus van de vrouw. De maan doet er precies 27 dagen, 43 minuten en 12 seconden over om één keer een ronde rond de aarde te maken. De zwaartekracht van de aarde zorgt ervoor dat de maan altijd met dezelfde kant naar ons toestaat, 'de achterkant' van de maan krijgen we dus nooit te zien! Deze kunstenaar heeft zijn fascinatie voor de maan vertaalt naar een bijzondere poster waarmee u de maanfasen nauwkeurig kunt volgen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren (koper, goud, zilver - op licht en donker papier) is dit naast een nuttige kalender ook een hele mooie plaat die na afloop van het jaar ook gewoon kan blijven hangen. Hier kunt u alle varianten bekijken.

Lees ook:  Agaat in vol ornaat

Hang de natuur aan de muur in mooie illustraties

natuur aan de muur2

Veel tekenaars laten zich inspireren door de natuur. Van gedetailleerde tekeningen van vogels en botanische planten, tot grafische illustraties van dieren en landschappen - de natuur aan de muur brengt rust in huis:

natuur aan de muur3

 

 

 

Bekijk meer van deze platen hier

natuur aan de muur2

 

 

 

 

Bekijk meer van deze illustraties hier.

natuur aan de muur1

 

 

 

Bekijk meer van deze illustraties hier.

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings