Natuurgeluiden: zo klinkt het bos

1 oktober 2015
253
natuurgeluiden

Wie is er niet dol op de natuurgeluiden van het bos? Soms die eindeloze stilte, die zoveel ruimte laat voor andere zintuigen, en voor eigen gedachten en ideeën. Soms de heerlijk kabbelende stroom aan geluiden: het zacht ruisen van de bladeren, het tikken van een specht, het klateren van een beekje.

Kabbelende geluiden in een oorverdovende stilte

51% van de oppervlakte van Estland is bedekt met bos. Geïnspireerd door de ultieme rust van typische bosgeluiden bouwde een aantal studenten van de Estonian Academy of Arts een grote installatie, speciaal ontworpen om te luisteren naar de natuurgeluiden in het bos. Tussen drie prachtige houten luidsprekers wordt de stilte nog oorverdovender, en worden de kleine kabbelende geluiden nog sprookjesachtiger.

Kamperen tussen de geluiden van de natuur

Naast de functie van 'versterker' dienen de installaties ook als rustplaats voor wie een beetje spartaans wil kamperen. De Estlandse Auteur Valdur Mikita schreef talloze boeken en essays over de wijze waarop de cultuur van zijn land sinds het begin van de geschiedenis is verbonden met de bossen. Hij zegt hierover: "Het is een plaats om te luisteren, om het luisterboek van de natuur door te bladeren. Zoiets hebben we in de geschiedenis nog niet eerder gehad."
Na een jaar voorbereiding zijn de houten versterkers 18 september 'geopend' voor publiek. We houden u op de hoogte wanneer we naast onderstaande beelden ook de eerste fragmenten kunnen beluisteren!
 

Luisteren naar het bos | Paradijsvogels Magazine

Beeld: Tõnu Tunnel


Luisteren naar het bos | Paradijsvogels Magazine

Beeld: Tõnu Tunnel


Luisteren naar het bos | Paradijsvogels Magazine

Beeld: Tõnu Tunnel


[hr]
Gegrepen door de magie van het bos? Bekijk ook de sprookjesachtige foto's van fotograaf Tvurk...
[hr]
Luisteren naar het bos | Paradijsvogels Magazine

Beeld: Tõnu Tunnel


Luisteren naar het bos | Paradijsvogels Magazine

Beeld: Henno Luts


Luisteren naar het bos | Paradijsvogels Magazine

Beeld: Henno Luts


[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen:
[mc4wp_form id="15395"]
 

Lees ook:  Een nieuwe tuin aanleggen doe je zo!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings