Buitenaards mooie paddenstoelen

3617 VIEWS
Buitenaards mooie paddenstoelen

De wereld herbergt vele natuurlijke schatten. Voor fotograaf Ryan Grastorf waren ze niet zichtbaar, totdat hij anderhalf jaar geleden begon met wandelen:”Ik ondervond veel stress in mijn leven en wilde dit veranderen. Ik begon met het maken van lange wandelingen. Op één van mijn tochten vond ik een paddestoel. Niet zo maar één, maar echt een hele gave. De rest is geschiedenis.”

Nu spendeert deze student al zijn vrije tijd in de natuur om de kleurige en boeiende wereld van paddestoelen tot in elk detail vast te leggen. Zijn volgers op Instagram kennen hem als de ‘Mushroom Ninja’: hij fotografeerde naar eigen zeggen meer dan 150 soorten. Van cartooneske exemplaren tot buitenaardse zwammen, in alle kleuren en vormen. Vaak lijken ze op heel veel dingen, maar niet op een paddestoel zoals we die gewend zijn. Zijn volgers op Instagram zijn ook fanatieke paddestoelenliefhebbers: ze helpen Ryan vaak met het identificeren van de soorten die hij als leek niet kent.

We zetten hieronder een aantal van onze favorieten op een rij. Op Instagram staan er nog veel meer..

mushroom ninja2 mushroom ninja3 mushroom ninja4 mushroom ninja5 mushroom ninja6 mushroom ninja7 mushroom ninja8 mushroom ninja9 mushroom ninja10 mushroom ninja11 mushroom ninja12 mushroom ninja13 mushroom ninja14 mushroom ninja15 mushroom ninja16 mushroom ninja17 mushroom ninja18 mushroom ninja19 mushroom ninja20

 

Lees ook:  Een paarse zee van lavendel zover het oog reikt

MEER INSPIRATIE

Zwembaden vanuit de lucht gezien
Alle magie van Mexico op de foto’s van Dimitar Karanikolov
Griekse eilanden van bovenaf
De lucht in al haar mooie verschijningen | fotografie