Natuurkunst: prachtige gestileerde foto’s van bloemen en bladeren

1491 VIEWS
Natuurkunst: prachtige gestileerde foto’s van bloemen en bladeren

Voor de Nederlandse Danielle Malestein is fotografie kijken en vooral zíen. Daarom maakte ze deze foto’s van natuurlijke objecten die ze van hun omgeving isoleerde waardoor ze ‘in hun volle kracht staan’. “De natuur met al haar kleuren, vormen en structuren intrigeert mij”, aldus Danielle.

Vormen en contrast

Over haar werk vertelt ze: “Ik houd van eigenaardige vormen en van contrast. In de natuur gaan al die mooie structuren om in hun omgeving. Samen vormen ze een landschap. Door ze te isoleren van hun omgeving zie je pas hoe uniek hun vormen, kleuren en structuren zijn. Het is net als met mensen. In een grote mensenmassa valt niemand écht op. Samen vormen ze een massa. Haal je 1 persoon uit deze mensenmassa, dan pas ben je in staat de persoon als persoon te beoordelen.”

De natuur met al haar kleuren, vormen en structuren intrigeert mij

Met haar foto’s wil Danielle de kijker aansporen om echt om zich heen te kijken en aandacht te hebben voor de schoonheid van alle onderdelen die samen ons landschap en de natuur vormen. Elke stukje natuur is een klein kunstwerkje.

Paardenbloem

Haar favoriete werk is de foto van de paardenbloem. “Gedurende het project kwam ik erachter dat een ik structuur in verval eigenlijk fascinerender vond dat een structuur in volle bloei. De transformatie van volle bloei naar het afsterven vond ik erg fascinerend. Zo ook bij de paardenbloem. De foto heeft een bepaalde dynamiek, en zelden herkent iemand het nog als een paardenbloem. Ik ben gek op deze foto.”

Lees ook:  Blauwe bijen

We vroegen Danielle een selectie te maken van haar mooiste natuurfoto’s. Het zijn net schilderijen…

  day-11 day-79 day-80 day-85 day-103 day-109 day-110 day-115 day-128 day-130 day-134 day-144 day-153 day-156
De paardenbloem
De paardenbloem

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Vuurwerk van bloemen
Lekker genieten van tuinplanten voor iedereen
Het paradijs voor tuinliefhebbers: Landesgartenschau Bad Iburg 2018
Bewonder deze mooie foto’s van bloemen die gemaakt zijn met UV straling