De mooiste vosjes van Nederland

1408 VIEWS
De mooiste vosjes van Nederland

De Nederlandse fotograaf Laurens de Haas heeft een passende achternaam, hij heeft namelijk een voorliefde voor alles wat met natuur en vooral dieren in de natuur te maken heeft. Zijn favoriete dier om op beeld vast te leggen is echter geen haas, maar de vos. Toen hij in 2012 begon met natuurfotografie stuitte hij al snel op een uniek groepje vossen die in de duinen aan de kust leven.

Ze zijn niet zo bang voor ons, de tweebenige wezens, en erg goed benaderbaar

“Deze vossen leven in  een gebied waar het verboden is om op ze te jagen dus ze zijn niet zo bang voor ons, de tweebenige wezens, en erg goed benaderbaar”, verteld de Haas. “Hierdoor kan ik foto’s van dichtbij maken en hun gedrag op speciale wijze vastleggen”. Op zijn foto’s zie je de vossen vredig slapen, met elkaar knuffelen, heerlijk liggen zonnebaden, geconcentreerd jagen en met elkaar vechten, maar ook spelen. “Door deze momenten met je te delen, hoop ik mijn liefde voor deze prachtige wezens te kunnen overbrengen”, zegt hij.

Bekijk een paar van zijn mooiste vossenfoto’s hieronder. Voor natuurkiekjes van andere mooie, wilde dieren zoals uilen, kolibries en herten, kun je kijken op zijn Facebook of Instagram.

Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas Laurens de Haas

MEER INSPIRATIE

Noorderlicht fotograferen doe je met deze handige tips
Blauwe bijen
De prikkelende schoonheid van een kwal
De betoverende schoonheid van het uiterste noorden