Dit mysterieuze herenhuis ging van sloopwoning naar miljoenen optrekje

1028 VIEWS
Dit mysterieuze herenhuis ging van sloopwoning naar miljoenen optrekje

In het historische hart van East End, Londen, staat een mysterieus huis dat al meer dan een eeuw onbewoond is: the Malplaquet House. Het huis dat in 1741 gebouwd werd, heeft een oppervlakte van bijna 415m². Maar verstopt achter een muur vol met klimop, rozen, blauwe regen en jasmijn, was dit eeuwenoude herenhuis compleet vergeten sinds het voor het laatst bewoond werd in 1895. Eind jaren 90 werd dit bijzondere huis gered van de sloop en in zijn originele staat gerestaureerd en nu wordt het verkocht voor miljoenen.

Renovatie

Nadat het gered werd van de sloop door Spitalfields Trust in 1997, werd het huis verkocht aan de Britse historicus Tim Knox, die het op zich nam om het huis te restaureren zoals het was voordat het in 1833 opgedeeld werd en er winkeltjes in de voortuin gebouwd werden. Op basis van historische documentatie en overgebleven bewijzen van hoe het er vroeger uitzag, toverde Knox het huis om tot wat het vandaag de dag is en in de 18e eeuw was. Ook de winkeltjes in de tuin werden gesloopt en tuinarchitect Todd Longstaffe-Gowan zorgde ervoor dat de tuin weer in zijn voormalige glorie hersteld werd.

Lees ook:  Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats

Interieur

Achter de ijzeren poort onder de stenen adelaars bevindt zich een voorhof met een trap naar imposante, dubbele deuren. Binnenin het huis zijn onder andere 7 ontvangstkamers, 5 slaapkamers, een aantal studiekamers en een wijnkelder te vinden. Er ligt een variatie aan kleurrijke tapijtjes in vrijwel ieder vertrek en er zijn door het hele huis heen vreemde antiquiteiten te vinden, zoals Romeinse borstbeelden, geschilderde portretten, opgezette dieren en vele religieuze artefacten. Een aparte verzameling die in op zijn minst tien verschillende musea en kerken thuis zou moeten horen.

Waarde

Het huis werd door Knox gekocht voor bijna €300.000, maar staat nu, na de renovatie, te koop voor 3,5 miljoen euro. Ondanks dat het huis met al zijn kunstvoorwerpen duidelijk veel historische waarde heeft, ziet het er met zijn monstrueuze open haard, vele kruizen en taxidermie aan de muur toch niet erg uitnodigend uit om in te gaan wonen.. Maar we zouden er absoluut een keertje rond willen snuffelen.

herenhuis

herenhuis

herenhuis

malpaquethouse-1

malpaquethouse3

malpaquethouse3

malpaquethouse-2

malpaquethouse7

malpaquethouse11

malpaquethouse-3

malpaquethouse14

malpaquethouse15

malpaquethouse-4

malpaquethouse16

malpaquethouse4

Via My Modern Met

MEER INSPIRATIE

Levende beelden van het oude Japan
De honingjagers van de Himalaya
Deze Iraanse gebouwen laten zien dat de sprookjes van 1001nacht nog springlevend zijn
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur