Natuurkunst: prachtige gestileerde foto's van bloemen en bladeren

4 november 2016
382

Voor de Nederlandse Danielle Malestein is fotografie kijken en vooral zíen. Daarom maakte ze deze foto's van natuurlijke objecten die ze van hun omgeving isoleerde waardoor ze 'in hun volle kracht staan'. "De natuur met al haar kleuren, vormen en structuren intrigeert mij", aldus Danielle.

Vormen en contrast

Over haar werk vertelt ze: "Ik houd van eigenaardige vormen en van contrast. In de natuur gaan al die mooie structuren om in hun omgeving. Samen vormen ze een landschap. Door ze te isoleren van hun omgeving zie je pas hoe uniek hun vormen, kleuren en structuren zijn. Het is net als met mensen. In een grote mensenmassa valt niemand écht op. Samen vormen ze een massa. Haal je 1 persoon uit deze mensenmassa, dan pas ben je in staat de persoon als persoon te beoordelen."

De natuur met al haar kleuren, vormen en structuren intrigeert mij

Met haar foto's wil Danielle de kijker aansporen om echt om zich heen te kijken en aandacht te hebben voor de schoonheid van alle onderdelen die samen ons landschap en de natuur vormen. Elke stukje natuur is een klein kunstwerkje.

Paardenbloem

Haar favoriete werk is de foto van de paardenbloem. "Gedurende het project kwam ik erachter dat een ik structuur in verval eigenlijk fascinerender vond dat een structuur in volle bloei. De transformatie van volle bloei naar het afsterven vond ik erg fascinerend. Zo ook bij de paardenbloem. De foto heeft een bepaalde dynamiek, en zelden herkent iemand het nog als een paardenbloem. Ik ben gek op deze foto."

Lees ook:  Vetplanten als schitterend sieraad

We vroegen Danielle een selectie te maken van haar mooiste natuurfoto's. Het zijn net schilderijen...

  day-11 day-79 day-80 day-85 day-103 day-109 day-110 day-115 day-128 day-130 day-134 day-144 day-153 day-156
De paardenbloem

De paardenbloem

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down