Natuurlijk eten, waarom?

7 juni 2021
439
natuurlijk eten

Je ziet het veel vaker voorbij komen: biologisch, cruelty free, vegan, groen en natuurlijk. Steeds meer mensen bekommeren zich om natuurlijk eten, en dat is niet voor niets. Wanneer je natuurlijk eet, of uiteet, draag je namelijk bij aan een aantal belangrijke zaken. Waarom ook jij dit serieus zou moeten nemen? Dat lees je hier.

Koken zonder pakjes

Koken zonder pakjes is voor veel Nederlanders een hele uitdaging. Ze zijn niets anders gewend dat tomatensaus uit een potje komt, en salades uit een plastic bakje. Toch kan koken zonder pakjes een ontzettend gezonde toevoeging aan je levensstijl zijn. Zo heeft het grootse gevolgen voor je gezondheid, waar we later op terug komen. Daarnaast zorgt koken zonder pakjes ervoor dat je exact weet wat er nu echt op je bord ligt. Zo weet je zeker dat je maaltijd niet wordt verrijkt door e-nummers, pesticiden en kleurstoffen. Daarnaast kweek je als het ware een bepaald oplettingsvermogen bij jezelf. Het kan namelijk helemaal geen kwaad om te weten welke voedingsstoffen je binnen krijgt! Een goed begin van natuurlijk koken en eten is door een moestuin te beginnen en bijvoorbeeld zelf tomaten gaan kweken.

Bijdragen aan een groenere wereld

Wist je dat hartstikke veel pesticiden niet alleen slechts voor je eigen gezondheid zijn, maar ook voor de natuur? Pesticiden zijn namelijk niet voor niets ontzettend effectief in het wegvagen van ongedierte. Deze gifstoffen beschadigen alles wat ze aanraken, en ja, ook de producten die ze dienen te beschermen. Ook verdrijven ze zogenoemde ongedierte, die eigenlijk broodnodig zijn voor onze natuur. Natuurlijke pesticide zijn een welkome aanvulling aan de landbouw. Deze zorgen ervoor dat je beoogde producten beschermd blijven, zonder kwaad te doen aan omliggende natuur of organismen. Wie zegt daar nou nee tegen? Zo kiezen ook steeds meer restaurants voor natuurlijke producten rechtstreeks van de bodem. Geïnteresseerd? Neem dan eens een kijkje op Restoranto. Hét platform voor de moderne foodie.

Lees ook:  Alles over de Japanse Esdoorn

Denk aan je eigen gezondheid

Eet je natuurlijk? Dan draag je bij aan je eigen gezondheid. Veruit de meeste producten in de supermarkt zijn bewerkt. Dit betekend dat ze vaak behandeld zijn met kleurstoffen, geurstoffen of suikers. En alhoewel dit niet altijd even slecht is, is het merendeel wel degelijk slecht voor je gezondheid. Daarnaast blijven veel pesticiden op groente en fruit achter, ook als ze gewassen zijn.  Wil je deze ontlopen? Dan is er geen andere optie dan te kiezen voor natuurlijke producten. Ben jij al om?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down