Tips voor een onvergetelijk bezoek aan München

20 oktober 2020
1030

Stedentrips in Europa zijn al jarenlang enorm in trek. Grote steden als Barcelona, Parijs en Berlijn worden vaak gezien als een topbestemming voor een korte vakantie of een lang weekend weg. Het grote voordeel van deze geweldige bestemmingen in Europa is dat je er binnen een aantal uren al kunt arriveren. Dit geldt ook voor München. De stad ligt op ongeveer 900 kilometer van Nederland en is met zijn vele topbezienswaardigheden en prachtige parken een ideale locatie voor een (korte) vakantie of stedentrip.

De hoofdstad van Beieren is niet alleen een goed idee voor het Oktoberfest, er is nog zoveel meer om te ontdekken. Denk aan de Marienplatz, het beroemde Kasteel Nymphenburg en het schitterende Olympiapark.

In dit artikel gaan we in op talloze bezienswaardigheden, spannende activiteiten, culturele hoogtepunten, de bereikbaarheid van de stad en wat nu precies de beste tijd van het jaar is voor een bezoek aan München.

Residentie van München

Al eeuwenlang is de zetel van de hertogen en koningen van Beieren de Residentie van München. Tegelijkertijd is het een van de meest spectaculaire paleizen van Europa. Jaarlijks trekt het complex dan ook vele reizigers aan en dat is gezien dit alles zeker niet vreemd te noemen.

Het enorme bouwwerk bestaat uit drie grote delen: de Königsbau, de Alte Residenz en de Festsaalbau (Banketzaal), die uitkijkt op de Hofgarten. Het complex is echter niet in een keer gebouwd – de delen zijn allemaal in verschillende perioden gebouwd en voltooid. Het oudste gedeelte is het Antiquarium, dat al aan het einde van de 16e eeuw werd gebouwd.

De Alte Residenz, een meesterwerk van de late Renaissance en een getuigenis van de groeiende macht van Beieren, volgde snel daarna. Tot slot werden de laatste onderdelen - het neoklassieke Königsbau, de Festsaalbau en de Hofgarten –pas halverwege de 19e eeuw voltooid.

Vandaag de dag herbergt de Residenz een aantal monumenten en musea, waaronder het Residenzmuseum, de Schatkist, de Hofkerk van Allerheiligen-Hofkirche en Cuvilliés-Theater. Maar ontdek ook zeker het paleisterrein met zijn vele prachtige oude binnenplaatsen - waaronder de prachtige Hoftuin - en de vele fonteinen, vijvers en tuinen.

Munchen

Marienplatz

In het hart van München ligt de Marienplatz, misschien wel de meest iconische bezienswaardigheid van de stad. Bij aankomst in het centrum van de stad valt het imposante stadhuis al direct op.

De Marienplatz met zijn Mariensäule en de Fischbrunnen (visfontein) is niet alleen een uitstekend vertrekpunt om te gaan shoppen of andere delen van de stad te ontdekken, maar wordt ook vaak beschouwd als dé locatie voor alle festiviteiten in de stad.

Daarnaast is er voor iedereen die geen last heeft van hoogtevrees de mogelijkheid om op een schitterend uitzicht over de stad te worden getrakteerd. Vanaf de toren van het nieuwe stadhuis krijg je namelijk een kijkje op een groot gedeelte van het centrum van München en de wijde omgeving.

Munchen

Onze-Lieve-Vrouwekerk

De Frauenkirche – ook wel Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in het Nederlands - is zonder twijfel het meest karakteristieke gebouw van de stad en tegelijkertijd een van de meest populaire bezienswaardigheden in München.

In de 15e eeuw werd onder druk van de bevolking besloten om een nieuwe en modernere kerk te laten bouwen. De kerk die destijds werd gebruikt was inmiddels ernstig verouderd en aan vervanging toe. Ongeveer dertig jaar voor het begin van de 16e eeuw werd begonnen met de bouw van de vernieuwde Frauenkirche.

De Frauenkirche van München kan worden geclassificeerd als een laatgotische kerk, maar met enkele bijzondere kenmerken. Een sobere gevel en gotische toevoegingen, die alleen in het interieur zichtbaar zijn, maken het tot een uniek gebouw in zijn soort.

Het interieurontwerp is terughoudend en in vergelijking met andere gotische kerken vrij licht en open. Dit komt niet in de laatste plaats door de dominante kleuren, maar ook door de hoge ramen, die de kerk een stralende sfeer geven.

Maar de meest kenmerkende aspecten van de Frauenkirche zijn zonder twijfel de twee torens. Met een hoogte van bijna honderd meter torenen ze boven vele andere gebouwen uit en bepalen ze voor een groot deel het aanzicht van de stad.

Frauenkirche

Recreatie in München

Wie denkt dat München enkel over historische gebouwen en grote pleinen beschikt heeft het mis. Want naast de talrijke imposante gebouwen die je in München te wachten staan, zijn er ook een aantal heerlijk plekken om te ontspannen.

Tijdens de lente- en herfstmaanden is een wandeling langs de rivier de Isar een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van de stad. De Isar ontspringt in de Alpen en loopt verder door het midden van de stad. Naast een wandeling is ook een fietstocht een heerlijke manier om te genieten van de omgeving. Want of het nu gaat om ontspanning of om verschillende vrijetijdsactiviteiten in de buitenlucht, de Isar biedt altijd een geweldige achtergrond om van te genieten.

Een ander hoogtepunt dat ook absoluut een aanbeveling verdient is het Olympisch Park met enkele van de belangrijkste gebouwen in München. Hier vind je bijvoorbeeld het Olympisch Stadion – waar het Nederlands elftal in 1988 Europees Kampioen werd - en de Olympische Toren. Bovendien vinden hier jaarlijks een groot aantal activiteiten plaats. Denk aan verschillende festivals, sportactiviteiten en grote concerten.

Munchen

Eenmaal in München is ook een bezoek aan de Engelse Tuin iets dat eigenlijk niet mag ontbreken. De tuin is prachtig ingedeeld en zeer belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het groen in de stad. Ook hier is een wandeling door het uitgestrekte groen een goede keuze.

Lees ook:  9x leuke Europese autovakantie bestemmingen

Onderweg kom je ook nog eens allerlei andere bezienswaardigheden tegen, zoals de Chinese Toren of de beroemde Eisbach, een afleiding van de Isar, waarin je zelfs kunt zwemmen in de zomermaanden. Overigens vindt u hier ook de Eisbachgolf, waarop je op elk moment van het jaar kunt surfen, maar hier gaan we verder in het artikel nog op in!

Tot slot ligt niet ver van de Engelse Tuin de Hofgarten met de Residentie van München, de Beierse Staatskanselarij en de Tempel van Diana. Dit maakt een bezoek aan de Hofgarten ook uitermate geschikt voor iedereen die toch al van plan was om de Residentie van München te gaan verkennen.

Kasteel Nymphenburg

Kasteel Nymphenburg behoort tot een van de topbezienswaardigheden van München. Het paleis staat symbool voor de Beierse monarchie en herbergt een schitterend park met een eigen kanaal. Daarnaast is het uitgestrekte terrein ook enorm geschikt voor het maken van een wandeling.

Toch is het kasteel zelf de ware blikvanger te noemen. Naast ongelofelijke zalen heb je de kans om meer te leren over de geschiedenis en het gebruik van de gebouwen in verschillende musea, zoals het Marstallmuseum. Als je van plan bent om in het voorjaar een vakantie in Duitsland te boeken en München te bezoeken, mag je ook zeker de Nymphenburger Kasteelconcerten niet missen, iets wat jaarlijks een waar spektakel is.

Voor iedereen die inmiddels niet meer genoeg kan krijgen na een bezoek, is er tot slot nog de mogelijkheid om het nabijgelegen kasteel Blutenburg te bezoeken!

Nymphenburg

Tierpark Hellabrunn

Een grote stad kan natuurlijk niet zonder een dierentuin, dus ook München beschikt over een fantastisch ‘Tierpark’. Het park is bijna 89 hectare groot en heet de Hellabrunn Zoo. Het park trekt jaarlijks veel bekijks en wordt gezien als een van de beste dierentuinen van Europa.

Aan het begin van de vorige eeuw was het de eerste dierentuin ter wereld waar dieren leefden op basis van het continent waarvan ze afkomstig zijn – iets wat we tegenwoordig in nagenoeg alle dierentuin terug zien.

In Hellabrunn leven ongeveer 19 duizend dieren, afkomstig van ruim 700 diersoorten. De dieren leven in open leefruimten waarbij de situatie in het wild zoveel mogelijk is nagemaakt.

Populaire delen van het dierenpark zijn onder meer het Elephant House, het Polarium en de enorme volière. Bovendien heeft de dierentuin de beschikking over verschillende speeltuinen, picknickplaatsen en paden voor een uitgebreide wandeling.

Hellabrunn Munchen

Asamkirche

De Asamkerk werd halverwege de 18e eeuw voltooid en is rijkelijk versierd met allerlei figuren, schilderijen en fresco’s. De buitenkant van de kerk is minstens net zo indrukwekkend en beschikt over massieve zuilen en enorme deuren.

Hoogtepunten in de kerk zijn onder andere een smeedijzeren rooster uit de 18e eeuw dat het stucwerk van de heiligen scheidt van de galerijen. Op de kroonlijst onder het plafond staat een prachtig fresco dat het leven van de heilige Johannes uitbeeldt.

Het meest opvallende kenmerk van het interieur is echter het hoogaltaar, dat wordt omsloten door vier gedraaide zuilen. Middenin de glazen schrijn staat daarnaast nog een beeld van de beschermheilige van de kerk. Hiermee is het absoluut een van de gebouwen in de stad met het meest bijzondere interieur.

Asamkirche

Eisbach

Eerder in dit artikel ging het al even over het Eisbach dat is gelegen in de Engelse Tuin van de stad. De Eisbach is een zijrivier van de Isar en stroomt door de prachtige Engelse Tuin. Surfers hebben hier echter ook een kunstmatige golf met borden gemaakt, waardoor een permanente stroming en golf is ontstaan.

Hoewel het water zelfs in de zomer nog steeds ijskoud is, verhindert het de surfers niet om in het water te springen en te genieten van de verder perfecte omstandigheden. Voor de surfers en zwemmers onder is is deze locatie dan ook absoluut een van de beste bestemmingen in de stad.

Eisbach Munchen

Oktoberfest in München

Het Oktoberfest is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de stad München. Hoewel het feest in allerlei plaatsen wordt gevierd, is München toch wel echt de place to be tijdens de feestelijke herfstmaanden. Het grootste volksfeest ter wereld is een toeristische trekpleister voor bierliefhebbers over de hele wereld.

Het Oktoberfeest vindt overigens zijn oorsprong in 1810, toen prins Ludwig van Beieren en zijn prinses trouwden. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een vrolijke mix van drukte, feesten en vooral heel veel bier drinken. Bovendien is het Oktoberfest ook een mooie gelegenheid om eindelijk eens zonder schaamte een lederhosen aan te trekken.

Kortom, voor de liefhebbers van feesten, gezelligheid en bier is München absoluut de plek waar je moet zijn tijdens de periode van het Oktoberfest.

Oktoberfest Muchen

Biertuinen in München

Helaas kan niet iedereen aanwezig zijn tijdens het Oktoberfest. De accommodaties zijn vaak al snel volgeboekt en veel bezoekers vinden het nu eenmaal fijner om de stad te bezoeken in de zomer- of wintermaanden. Voor iedereen die München niet bezoekt in de periode van het Oktoberfest, maar wel graag een beetje van de sfeer zou willen proeven zijn er een haast oneindig aantal biertuinen te vinden in de stad.

Biertuinen en Beieren zijn onafscheidelijk en hebben een lange gemeenschappelijke traditie. Biergartens zijn bijna overal in Beieren te vinden, zowel op het platteland als in de stad, en hetzelfde geldt voor de stad München. De bekendste biertuin van München is zonder twijfel de Augustinerkeller. Andere tips voor biertuinen in München zijn de Olympia Alm en het Mini-Hofbrauhaus.

Naast de vele heerlijke soorten bier vind je er ook de nodige culinaire hoogstandjes. Typische Beierse gerechten zijn het Weißwurstontbijt, verschillende snacks en de beroemde kaasnoedels met gebakken uien. Voor de vegetariërs onder ons lijkt het afzien in de nogal vleesrijke keuken van Beieren, maar niets is minder waar. De Beierse keuken gaat inmiddels ook met de tijd mee en biedt verschillende vegetarische en veganistische gerechten aan!

Lees ook:  Op vakantie met de auto in Noorwegen

Biertuinen Munchen

Deutsches Museum

Het Deutsches Museum is het grootste technologiemuseum ter wereld en zijn ruim 17 duizend voorwerpen illustreren tentoonstellingen die uiteenlopen van oude astronomische instrumenten tot aan de opwarming van de aarde waar we op dit moment mee te maken hebben.

Het museum vormt een constante afwisseling van recente en niet-recente ontdekkingen, en technologische ontwikkelingen. De uitgebreide collecties met betrekking tot het transport zijn verbazingwekkend. Zo zijn er collecties bestaande uit vliegtuigen, treinen, fietsen, auto’s en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld een replica van vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog en loop vervolgens verder om een houten vissersboot uit de 19e eeuw te bekijken.

Er is zoveel om te bekijken en te ontdekken dat je hier zonder enige moeite een dag kunt vullen.

Deutches Museum

Allianz-Arena

Voor de voetballiefhebbers is München niet alleen een ideale plek om historische gebouwen, groene park en geweldige musea te bewonderen – het is natuurlijk ook de thuisbasis van FC Bayern München. De Beierse club is een van de grootste clubs in Europa en heeft wereldwijd vele successen geboekt. Bij een succesvolle club hoort uiteraard ook een indrukwekkend stadion, en dat is er in 2005 gekomen in de vorm van de Allianz Arena.

Het stadion is een van de architectonische hoogtepunten van München en is een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad.

Alleen al de indrukwekkende buitenverlichting van het stadion is de moeite van het bekijken waard. Het stadion heeft overigens nog het meeste weg van een enorme wolk die in de avond prachtig wordt verlicht.

Het bezoeken van een wedstrijd is uiteraard de beste manier om het maximale uit een stadionbezoek te halen, maar dit zal waarschijnlijk niet voor iedereen mogelijk zijn. Een rondleiding door het stadion biedt hiervoor een geweldige uitkomst. Neem een kijkje achter de schermen, ontdek de kleedkamers en de spelerstunnel, en bekijk het grasveld vanaf de zijlijn.

Tot slot is er nog het museum, de zogenaamde FC Bayern Erlebniswelt, waarbij je van alles te weten komt over de geschiedenis van de club en tegelijkertijd de imposante prijzenkast van de club kunt bewonderen.

Allians Arena

Bavaria Filmstad

Bavaria Filmstadt werd in 1981 geopend en trok direct al vanaf het begin verschillende fans van films aan. Vandaag de dag is Bavaria Filmstadt uitgebreid met enkele voorwerpen en filmlocaties en biedt het een leuke reis voor jong en oud.

In de Bavaria Filmstadt draait alles om het thema film en televisie. Ontdek bijvoorbeeld de scènes van verschillende bekende films of maak een reis in de 4D-bioscoop. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met een kleine filmscène. Voor de kinderen zijn er bovendien een aantal workshops waarbij ze in de rol van een stuntman kruipen.

De Isar

De Isar is al kort even aan bod gekomen bij andere bezienswaardigheden, maar eigenlijk is deze geweldige rivier een bezienswaardigheid op zich. Het is de levensader van München en tevens een van de mooiste rivieren van Duitsland.

De Isar loopt 14 kilometer door München en geeft de stad een heel eigen gezicht. Het is dan ook niet vreemd om te bedenken dat de rivier geliefd is onder de inwoners en vele bezoekers van de stad.

Wat de rivier nog meer charme meegeeft zijn de bruggen. De bruggen vertegenwoordigen niet alleen een praktisch belang (ze verbinden de twee verschillende kanten van de stad met elkaar) maar geven de rivier nog meer uitstraling. De bruggen zijn vaak prachtig vormgegeven en passen helemaal thuis in de stedelijke omgeving.

Een aantal van de belangrijkste bruggen zijn:

  • Reichenbachbrug
  • Wittelsbacher-brug
  • Corneliusbrug

Daarnaast zijn de bruggen ook van sociaal belang. Je kunt er namelijk ontspannen, even iets drinken of gewoon relaxen. De rivier beschikt over een aantal strandjes en ondiepe oevers waar je heerlijk kunt zwemmen.

Naast ontspannen en zwemmen is er nog veel meer te beleven langs de rivier. Denk aan de fietstochten, wandelingen of boottochten. Op sommige plekken rondom de rivier is zelfs barbecueën toegestaan, al mag dit wel alleen op de hier voor gemarkeerde plaatsen.

Voor veel inwoners van München is de zogenaamde Flaucher een van de mooiste plekken op de Isar. In dit park is de omgeving nog nét iets wilder en mooier te noemen. Bovendien is de dierentuin Hellabrunn hier ook gelegen, wat het park een ideale locatie maakt voor een dagje uit!

Isar

Lenbachhaus München

Een ander kunstmuseum van München is de gemeentelijke galerie in het Lenbachhaus, dat is gelegen in het noordelijke deel van de stad. Het museum biedt hoofdzakelijk plaats aan 19e-eeuwse schilderkunst dat is gemaakt door lokale schilders uit de stad.

Het fijne aan het museum is dat het niet alleen voor liefhebbers van kunst een leuke locatie is, het museum is eigenlijk voor iedereen wel geschikt. Een ander groot voordeel: bezoekers jonger dan 18 jaar kunnen gratis naar binnen!

Munchen

Uitgaan in München

Na al het bezichtigen, bewonderen en bekijken van de bijzondere gebouwen en parken in de stad is het soms ook tijd om even de zinnen te verzetten. Het Oktoberfest en de vele biergartens bieden hier uitgebreide mogelijkheden voor, maar er is nog veel meer om van te genieten tijdens de avonduren in München.

Lees ook:  Welke theaters vind je in het London theater district?

München staat namelijk bekend om zijn opwindende nachtleven. Er zijn tal van bars en clubs voor elke smaak. Het grootste gedeelte van deze bars zijn te vinden in Maxvorstads – een typische studentenbuurt. Maar als je het wat chiquer wilt, is Trisoux of Theresa Bar wellicht een betere optie.

Na een paar goede drankjes in de bars in München is het tijd om naar de clubs te gaan. Elektro en Techno zijn populair in Duitsland en dit geldt ook voor München. Hippe clubs in München zijn bijvoorbeeld Charlie of Rote Sonne. Als je de voorkeur geeft aan jaren '90 muziek, zijn er ook meer dan genoeg optie. Kortom, er is voor ieder wat wils binnen het bruisende nachtleven van de stad!

Stachus

Een van de bekendste en meest populaire plaatsen in München is de Karlsplatz. Het volk van München noemt het eigenlijk nooit de Karlsplatz, maar gebruikt hiervoor de naam Stachus. Er valt eigenlijk altijd wel iets te beleven op het plein – ook in de nacht.

Dit komt met name door het feit dat er hier veel bussen, tramlijnen, metro’s en wegen samenkomen. Ook zijn er veel fietsers en voetgangers die het plein opzoeken. Dankzij dit alles is het ongeveer een van de drukste pleinen van de stad te noemen. Bovendien is het een ideale locatie om eens flink te gaan shoppen. De Stachus Passages en de Kaufingerstraße lenen zich hier perfect voor.

Maar alles bij elkaar is het natuurlijk ook gewoon een ideaal plein om even bij te komen en een heerlijk kopje koffie te drinken!

Viktualienmarkt

Wie op zoek is naar echte ambachtelijke producten is op zijn plek bij de Viktualienmarkt van München. De markt is hier elke dag te vinden en waar het vroeger bestond uit een kleine boerenmarkt, is de markt inmiddels ruim 20 duizend vierkante meter groot en beschikt het over allerlei soorten ambachten. Denk aan een bakkerij, allerlei soorten vis en een grote slagershal. Naast al het heerlijke vlees, vis en brood is er ook vele fruit en groente te vinden.

Door al dit heerlijke eten en drinken is de markt al lang niet meer alleen een plaats waar alleen de lokale bevolking komt om de boodschappen in te slaan. Toeristen, reizigers en vakantiegangers; ze komen hier inmiddels maar al te graag. Van al het verse brood en gebak, de haast oneindig aantal soorten kaas, en de vleeswaren kan bovendien worden genoten op de vele bankjes en picknickplaatsen in de omgeving.

Viktualienmarkt

BMW Welt München

Duitsland staat bekend om haar grote en bekende automerken. Audi, Mercedes en Porsche zijn slechts enkele voorbeelden van de automerken die Duitsland heeft voortgebracht. Ook Beieren kan hierbij niet achterblijven en vormt de thuisbasis van BMW. En wie hier alles over wilt ontdekken is in München aan het juiste adres. BMW Welt geeft je namelijk een exclusief kijkje in het verhaal van de Beierse autofabrikant.

Zelfs van buitenaf biedt BMW Welt een unieke aanblik. Schitterende glasoppervlakken glinsteren in de zon en de vorm van het gebouw is net zo uniek als het automerk zelf. Eenmaal binnen in het bijzondere gebouw kom je van alles te weten over het wereldberoemde automerk. Bekijk expositiestukken, bewonder de mooiste modellen en neem een kijkje in de geschiedenis van BMW.

Maar niet alleen BMW auto's zijn hier vertegenwoordigd, zo zijn er ook diverse modellen van auto’s die gebruik maken van een BMW-motor of ook door BMW zijn gemaakt, te vinden. Denk bijvoorbeeld aan MINI en Rolls-Royce. Tot slot is in de omgeving ook het BMW Museum te vinden. Hier kom je exposities uit de 100-jarige geschiedenis van de BMW Group tegen. Een echte must voor de autoliefhebbers!

BMW Welt

Bereikbaarheid van München

München is gelegen in het zuiden van Duitsland en is de hoofdstad van Beieren. Vanuit Nederland en België is Beieren niet een deelstaat die om de hoek ligt. De afstand is een stuk groter dan naar bijvoorbeeld andere geliefde steden als Köln of Hamburg. Toch is München dankzij de goede infrastructuur eenvoudig te bereiken.

Met de auto naar München reizen is zeker de meest eenvoudige optie. Het is overigens geen aanrader om in de stad zelf te rijden, aangezien het hier aanzienlijk drukker zal zijn dan op de omringende wegen. Een betere optie voor verplaatsingen binnen de stad zelf is om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Naast de auto zijn er nog meer aangename manieren om de stad te bereiken. De trein en het vliegtuig zijn bijvoorbeeld ook goede opties. Zeker als je van plan bent om slechts kort te verblijven in de stad, is het vliegtuig een geschikte optie. Een treinreis zal meer tijd in beslag nemen, maar kan dankzij de uitstekende Duitse infrastructuur ook als een goed alternatief worden gezien.

Bereikbaarheid Munchen

Beste reistijd

München is gelegen in het zuiden van Duitsland en beschikt over een zeeklimaat. De temperaturen en weersomstandigheden zijn hierdoor het hele jaar door te vergelijken met die van Nederland en België. De winters zijn over het algemeen vrij mild, al kunnen er soms ook uitzonderingen zijn tot ver onder nul. De zomers zijn vrij warm, maar nog altijd aangenaam te noemen.

De beste tijd om naar München te reizen is van juni tot augustus, omdat je dan aangename temperaturen en weinig regen zult hebben. De hoogste gemiddelde temperatuur in München is 24 graden in augustus en de laagste gemiddelde temperatuur is 2 graden in januari. Het weer en klimaat van München is hiermee uitermate geschikt voor een stedentrip.

Ondanks dat qua weersomstandigheden de zomermaanden de meest fijne maanden zijn, is het wellicht ook een goede optie om de herfst- en lentemaanden te overwegen. Tijdens deze maanden is het rustiger in de stad, maar zijn er nog altijd vrij aangename temperaturen om van te genieten!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down