Buitenaards mooie paddenstoelen

12 april 2016
486

De wereld herbergt vele natuurlijke schatten. Voor fotograaf Ryan Grastorf waren ze niet zichtbaar, totdat hij anderhalf jaar geleden begon met wandelen:"Ik ondervond veel stress in mijn leven en wilde dit veranderen. Ik begon met het maken van lange wandelingen. Op één van mijn tochten vond ik een paddestoel. Niet zo maar één, maar echt een hele gave. De rest is geschiedenis."

Nu spendeert deze student al zijn vrije tijd in de natuur om de kleurige en boeiende wereld van paddestoelen tot in elk detail vast te leggen. Zijn volgers op Instagram kennen hem als de 'Mushroom Ninja': hij fotografeerde naar eigen zeggen meer dan 150 soorten. Van cartooneske exemplaren tot buitenaardse zwammen, in alle kleuren en vormen. Vaak lijken ze op heel veel dingen, maar niet op een paddestoel zoals we die gewend zijn. Zijn volgers op Instagram zijn ook fanatieke paddestoelenliefhebbers: ze helpen Ryan vaak met het identificeren van de soorten die hij als leek niet kent.

We zetten hieronder een aantal van onze favorieten op een rij. Op Instagram staan er nog veel meer..

mushroom ninja2 mushroom ninja3 mushroom ninja4 mushroom ninja5 mushroom ninja6 mushroom ninja7 mushroom ninja8 mushroom ninja9 mushroom ninja10 mushroom ninja11 mushroom ninja12 mushroom ninja13 mushroom ninja14 mushroom ninja15 mushroom ninja16 mushroom ninja17 mushroom ninja18 mushroom ninja19 mushroom ninja20

 

Lees ook:  Prachtige portretten van nieuwsgierige wilde dieren | Natuurfotografie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings