Natuurlijk eten, waarom?

128 VIEWS
Natuurlijk eten, waarom?

Je ziet het veel vaker voorbij komen: biologisch, cruelty free, vegan, groen en natuurlijk. Steeds meer mensen bekommeren zich om natuurlijk eten, en dat is niet voor niets. Wanneer je natuurlijk eet, of uiteet, draag je namelijk bij aan een aantal belangrijke zaken. Waarom ook jij dit serieus zou moeten nemen? Dat lees je hier.

Koken zonder pakjes

Koken zonder pakjes is voor veel Nederlanders een hele uitdaging. Ze zijn niets anders gewend dat tomatensaus uit een potje komt, en salades uit een plastic bakje. Toch kan koken zonder pakjes een ontzettend gezonde toevoeging aan je levensstijl zijn. Zo heeft het grootse gevolgen voor je gezondheid, waar we later op terug komen. Daarnaast zorgt koken zonder pakjes ervoor dat je exact weet wat er nu echt op je bord ligt. Zo weet je zeker dat je maaltijd niet wordt verrijkt door e-nummers, pesticiden en kleurstoffen. Daarnaast kweek je als het ware een bepaald oplettingsvermogen bij jezelf. Het kan namelijk helemaal geen kwaad om te weten welke voedingsstoffen je binnen krijgt!

Bijdragen aan een groenere wereld

Wist je dat hartstikke veel pesticiden niet alleen slechts voor je eigen gezondheid zijn, maar ook voor de natuur? Pesticiden zijn namelijk niet voor niets ontzettend effectief in het wegvagen van ongedierte. Deze gifstoffen beschadigen alles wat ze aanraken, en ja, ook de producten die ze dienen te beschermen. Ook verdrijven ze zogenoemde ongedierte, die eigenlijk broodnodig zijn voor onze natuur. Natuurlijke pesticide zijn een welkome aanvulling aan de landbouw. Deze zorgen ervoor dat je beoogde producten beschermd blijven, zonder kwaad te doen aan omliggende natuur of organismen. Wie zegt daar nou nee tegen? Zo kiezen ook steeds meer restaurants voor natuurlijke producten rechtstreeks van de bodem. Geïnteresseerd? Neem dan eens een kijkje op Restoranto. Hét platform voor de moderne foodie.

Lees ook:  Vossen van (heel) dichtbij | Natuurfotografie

Denk aan je eigen gezondheid

Eet je natuurlijk? Dan draag je bij aan je eigen gezondheid. Veruit de meeste producten in de supermarkt zijn bewerkt. Dit betekend dat ze vaak behandeld zijn met kleurstoffen, geurstoffen of suikers. En alhoewel dit niet altijd even slecht is, is het merendeel wel degelijk slecht voor je gezondheid. Daarnaast blijven veel pesticiden op groente en fruit achter, ook als ze gewassen zijn.  Wil je deze ontlopen? Dan is er geen andere optie dan te kiezen voor natuurlijke producten. Ben jij al om?

MEER INSPIRATIE

De bekende bloemenvelden van Nederland
De 5 mooiste wandelroutes van Zeeland
Top 10 groenblijvende planten in de winter
Hoe jij duurzamer kunt leven