Met deze muurschildering verbreekt de kunstenaar misschien een record

1 september 2016
391

In Rio zijn de medailles inmiddels verdeeld, de stadions weer leeg en rust wedergekeerd. Maar wat er nog in volle glorie staat is deze bijzondere muurschildering van meer dan 3000 vierkante meter. De kunstenaar, Eduardo Kobra, doet hiermee een poging om een plekje te bemachtigen in het Guinness Book of Records. Nu is de grootte van de schildering al vrij imposant, maar mooier vinden we eigenlijk nog de schildering zelf.

We zijn allemaal één

Met enorm veel detail hebben Kobra en zijn team hier vijf gezichten geschilderd. Het zijn portretten van van inheemse mannen en vrouwen van vijf continenten, gebaseerd op de vijf Olympische ringen. Het idee erachter: we zijn allemaal met elkaar verbonden. Prachtig hoe indringend de ogen van deze mensen je aankijken.

In de foto's hieronder is ook goed te zien hoe de schilders te werk zijn gegaan. Twee maanden lang hebben ze elke dag 12 uur gewerkt om de muurschildering af te krijgen. We hopen voor Kobra dat hij het Guinness Book haalt!

kobra2 kobra3 kobra4 kobra5 kobra6 kobra7 kobra8 kobra9 kobra10 kobra11

 

Via: rio2106.com

Lees ook:  Kunst op een petrischaaltje

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down