Tijd voor ruimte: de mooiste plekken in Breda om te bezinnen

15 juni 2020
1087
mooiste plekken in Breda

Breda, stad die bruist. Waar het op de terrassenzee in de binnenstad op elk moment van het jaar vol zit en waar gezelligheid en bourgondisch genieten deel uitmaken van het DNA. Maar wie Breda eens beter bekijkt, ziet behalve de drukte ook oases van rust en ruimte. Van parken en verstopte binnentuinen tot bossen en heide in de directe omgeving. Tijdens je stadswandeling een rustmomentje pakken? Of een uitstapje maken van de stad naar de natuur? Daarvoor zetten we de mooiste plekken in Breda voor je op een rijtje.

Park Valkenberg

Eerlijk is eerlijk, hét stadspark van Breda is niet altijd even rustig. Kom op een mooie weekenddag of tijdens een van de vele zomerse evenementen en het park puilt uit van de Bredanaars. Maar met de ligging tussen het station en de binnenstad, grenzend aan het mooie kasteel van Breda, is dit ruime park altijd een wandeling waard voor een flinke dosis groen. Neem een picknickje mee, wandel over de rode brug, langs de fonteinen en zoek een fijn plekje uit.

https://www.instagram.com/p/CA2auBTBgfq/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

De mooiste onontdekte plekken in Breda: De Willem Merkxtuin

Een van de mooiste plekken in Breda, waarvan zelfs veel inwoners het bestaan niet afweten, is de Willem Merkxtuin. Je wandelt er zo naartoe vanuit het park. Deze goed verborgen tuin grenst aan de Catharinastraat, de Sint Annastraat en Veemarktstraat en is toegankelijk via drie poorten. De tuin is vrij toegankelijk voor bezoek tussen 8:00 en 16:00 uur, of in het weekend tussen 11:00 en 17:00 uur en je wordt hier verzocht stil te zijn. Een leuk feitje: in de tuin vind je maar liefst 14 kunstvoorwerpen. Even speuren dus!

Lees ook:  Magnolia - Hoe moet je ze het beste snoeien en verzorgen?

Het Begijnhof

Waar het ook echt altijd rustig is, is het Begijnhof, gelegen op steenworp afstand van Park Valkenberg. Hier wonen al sinds de 13e eeuw begijnen, of alleenstaande vrouwen. Het hofje is vrij toegankelijk maar er wordt wel verzocht stil te zijn. Maak zeker van deze gelegenheid gebruik en wandel langs de historische pandjes, tuinen en het kapelletje. En echte oase in de binnenstad! Bezoek hier hun website.

https://www.instagram.com/p/B_ShpYRB8-D/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Strijbeekse Heide

Nog zo’n mooi stukje groen in Breda vind je ten zuiden van de stad, richting de grens met België. De Strijbeekse Heide is vooral in augustus een van de mooiste plekken in Breda. De heide kleurt dan volledig paars, wat prachtige foto’s oplevert. Op sommige plekken doet het open landschap je bijna denken aan Afrikaanse vlaktes, vooral tijdens zonsondergang!

Het Mastbos

Deze plek is een echt begrip in Breda. Binnen een paar minuten sta je met je fiets vanuit de binnenstad midden in het Mastbos; een van de mooiste plekken in Breda. Er zijn talloze wandelroutes in het Mastbos uitgestippeld, waarvan het Vlonderpad absoluut een van de grootste aanraders is. Zie in de dronebeelden hieronder waarom:

Het Liesbos

Nog eentje om mee af te sluiten: ten westen van de stad vind je het grootste zomereikenbos van Nederland, het Liesbos. Het gebied is gelegen tussen Breda en Etten-Leur en telt talloze wandel- en fietsroutes. Start bijvoorbeeld bij restaurant Boswachter Liesbosch en duik dan diep de bossen in. Ben je hier in het voorjaar? Dan ligt er in het bos een tapijt van de witte bosanemoon, een plaatje om te zien!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down