Dit prachtige natuurhotel gaat helemaal op in het Noorse landschap

3210 VIEWS
Dit prachtige natuurhotel gaat helemaal op in het Noorse landschap

In Noorwegen vind je tussen de fjorden, bergen en bossen een schitterend natuurhotel. Aan de Valldøla rivier ligt Juvet verscholen tussen de bomen. Het hotel bestaat uit moderne individuele chalets, waarvan de meeste buitenmuren volledig van glas zijn. Het hotel lijkt daardoor op te gaan in het Noorse landschap waardoor de bezoeker zich één voelt met de omgeving.

Hét natuurhotel van Europa

Juvet bestaat uit 9 prachtige vrijstaande kamers, waarvan de laatste 2 er recent bijgebouwd zijn. Uiteindelijk zal het hotel kunnen uitbreiden tot 28 kamers in totaal. Deze uitbreiding mag er komen op één voorwaarde: dat de natuur in het gebied op geen enkele manier schade ondervindt van de bouw. Daarom zijn alle kamers gebouwd als kleine chalets op stelten, om het landschap in ere te houden. De architect zei zelf:

Een standaard bouwproces vereist eigenlijk het vernietigen van een terrein om alle nodige fundering en infrastructuur aan te leggen voordat de bouw kan beginnen. Een gebied behouden is een manier om respect te tonen voor het feit dat de natuur altijd zowel voor en na de mens komt.

Traditionele bouw in een modern jasje

Een leuke bijzonderheid aan dit prachtige hotel is dat de traditionele Noorse bouwtechnieken optimaal zijn benut om de chalets te realiseren. De ontwerpers lieten op die manier moderne architectuur samenkomen met het natuurlijke én culturele landschap van de regio, en laten zien dat innovatie ook hand in hand kan gaan met lokale bouwtradities en ouderwetse ambachten en technieken.

Lees ook:  Hoe kippen in deze verzorgingshuizen voor meer sociaal contact zorgen

Neem een kijkje

Neem hieronder een kijkje naar de foto’s van dit indrukwekkende hotel en de prachtige omliggende natuur.

artikel gaat verder onder de foto’s natuurhotel 2

natuurhotel 3

natuurhotel 4

natuurhotel 5

natuurhotel 6

natuurhotel 7

natuurhotel 9

Je kan natuurlijk ook zelf verblijven in Juvet: absoluut een bijzondere ervaring… maar wel met een prijskaartje (185,- per nacht voor 2 personen).

Er bestaan nog veel meer schitterende hotels die respectvol omgaan met de natuur en omgeving. Zo staat in Noorwegen ook dit architectonische juweeltje wat zowaar energie-positief is, het toppunt van duurzaam bouwen. 

MEER INSPIRATIE

Omscholen: hoe pak je dit aan?
Kunstenaar creërt aandacht voor dierenmishandeling met deze illustraties
De zadenbibliotheek: gratis zaden voor educatie en duurzaamheid
In Kenia maken ze kunst van afval uit de oceaan