De planten in dit natuurcafé zuiveren de lucht terwijl je luncht

18 april 2018
391

Het is helaas niet goed gesteld met de kwaliteit van de lucht in de Vietnamese stad Hanoi. Dat is begrijpelijk, want het is een van de drukste en snelst groeiende steden in Zuid-Oost Azië (met gemiddeld 3 scooters per huishouden). Lokale ondernemers en ontwerpers proberen echter de vervuiling van hun stad terug te dringen en er zijn steeds meer nieuwe initiatieven om de luchtkwaliteit te verbeteren. Een daarvan is natuurcafé Tropical Forest. 

Natuurcafé Tropical Forest is een oase van rust in het drukke en hectische Hanoi. Het café wordt stukje bij beetje gevuld met planten en is compleet afgewerkt met platen van geperst hout. Het doel van de ontwerpers bij Tayone Design Studio was om natuurlijke, ruwe materialen te gebruiken, en heel veel soorten planten, om zo langzamerhand schonere lucht terug te brengen naar de stad.

De planten krijgen hier de ruimte

Op de tafels, de wanden, de vloeren - overal zijn planten te vinden in Tropical Forest. Er zijn al maar liefst 100 plantsoorten aanwezig en die worden natuurlijk alleen maar groter met de jaren. Tropical Forest is dus hard aan het groeien van binnenuit! Het café zal er over een aantal jaar dus waarschijnlijk heel anders uitzien. Het interieur is volledig bedekt met dunne houten planken voor de planten die her en der licht doorlaten, en strak vormgegeven meubels (die ook functioneren als rekken voor de klimplanten). Alles om de planten te helpen in hun groei!

Het café als de ultieme kas

Door het glazen dak lijkt het café net een stijlvolle kas en baadt de bezoeker in zonlicht. Er heerst een ontspannen en frisse sfeer. Zie hieronder de eerste foto's van dit mooie initiatief om de luchtkwaliteit in Hanoi te verbeteren. Wij zijn enorm benieuwd hoe de natuur deze ruimte tot zich zal nemen!

Tayone Design Studio is te vinden op Facebook waar ze nog veel meer mooie foto's posten van hun projecten. Zeker een kijkje waard!

Natuurcafe Hanoi 2

Natuurcafe Hanoi 1

Natuurcafe Hanoi 3

Natuurcafe Hanoi 4

Natuurcafe Hanoi 7

Natuurcafe Hanoi 6

Natuurcafe Hanoi 8

De mogelijkheden voor het gebruik van een kas zijn eindeloos. Deze familie woonde er zelfs in: drie jaar lang een duurzaam bestaan! Zie hier ook prachtige voorbeelden van hoe de natuur een gebouwde ruimte zich eigen kan maken en zelfs weer compleet over kan nemen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down