De lokale natuur als inspiratiebron voor deze levensgrote muurschilderingen

14 maart 2018
197

De Nederlandse kunstenaar Amok Island gebruikt zijn interesse voor de natuur als inspiratiebron voor zijn vaak gigantische kunstwerken. Elke muurschildering is minimalistisch en geometrisch van stijl en opgebouwd uit een zorgvuldig samengesteld kleurenpalet. De muurschilderingen zijn inmiddels in meer dan 25 landen verspreid over de hele wereld te bewonderen.

Amok Island, die overigens in West Australië woont, is gefascineerd door vroegere wetenschappelijke illustraties van flora en fauna. Hij werkt met de precisie van een technisch tekenaar en heeft een voorliefde voor natuur. Als hij geen kunstenaar zou zijn, was hij absoluut bioloog geworden.

Mens en natuur als basis voor een muurschildering

De ontdekking van (inheemse) flora en fauna en het behoud daarvan is een thema dat in het werk van Amok Island steeds weer terugkeert. Door een muurschildering te maken op een gebouw of een object, gemaakt door mensen handen, vraagt Amok Island aandacht voor de natuur om ons heen en de relatie van de mens tot die natuur.

Foto's: Amok IslandmuurschilderingRotterdam, The Netherlands 2017

muurschilderingSurry Hills, Sydney 2017

muurschilderingRavensthorpe, Western Australia 2016

muurschilderingRavensthorpe, Western Australia 2016

muurschilderingRavensthorpe, Western Australia 2016

muurschilderingClaremont, Western Australia 2017

muurschilderingAmsterdam, The Netherlands 2016

muurschilderingFremantle, Western Australia 2015

muurschilderingPort Hedland, Western Australia 2015

muurschilderingIceland 2015

muurschilderingHighgate, Western Australia 2015

muurschilderingErskineville, Sydney 2018

muurschilderingAxolotl, Mexico

Klik op onderstaande afbeelding om Amok Island aan het werk te zien.

Wil je nog meer bijzondere straatkunst bewonderen? Bekijk de kanten patronen die straatkunstenares Nespoon op gebouwen en objecten over de hele wereld heeft aangebracht. Dat je overigens niet altijd groots hoeft te denken als het gaat om straatkunst bewijst deze muurschildering wel.

Lees ook:  Deze samourai is gevouwen met één stuk papier!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings