3 bestemmingen voor een motorreis

12 december 2022
313
motorreis

Motorrijden is een fantastische manier om te reizen. Je komt dichter bij de natuur en je hebt veel meer vrijheid dan wanneer je met het openbaar vervoer of de auto reist. Benieuwd naar welke bestemmingen je op je motor kunt bezoeken? In dit artikel geven we je 3 tips voor leuke bestemmingen om met de motor naartoe te reizen.

De Ardennen

De Ardennen zijn een prachtig gebied om met de motor doorheen te rijden. Er zijn veel mooie routes door de bossen en heuvels en je komt ook langs verschillende bezienswaardigheden, zoals kastelen en abdijen. Het is wel belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze reis, want er zijn soms flinke hoogteverschillen. Zorg ervoor dat je genoeg benzine meeneemt en check ook even of je banden in goede staat zijn. Als je er even tussenuit wilt, is een dagje Spa-Francorchamps echt een aanrader!

De Ardennen

Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk is misschien wel de meest populaire bestemming als het gaat om een tocht op de motor. En dat is ook niet zo gek, want het landschap is prachtig en er is altijd wel iets te doen. Je kunt hier bijvoorbeeld heerlijk relaxen aan het strand of een bezoekje brengen aan één van de vele musea en monumenten. Ook leuk: Provence is een regio in Zuid-Frankrijk die bekendstaat om zijn lavendelvelden. Een must-see dus!

De Provence

Noord-Italië

Noord-Italië staat bekend om zijn prachtige natuur en mooie meren, maar ook de steden in deze regio zijn absoluut de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan Venetië of Florence, twee wereldberoemde steden die je gezien moet hebben. En vergeet ook niet om even langs Lake Garda te gaan, één van de grootste en meest populaire meren in Italië. Echt een aanrader als motorreis dus!

Lees ook:  Bijzondere postzegels op reusachtig formaat
Venetië

Vergeet je motorverzekering niet!

Besluit jij een reis op je motor te maken? Vergeet niet een motorverzekering af te sluiten om risico’s als pech op de weg goed op te vangen. Vind je het lastig welke motorverzekering je moet afsluiten? Een motorverzekering vergelijken kan heel gemakkelijk via Vergelijkdirect. Ontdek welke motorverzekering het beste bij jou past en begin goed voorbereid met je motorreis!

Lees ook de Top 10 mooiste plekken op Sardinië en podcasts over reizen die je kunt luisteren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down