Na het zien van deze foto’s kijk je nooit meer hetzelfde naar insecten

15 december 2017
194

Bij het zien van het project Wonderland van Nadav Bagim (alias AimishBoy) was onze eerste vraag: Is dit Photoshop? Bij het lezen dat het antwoord 'nee' was waren we nog verbaasder over hoe hij deze magische miniatuurwereld op beeld weet te krijgen.

Huis- tuin- en keukengerei

Met zijn foto’s van doodgewone insecten weet Nadav magische plaatjes te creëren. Met slechts wat simpel achtergrondlicht, kleurrijke huishoudelijke voorwerpen (van groenten tot plastic zakken) en de juiste instellingen gunt hij ons een inkijkje in deze bijzondere wereld.

Leuk weetje: de insecten die voor deze serie gebruikt zijn komen gewoon uit het appartement van de 30-jarige Israëlische student, waarna hij ze weer vrij laat in de natuur. Voor zijn buitenlucht foto's gebruikt Nadav soms een meegebracht gekleurd voorwerp als achtergrond, maar verder alleen wat hij tegenkomt op locatie. In dit interview (Engels) vertelt hij meer over hoe hij zijn modellen (met heel veel geduld!) in de juiste positie krijgt.

Een ander perspectief

Nadav’s intentie was om een serie te creëren van miniatuurlandschappen met een sci-fi achtige sfeer. Maar toen plots een mier zich op één van de landschappen waagde was project Wonderland geboren. Een project met in de hoofdrol: insecten (en af en toe een weekdier).

Met zijn close-ups schijnt hij licht op hun complexiteit en lijkt er af en toe zelfs een beetje persoonlijkheid door te schemeren. Maar of je insecten nu meer als emotionele wezens ziet of niet, het zijn in ieder geval betoverende foto’s!

Insecten spelen de hoofdrol in zijn magische foto's

Bidsprinkhaan kleur

Bidsprinkhaan op tak

Sprinkhaan op water

Aan het werk op locatie

Nadav achter de schermen aan het werk

sprinkhaan to the sun

Nadav's studio, bestaande uit zijn keukentafel en wat simpele maar creatieve verlichting.

Achter de schermen werken met mos

De complexiteit van de insecten uitvergroot in beeld

Duizendpoot kronkel

Dansende bij

Bidsprinkhaan vleugels

"Mier in de sneeuw": het model waar het allemaal mee begon

Sneeuwbal mier

Mier op mos

Spinnetje blauw

V - spinnetje op takje

Ook de (gevoels)wereld van slakken wordt prachtig in beeld gebracht

Slakken conrast

V - Slak en mier op paddestoel

V - Slak en pissebed

V - Mama en baby slak 2

Wil je meer lezen? Deze fotograaf richt zich volledig op slakken. Hij weet de gewone slak vast te leggen op een soms haast ontroerende manier. Éen ding is zeker – je kijkt nooit meer hetzelfde naar dit kleine diertje.

Lees ook:  Uitstapjes voor fotografieliefhebbers: de beste fotomusea in Nederland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings