De planten in dit natuurcafé zuiveren de lucht terwijl je luncht

1686 VIEWS
De planten in dit natuurcafé zuiveren de lucht terwijl je luncht

Het is helaas niet goed gesteld met de kwaliteit van de lucht in de Vietnamese stad Hanoi. Dat is begrijpelijk, want het is een van de drukste en snelst groeiende steden in Zuid-Oost Azië (met gemiddeld 3 scooters per huishouden). Lokale ondernemers en ontwerpers proberen echter de vervuiling van hun stad terug te dringen en er zijn steeds meer nieuwe initiatieven om de luchtkwaliteit te verbeteren. Een daarvan is natuurcafé Tropical Forest. 

Natuurcafé Tropical Forest is een oase van rust in het drukke en hectische Hanoi. Het café wordt stukje bij beetje gevuld met planten en is compleet afgewerkt met platen van geperst hout. Het doel van de ontwerpers bij Tayone Design Studio was om natuurlijke, ruwe materialen te gebruiken, en heel veel soorten planten, om zo langzamerhand schonere lucht terug te brengen naar de stad.

De planten krijgen hier de ruimte

Op de tafels, de wanden, de vloeren – overal zijn planten te vinden in Tropical Forest. Er zijn al maar liefst 100 plantsoorten aanwezig en die worden natuurlijk alleen maar groter met de jaren. Tropical Forest is dus hard aan het groeien van binnenuit! Het café zal er over een aantal jaar dus waarschijnlijk heel anders uitzien. Het interieur is volledig bedekt met dunne houten planken voor de planten die her en der licht doorlaten, en strak vormgegeven meubels (die ook functioneren als rekken voor de klimplanten). Alles om de planten te helpen in hun groei!

Het café als de ultieme kas

Door het glazen dak lijkt het café net een stijlvolle kas en baadt de bezoeker in zonlicht. Er heerst een ontspannen en frisse sfeer. Zie hieronder de eerste foto’s van dit mooie initiatief om de luchtkwaliteit in Hanoi te verbeteren. Wij zijn enorm benieuwd hoe de natuur deze ruimte tot zich zal nemen!

Lees ook:  Dit zijn misschien wel de meest idyllische dorpjes ter wereld

Tayone Design Studio is te vinden op Facebook waar ze nog veel meer mooie foto’s posten van hun projecten. Zeker een kijkje waard!

Natuurcafe Hanoi 2

Natuurcafe Hanoi 1

Natuurcafe Hanoi 3

Natuurcafe Hanoi 4

Natuurcafe Hanoi 7

Natuurcafe Hanoi 6

Natuurcafe Hanoi 8

De mogelijkheden voor het gebruik van een kas zijn eindeloos. Deze familie woonde er zelfs in: drie jaar lang een duurzaam bestaan! Zie hier ook prachtige voorbeelden van hoe de natuur een gebouwde ruimte zich eigen kan maken en zelfs weer compleet over kan nemen

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

H-Farm: een campus midden in de natuur van Italië
Een kerk van gerecycleerd hout in Indonesië
Casa Atibaia: een droomhuis in de Braziliaanse jungle
Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau