De leukste musea van Gelderland

6 oktober 2021
536
musea gelderland

Als je een echte musea liefhebber bent hoef je je in Nederland echt niet te vervelen. Stel je bent een dagje weg in de provincie Gelderland dan zijn er heel wat leuke musea die je kunt bezoeken. Een bezoekje aan een museum kan veel rust is het hoofd brengen, daarom gaan mensen ook vaak een museum bezoeken. Uit andere onderzoeken blijkt ook dat we het zien van zeldzame of kostbare dingen ook heel erg interessant vinden en het kunnen bewonderen. We kunnen ook veel leren in museums. Ook als je even op vakantie bent in Gelderland kan een bezoekje aan een museum geen kwaad. Daarom zetten we hier de leukste musea in Gelderland op een rijtje!

Natuurmuseum Nijmegen

Het eerste museum is het Natuurmuseum Nijmegen. Dit museum is gelegen in het centrum van Nijmegen en ligt ook nog eens op loopafstand van de Gelderse Poort. In het bezoekerscentrum van de Gelderse poort maak je kennis met de planten en dieren van dit nationaal landschap. Er zijn tentoonstellingen en verschillende activiteiten zoals veldlessen en natuurtochten. Het is vooral een museum dat heel leuk is voor kinderen. Voor kinderen zijn er namelijk leuke speurtochten gemaakt en kunnen ze buiten ook een spannende ontdekkingstocht maken door de natuur. Perfect gezinsuitje dus!

musea gelderland

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is een bekend museum hier in Nederland. Als je zoekt naar musea Gelderland zou dit waarschijnlijk ook de eerste zijn die je vindt. Het wordt elk jaar weer door duizenden mensen bezocht. In het Nederlands Openluchtmuseum kun je een beeld krijgen van Nederland door de eeuwen heen. Als je binnenstapt wordt je gelijk terug getrokken in de tijd en maak je een reis door tijd, van twee eeuwen geleden tot nu. Voor jong en oud is er van alles te beleven en hoef je je echt niet te vervelen. Er valt ontzetten veel te zien in het museum. Er zijn veel oude gebouwen te zien en voorwerpen waarbij verhalen worden verteld van hoe het vroeger allemaal ging. De mensen die rondlopen in het museum lijken ook zo uit het verleden ontsnapt te zijn. Er valt ontzettend veel te leren over de geschiedenis van Nederland in het Openluchtmuseum, dus als hier je interesses liggen is het zeker de moeite waard om te bezoeken.

Lees ook:  Bijzondere bijentuinen om te bezoeken

’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Als je meer van het kunst bekijken bent is het Zandsculpturenfestijn wat voor jou. Zandkunstenaars uit veel verschillende delen van de wereld maken prachtige zandsculpturen van bekende Nederlanders of bepaalde thema’s. Het terrein wordt ook omringd door mooie muren met verschillende decoraties en muurgraveringen. Het is een zeer uniek museum en het is prachtig om te zien, dit komt vooral door de vele details in de zandsculpturen. Het Zandsculpturenfestijn wordt wel meer gezien als een uitje voor oudere mensen omdat het vaker verschillende verhalen zijn uit het verleden die hen interesseert. Maar iedereen kan natuurlijk altijd een kijkje nemen, want het is prachtig om te zien.

Nederlands Bakkerijmuseum

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Gelderland is het grootste en meest veelzijdige bakkerijmuseum in Nederland. Het is een echt belevingsmuseum waar je van alles wordt geleerd over de geschiedenis van brood en banket. Je kun zien hoe alles gebeurd in het bakkerij vak. Je krijgt ook de mogelijkheid om verschillende dingetjes te proeven. Ook wordt er een leuke voorstelling gegeven waarin je alles komt te weten over de bakkerij. Het is een museum dat geschikt is voor iedere leeftijd en het is een super leuke ervaring om hier eens te zijn geweest.

Vrijheidsmuseum

De Tweede Wereldoorlog blijft nog altijd een interessant en verdrietig stuk geschiedenis en bij het Vrijheidsmuseum kun je hier weer veel over te weten komen. De locatie van het Vrijheidsmuseum is ook zeer uniek. Het ligt namelijk midden in het gebied van de twee belangrijkste operaties aan het Westfront. Het is een uniek museum en interessant voor jong en oud. Je krijgt namelijk een ander beeld over de Tweede Wereldoorlog want het wordt vanuit verschillend perspectieven vertelt. Je wordt uitgedaagd om kritisch na te denken over de vrijheid die je nu hebt en het zet je echt aan het denken.

Lees ook:  De mooiste boekwinkels van Nederland

MuZIEum

Altijd al benieuwd geweest hoe het nou eigenlijk is om blind te zijn? Breng dan een bezoekje aan het muZIEum. Het muZIEum is een unieke belevenis voor jong en oud. Er is een gids die jou verteld over zijn of haar oogdoening en verteld jou zijn ervaringen over het leven met een oogdoening. Daarna zal je meegenomen worden in een wereld waar ruiken, horen proeven en voelen een veel grotere rol spelen. Er zijn veel activiteiten om te doen en dan kun je ook een idee krijgen hoe het is om blind te zijn. Je mag bijvoorbeeld je bezig houden met het brailleschrift en het wandelen met een blindenstok. Het is iets wat je zeker moet ervaren zodat je weet hoe dankbaar je moet zijn voor je zicht.

Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is een leuk en informatief museum voor kinderen. Kinderen houden zich bezig met allemaal leuke spelletjes om zo te leren over de aspecten van zoet water. Het is een echt doe-museum. Je kunt er wandeltochten maken door het riool, films bekijken over water en in de weekenden kun je er van allerlei proefjes doen. Het is een museum waar je veel tijd voor nodig hebt omdat er zoveel te doen en te zien is. Na afloop van je informatief dagje is er ook een mogelijkheid om heerlijk te kunnen eten.

Mosterd museum

Als je een echte mosterd fan bent is het misschien leuk om een bezoekje te brengen aan het mosterd museum. Het mosterd museum is omgetoverd van een oud fabriekje tot een museum. Er word je van alles verteld over de productie van mosterd. Ook word je verteld hoe vroeger mosterd werd gemaakt en over waarom we zoveel mosterd eten. Na je bezoek kun je ook naar het winkeltje waar je van allerlei verschillende soorten mosterd zult vinden. Dus je gaat naar huis met een heleboel kennis over mosterd en je kan ook nog eens verschillende soorten mosterd uitproberen.

Lees ook:  De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Nederland per provincie

musea gelderland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down