Aaibare straatkunst van mos

11 augustus 2015
1116
straatkunst

In de loop van de tijd zag je op Paradijsvogels Magazine al veel verschillende vormen van natuurlijke straatkunst. Zo laat graffiti artiest 'Faust' kunstige teksten achter in nog maagdelijk witte sneeuw, terwijl kunstenaar Buff Diss voor zijn extreem gedetailleerde en levensgrote illustraties niet meer gebruikt dan een paar rollen tape.
Wat deze straatkunstenaars naast hun creativiteit ook met elkaar gemeen hebben, is het feit dat ze hun omgeving niet ingrijpend aantasten. De tekeningen in verse sneeuw hoeven niet met borstel en zeep verwijderd te worden, en ook de tape valt na een aantal dagen weer gewoon van de muur. De kunstwerken van Anna Garforth zijn wat duurzamer, maar vormen ook een sympathiek en symbiotisch geheel met de muur waarop ze prijken: zij maakt namelijk straatkunst van mos! Na aanbrengen blijven de aaibare muurschilderingen nog (héél) langzaam maar zeker doorgroeien. Een mooi voorbeeld van natuurlijke straatkunst.
Wil je zelf aan de slag? Onderaan dit bericht lees je hoe dit in zijn werk gaat!
straatkunst straatkunst straatkunst straatkunst straatkunst straatkunst straatkunst straatkunst
Maak zelf graffiti van mos! Het is vrij eenvoudig en gaat als volgt:

1. Verzamel een handvol mos en was het goed om het zand eruit te halen.
2. Doe de mos in stukjes in een blender, of gebruik een hoge, diepe bak en een staafmixer.
3. Voeg 500 ml yoghurt of karnemelk, en een halve theelepel suiker aan het mos toe.
4. Mix het in de blender of met de staafmixer tot er een vloeibaar papje ontstaat.
5. Teken met een krijtje jouw sjabloon op de muur en kwast vervolgens met het mospapje erop. Oude muren met veel structuur geven het beste resultaat, hier kunnen de mosharen zich goed in vastzetten.
6. Spuit dagelijks met een plantenspuit op jouw kunstwerk om het vochtig te houden zodat het mos goed kan groeien.
 
Wij zijn benieuwd! Stuur je resultaat naar de redactie en ontvang een leuke verrassing.
 

Lees ook:  Sprookjesachtige beelden van de grootste grot ter wereld

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down