Muurschilderingen door Adele Renault

8 juni 2021
224

De Belgische kunstenaar Adele Renault heeft een ongeëvenaard vermogen om stedelijke overlast om te zetten in een buitengewoon mooi wezen. Haar te grote duiven sieren muren in steden over de hele wereld en creëren openbare kunstwerken die haar favoriete onderwerpen vieren op de exacte locaties waar ze vaak over het hoofd worden gezien en genegeerd.

Een paar jaar geleden begon Renault met wat ze 'zwerven in de macrowereld' noemt, een onderneming die haar focus verlegde naar de individuele veren die ze altijd het meest aantrekkelijk vond. "De textuur is oogverblindend en intrigerend dan het hele ding te laten zien", zegt ze. “De veren zijn in zekere zin mijn eigen taal geworden. Ik maak ze nu zonder fotoreferentie, meer als een meditatieve oefening die als resultaat texturen en zachtheid creëert.” Haar muurschilderingen zijn sindsdien afgedwaald van het afbeelden van volledige vogels, maar focussen in plaats daarvan op clusters van pluimen en de individuele weerhaken die in lagen en plukjes ontkiemen.

 

Volg haar op Instagram om op de hoogte te blijven van haar nieuwste projecten.

Lees ook:  Deze retro mozaïeken van Charis Tsevis geven je echte summer vibes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

De spirituele symboliek van de kraai

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings