Museum op wielen: treinreizen tussen beroemde kunstwerken

25 mei 2016
257

We hebben het steeds drukker en vergeten nogal eens tijd vrij te maken voor ontspanning. Ondanks dat we enorm kunnen genieten van de simpele dingen in het leven, ons kunnen verwonderen over de pracht van de natuur of urenlang naar een buitengewoon kunstwerk kunnen staren, gaan die momenten regelmatig aan ons voorbij door het vluchtige leven dat ons wordt opgelegd. En dus is er in Frankrijk een initiatief ontstaan om voor de mensen die geen tijd hebben om naar een museum te gaan, het museum naar hen te brengen.

Een treinreis vol inspiratie

Wanneer u een trein van de Franse Spoorwegen (SNCF) binnenstapt, kun u uw ogen uitkijken. In plaats van de doorsnee, ongeïnspireerde witte wanden, stapt u een waanzinnig decor binnen met beeltenissen van kunstwerken uit het paleis van Versailles, Musée d’Orsay of Cinéma Gaumont op alle plafonds en wanden. Dit is gedaan door middel van een op maat gemaakte print van de kunstwerken op plastic folie. Om de echte schoonheid ervan te kunnen ervaren, zullen mensen nog altijd tijd vrij moeten maken om de betreffende locaties te bezoeken, maar een saaie treinreis zal het in ieder geval nooit meer zijn. Bovendien blijken vandalen ook onder de indruk te zijn van deze vernieuwde treinen, want er vindt veel minder vernieling plaats.

Wellicht een goed idee voor de NS? Reizen met de nachtwacht of tussen een paar mooie Vermeers.. Wat vind je? Reageren kan onderaan de pagina.

reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7851-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7895-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7905-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7910-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7934-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7946-web reportage-sncf-pelliculage-train-versailles-rmaxime_huriez-img_7976-web train-art-museum-sncf-3m-france-a2 train-art-museum-sncf-3m-france-a5 train-art-museum-sncf-3m-france-a8 train-art-museum-sncf-3m-france-a9 train-art-museum-sncf-3m-france-a12 train-art-museum-sncf-3m-france-a13

 

Lees ook:  Handbeschilderd servies: de meester aan het werk

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings