Dit prachtige natuurhotel gaat helemaal op in het Noorse landschap

14 juni 2018
326

In Noorwegen vind je tussen de fjorden, bergen en bossen een schitterend natuurhotel. Aan de Valldøla rivier ligt Juvet verscholen tussen de bomen. Het hotel bestaat uit moderne individuele chalets, waarvan de meeste buitenmuren volledig van glas zijn. Het hotel lijkt daardoor op te gaan in het Noorse landschap waardoor de bezoeker zich één voelt met de omgeving.

Hét natuurhotel van Europa

Juvet bestaat uit 9 prachtige vrijstaande kamers, waarvan de laatste 2 er recent bijgebouwd zijn. Uiteindelijk zal het hotel kunnen uitbreiden tot 28 kamers in totaal. Deze uitbreiding mag er komen op één voorwaarde: dat de natuur in het gebied op geen enkele manier schade ondervindt van de bouw. Daarom zijn alle kamers gebouwd als kleine chalets op stelten, om het landschap in ere te houden. De architect zei zelf:

Een standaard bouwproces vereist eigenlijk het vernietigen van een terrein om alle nodige fundering en infrastructuur aan te leggen voordat de bouw kan beginnen. Een gebied behouden is een manier om respect te tonen voor het feit dat de natuur altijd zowel voor en na de mens komt.

Traditionele bouw in een modern jasje

Een leuke bijzonderheid aan dit prachtige hotel is dat de traditionele Noorse bouwtechnieken optimaal zijn benut om de chalets te realiseren. De ontwerpers lieten op die manier moderne architectuur samenkomen met het natuurlijke én culturele landschap van de regio, en laten zien dat innovatie ook hand in hand kan gaan met lokale bouwtradities en ouderwetse ambachten en technieken.

Neem een kijkje

Neem hieronder een kijkje naar de foto's van dit indrukwekkende hotel en de prachtige omliggende natuur.

Lees ook:  10 schitterende combinaties van kunst en natuur

artikel gaat verder onder de foto's natuurhotel 2

natuurhotel 3

natuurhotel 4

natuurhotel 5

natuurhotel 6

natuurhotel 7

natuurhotel 9

Je kan natuurlijk ook zelf verblijven in Juvet: absoluut een bijzondere ervaring... maar wel met een prijskaartje (185,- per nacht voor 2 personen).

Er bestaan nog veel meer schitterende hotels die respectvol omgaan met de natuur en omgeving. Zo staat in Noorwegen ook dit architectonische juweeltje wat zowaar energie-positief is, het toppunt van duurzaam bouwen. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings