NASA maakte een lijst van 18 luchtzuiverende planten voor in huis

12489 VIEWS
NASA maakte een lijst van 18 luchtzuiverende planten voor in huis

Groene kamerplanten kwamen in de jaren ’70 helemaal in zwang: bloeiende plantjes maakten plaats voor grote sierbladeren en de ficus was niet aan te slepen. Ook het bekende bonsaiboompje sierde menig interieur.

Inmiddels zijn kamerplanten niet meer weg te denken uit het interieur. Fijn, want naast dat groen in huis rustgevend werkt, zorgen planten ook voor schonere lucht in je huis. Ze filteren namelijk op verontreinigende en giftige stoffen.

Onderzoek van NASA

Dat zegt de NASA die onderzoek deed naar planten die de lucht thuis of op kantoor het schoonst houden. Misschien ken je het wel, na een hele dag thuis of op kantoor heb je last van je luchtwegen, hoofdpijn of geïrriteerde ogen. Dit kan te maken hebben met stoffen en gassen die binnenshuis of in kantoor voorkomen omdat er mee schoongemaakt wordt, zoals ammonia.

Ook formaldehyde waar sommige meubels of kasten mee bewerkt worden, kan gezondheidsklachten geven. Zo zijn er nog meer chemische stoffen die niet goed voor ons zijn zoals benzeen (in plastic, verf en pesticiden), trichlooretheen (o.a. in lak en printerinkt) en xyleen (o.a. in tabaksrook en uitlaatgassen).

18 planten voor schonere lucht

Omdat een schone lucht heel belangrijk is voor je algehele gezondheid heeft NASA 18 soorten planten geïdentificeerd die zorgen voor een gezondere lucht: verschillende palmsoorten en klimplanten, graslelie, aglaonema, treurvijg, gerbera, epipremnum aureum, flamingo lelie, leliegras, dracaena, sansevieria, lepelplant en chrysanten. Genoeg keuze dus, en er zitten ook wat onderhoudsvrije exemplaren tussen voor de mensen zonder al te groene vingers. Wil je zelf leuke planten kopen? Kijk dan eens op kamerplantje.nl, daar hebben ze enorm veel keuze.

Lees ook:  Mijn eerste keer... sapvasten

Hieronder vind je het uitgebreide overzicht van de NASA met de vervuilende stoffen en gezondheidsklachten en alle 18 zuiverende planten op een rijtje.

Zuiverende planten

Via Lifehacker

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Dit is de beste slaaphouding voor een goede nachtrust
Uit onderzoek blijkt: poëzie brengt rust en prikkelt onze zelfreflectie
In deze biologische supermarkt shop je volledig plasticvrij
Bijen spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van het internet