Na een natte winter staat nu de woestijn in bloei

2104 VIEWS
Na een natte winter staat nu de woestijn in bloei

Aan de westkust van Amerika kenmerkt de lente zich doorgaans door een paar bescheiden bloemetjes en wat plukjes vers gras tussen de stenen van de het vaak woestijnachtige landschap. Maar afgelopen maanden heeft het (veel) meer dan normaal geregend, waardoor de de lente zich nu openbaart in een ‘superbloei’ van kleurrijke velden.

Vooral de Anza-Borrego woestijn en de Walker Canyon bij Lake Elsinore hullen zich momenteel in een ongekende pracht. In de Anza-Borrego woestijn wisselt de bloei van verschillende soorten elkaar de komende tijd af, aldus de Anza-Borrego Desert Natural History Association. De bloem die het veld domineert, ongeacht de periode, is een witte woestijnlelie.

In de Walker Canyon zijn het oranje exemplaren die het palet bepalen – ze veroorzaken zelfs files omdat voorbijgangers massaal stoppen om het uitzicht in zich op te nemen. Daar zijn ook een aantal mooie foto’s van, die we hieronder graag delen.

Het inspireert om de tuinarchitectuur maar weer eens te laten voor wat het is, en gewoon handenvol bloemenzaden rond te strooien.

Lekker wild, en mooi!

superbloom-1 superbloom-2 superbloom-3 superbloom-4 superbloom-6 superbloom-8 superbloom-9 superbloom-10 superbloom-11 superbloom-12 superbloom-13 superbloom-14

Via My Modern Met

 

 

MEER INSPIRATIE

3 heerlijk kleurrijke wandelroutes dwars door de Bollenstreek
Filmmaker wordt op 10 km hoogte getrakteerd op het Noorderlicht
Het Kasteel van Katoen: gigantische rotsformaties van kalk
Waar kleurrijke dekens van bloemende woestijn sieren