Museum op wielen: treinreizen tussen beroemde kunstwerken

1042 VIEWS
Museum op wielen: treinreizen tussen beroemde kunstwerken

We hebben het steeds drukker en vergeten nogal eens tijd vrij te maken voor ontspanning. Ondanks dat we enorm kunnen genieten van de simpele dingen in het leven, ons kunnen verwonderen over de pracht van de natuur of urenlang naar een buitengewoon kunstwerk kunnen staren, gaan die momenten regelmatig aan ons voorbij door het vluchtige leven dat ons wordt opgelegd. En dus is er in Frankrijk een initiatief ontstaan om voor de mensen die geen tijd hebben om naar een museum te gaan, het museum naar hen te brengen.

Een treinreis vol inspiratie

Wanneer u een trein van de Franse Spoorwegen (SNCF) binnenstapt, kun u uw ogen uitkijken. In plaats van de doorsnee, ongeïnspireerde witte wanden, stapt u een waanzinnig decor binnen met beeltenissen van kunstwerken uit het paleis van Versailles, Musée d’Orsay of Cinéma Gaumont op alle plafonds en wanden. Dit is gedaan door middel van een op maat gemaakte print van de kunstwerken op plastic folie. Om de echte schoonheid ervan te kunnen ervaren, zullen mensen nog altijd tijd vrij moeten maken om de betreffende locaties te bezoeken, maar een saaie treinreis zal het in ieder geval nooit meer zijn. Bovendien blijken vandalen ook onder de indruk te zijn van deze vernieuwde treinen, want er vindt veel minder vernieling plaats.

Lees ook:  Winnie de Poeh | 17 inspirerende levenslessen om vrolijk van te worden

Wellicht een goed idee voor de NS? Reizen met de nachtwacht of tussen een paar mooie Vermeers.. Wat vind je? Reageren kan onderaan de pagina.

reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7851-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7895-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7905-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7910-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7934-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7946-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7976-web train-art-museum-sncf-3m-france-a2 train-art-museum-sncf-3m-france-a5 train-art-museum-sncf-3m-france-a8 train-art-museum-sncf-3m-france-a9 train-art-museum-sncf-3m-france-a12 train-art-museum-sncf-3m-france-a13

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Het zalige nietsdoen: portretten om helemaal van tot rust te komen
Een kunstzinnige ode aan de natuur
Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven