Alles wat je nodig hebt voor je trip naar Napels

20 oktober 2020
188

Dat een vakantie naar het Italiaanse Napels een blijvende indruk zal achterlaten staat inmiddels wel vast. Napels behoort tot een van de grootste steden van het land en heeft – net als veel andere Italiaanse steden – enorm veel te bieden als het aankomt op cultuur, geschiedenis en speciale bezienswaardigheden. Bovendien is de stad gelegen aan de zee, waardoor het ook nog eens een ideale bestemming is voor een strandvakantie.

Verder staat Napels natuurlijk vooral bekend vanwege de ligging aan de vulkaan Vesuvius. Deze wereldberoemde vulkaan zorgt er jaarlijks voor dat grote aantallen toeristen naar de stad trekken. En hoewel de stad zelf overeenkomsten vertoont met veel andere Italiaanse steden, heeft Napels nog zoveel meer te bieden dan alleen een historische binnenstad. Denk bijvoorbeeld aan het Piazza del Duomo of de schitterende kathedraal.

Kortom, er is zoveel te beleven en mede hierdoor hebben wij een aantal van de mooiste locaties in Napels voor je in beeld gebracht!

Napels

Vesuvius (Golf van Napels)

Als we het over Napels hebben dan kan deze lijst natuurlijk maar door één bezienswaardigheid worden aangevoerd: Vesuvius. De actieve vulkaan aan de Golf van Napels ligt op ongeveer negen kilometer van de stad en is zonder twijfel een van de toplocaties rondom de stad.

Een goed ontwikkelde weg leidt steil omhoog naar de berg, die ruim 1200 meter hoog is. De omgeving bestaat voornamelijk uit de overblijfselen van een ooit veel hogere en oudere gelaagde vulkaan, waarvan de top tijdens een uitbarsting is ingestort in een caldera en de eigenlijke Vesuvius heeft gevormd.

Napels

Maar hoe de vulkaan uiteindelijk ook tot stand is gekomen, een ding staat vast: het uitzicht is geweldig. De stad, de Golf van Napels en de heuvels aan de baai: het is allemaal te bekijken vanaf de top.

Lees ook:  De mooiste plekken om te werken

Toch brengt de vulkaan niet alleen een schitterend uitzicht, een mooie klim en een bijzonder landschap met zich mee. Uiteindelijk blijft de Vesuvius nog altijd een vulkaan. En hoewel deze momenteel niet op uitbarsten staat, blijft de kans aanwezig dat dit in de toekomst nog eens zal veranderen.

De kans hierop is gelukkig vrij klein en tot die tijd is het vooral een aanbeveling om zoveel mogelijk te genieten van dit unieke en wereldberoemde natuurfenomeen.

Het Nationaal Archeologisch Museum

Waar de Vusuvius nog net buiten de stad is gelegen, is de volgende bezienswaardigheid in de stad zelf te bewonderen. Het Archeologisch Museum van Napels werd opgericht aan het einde van de 18e eeuw en behoort vandaag de dag nog altijd tot een van de meest belangrijke musea in zijn soort.

Kunstvoorwerpen uit de Romeinse tijd, collecties uit de Renaissance, vondsten uit oude Griekse steden – het is hier allemaal te bewonderen.

Ook zijn er vele vondsten van opgravingen in Pompeï en Herculaneum te vinden. Zo worden er onder andere fresco's uit Pompeï tentoongesteld. Jarenlang was dit gedeelte niet toegankelijk voor het publiek omdat de tentoongestelde stukken als te onaangenaam werden beschouwd, maar tegenwoordig zijn ze ‘gewoon’ te bekijken.

Castel Nuovo

De bouw van Castel Nuovo in Napels begon al aan het einde van de 13e eeuw en het kasteel is in de loop van de jaren door verschillende koningen regelmatig opnieuw ontworpen. De stijl is als gevolg continu veranderd en dit is nog altijd terug te zien aan het gebouw.

Lees ook:  Wat te doen in Leoben, Oostenrijk?

Het bijzondere is dat het kasteel meerdere functies vervulde, iets wat bij lang niet alle kastelen het geval was. Aan de ene kant diende het kasteel als vestingwerk, aan de andere kant was het de permanente verblijfplaats van de heersers.

Vandaag de dag is hier het Civico Museum gevestigd. In de Capella Palatina van het museum kunnen bezoekers beelden en fresco's uit de 13e en 14e eeuw bewonderen. Er zijn ook verschillende objecten in zilver en brons (15e tot 20e eeuw) op de drie verdiepingen van de zuidvleugel. Dankzij al deze veelzijdigheid is duidelijk te zien dat het kasteel al enige decennia meegaat en waarschijnlijk ook in de toekomst nog wel even te bewonderen zal zijn.

Castel Nuevo Napels

De oude stad van Napels

De oude stad van Napels is er een waar je ogen tekort komt. Overal kom je romantische steegjes, restaurants, actieve bewoners en allerlei historische bezienswaardigheden tegen.

Er is zoveel te beleven en te zien dat het hele hart van de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een wandeling door dit gedeelte van de stad is dan ook een ware aanbeveling en leidt je langs een aantal kenmerkende locaties. Denk bijvoorbeeld aan het Piazza Bellini, een van de meest iconische pleinen van de stad.

Via Toledo

Wie denkt dat alleen de liefhebbers van kunst, cultuur en geschiedenis op hun plek zijn in Napels hebben het mis. Ook de shoppers onder ons zijn in de stad aan het juiste adres. Vooral het beroemde Via Toleda biedt een groot aantal verschillende winkels die maar al te graag worden bezocht door de vakantiegangers, reizigers en inwoners.

Lees ook:  De allerleukste manier om olijven te plukken

Via Toledo heette vroeger echter Via Roma. De Galleria maakt niet alleen indruk dankzij de winkels – die vaak kleding en schoenen verkopen voor aantrekkelijke prijzen - ook de architectuur is al een reden om dit gedeelte van de stad te bezoeken. Tot slot vind je er ook nog eens lekkere en typische Napolitaanse hapjes. We kunnen wel stellen dat er voor iedereen een reden is om de Via Toledo te verkennen, al is het maar voor even.

Pompeï

We hadden het net al even kort over Pompeï – en dat is zeker niet voor niets. Achter de Vesuvius ligt de verwoeste stad en inmiddels beroemde gemeente Pompeï. Bijna 2000 jaar geleden werd het met de grond gelijk gemaakt door een uitbarsting van de vulkaan. In die tijd was het levendig en moderne gebied. Vandaag de dag zijn er nog altijd herinneringen aan de stad die werd getroffen door de vulkaan.

Hoewel Pompeï duizenden jaren geleden werd overvallen, werd het pas in de 18e eeuw ontdekt. Tegenwoordig kunnen er verschillende opgravingsplekken worden bekeken. Het fascinerende is dat hele straten – compleet met huizen en winkels – teruggevonden zijn. Zelfs de inwoners zelf, foto’s en diverse beelden zijn destijds teruggevonden.

Als je eenmaal door de ruïnes loopt zie je verbazingwekkend veel details. Je komt er tempels, baden en allerlei soorten huizen en villa’s tegen. Een bezoek aan dit bijzondere en unieke gedeelte van de stad is dan ook iets dat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je verblijf in Napels.

Napels

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings