12 mooiste watervallen ter wereld

2521 VIEWS
12 mooiste watervallen ter wereld

Watervallen zijn een prachtige natuurfenomenen, alleen al het water dat kletterend naar beneden valt met enorme kracht is simpelweg prachtig. Onze planeet telt verschillende prachtige watervallen, maar wij lijsten voor u de mooiste even op. Mocht je ooit de kans krijgen om er één of meerdere te gaan bezoeken: zeker doen! In het echt zijn ze vaak nog mooier dan op foto.

 • Niagara Falls, Verenigde Staten en Canada

Niagara Falls watervallen

De Niagara watervallen bevinden zich op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada en behoren gelijk tot de grootste watervallen ter wereld. De Niagara Falls bestaan uit 3 verschillende watervallen, namelijk de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. De Horseshoe Falls is de grootste, ongeveer 90% van het water van de rivier Niagara stroomt hier over. Met een hoogte van 53 meter en een breedte van 671 meter vormt hij het centrale punt van de Niagara Falls.

 • Iguaçu watervallen, Argentinië en Brazilië

Op de grens van Argentinië en Brazilië ligt de waterval Iguaçu. Het is een verzameling van meerdere watervallen, namelijk tussen de 270 en 300. Net dat is hetgeen dat het zo spectaculair maakt. Samen zorgen deze watervallen voor een totale breedte van 2.7 kilometer waar elk moment van de dag duizenden liters water naar beneden gieten. Je kan er met een bootje heel dicht bij geraken, zeker een aanrader!

 • Gullfoss watervallen, IJsland

Gullfoss watervallen ijsland

Deze prachtige verschijning bevindt zich al wat meer bij de deur. Gullfoss ligt in Zuid-IJsland, is vlot met de auto te bereiken en tevens één van de meest populaire watervallen in het wondermooie IJsland.

 • Yosemite Falls, Verenigde Staten

Deze waterval is gelegen in het nationale park ‘Yosemite’ in Amerika. In Yosemite zijn verschillende watervallen en mooie bergen. De watervallen stromen ongeveer van november tot juni met een hoogtepunt in mei. In Yosemite ligt ook één van de moeilijkste te beklimmen bergen (free climbing) gelegen namelijk El Capitan.

 • Plitvice watervallen, Kroatië

De Plitvice meren in Kroatië zijn onderdeel van het Nationale Park. Het gehele park omvat 90 watervallen en 16 meren. Sinds 1979 staat deze prachtige omgeving ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, naar onze mening geheel terecht want dit is echt een pareltje.

 • Sutherland Falls, Nieuw Zeeland

View this post on Instagram

Sutherland Falls and Quill Lake, shot by @ryanresatka⠀

A post shared by NEW ZEALAND (@newzealandvacations) on

De Sutherland Falls in Nieuw Zeeland zijn 580 meter hoog en bevinden zich in Fiordland Nationaal Park. Wandelen naar het hoogste punt is mogelijk, maar voor de mensen met een grotere portemonnee kan je deze ook vanuit een helikopter bezoeken. Lang is gedacht dat dit de grootste waterval is van Nieuw Zeeland maar dit blijkt de Browne Falls te zijn die maar liefst 830 meter hoog is.

 • Dunn’s River Falls, Jamaica

Dunn's River Falls
Foto door iStock

De Dunn’s River Falls zijn de bekendste watervallen in Jamaica. Ze stromen 55 meter naar beneden over een lengte van 180 meter en vormen hiermee een populaire attractie voor toeristen. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen dit natuurfenomeen in Jamaica.

 • Dettifoss, IJsland

Dit is onze tweede waterval uit het mooie IJsland, Dettifoss is echter gelegen in het Noorden van IJsland. De waterval zelf is ongeveer 44 meter hoog en 100 meter breed. De kracht die achter deze waterval zit zorgt ervoor dat Dettifoss de krachtigste waterval van heel Europa is. Je kan er via een leuke wandeling geraken, wij adviseren eens te kijken op Iceland24blog.com 

 • Havasu Falls, Verenigde Staten

De Havasu Falls liggen in Arizona in de Grand Canyon, een beetje verborgen eigenlijk. Echter is deze waterval echt de moeite om eens te gaan kijken. Met zijn 30 meter hoog is hij niet reusachtig maar door de schitterende locatie wel een bezoekje waard.

 • Victoria Falls, Zambia

De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen van heel Afrika met hun breedte van 1708 meter! De maximale valhoogte van het water bedraagt 108 meter. Ze zijn gelegen op de grens van Zambia en Zimbabwe en vormen een enorme aantrekkingskracht voor toeristen. Je kan namelijk op de watervallen gaan raften en kajakken. Vet hé?!

 • Kuang Si watervallen, Laos

De Kuang Si watervallen zijn een waar spektakel. Het water stroomt naar beneden over verschillende terrassen heen en legt in totaal een hoogteverschil van 60 meter af. Het leuke aan deze waterval is dat je er gewoon onder kan gaan staan en zwemmen, iets wat bij de meeste van de watervallen uit ons lijstje niet mogelijk is.

 • Manawaiopuna Falls, Hawaï

Wederom een waar natuurfenomeen, een leuk weetje: deze waterval is in de eerste Jurassic Park film uit 1993 gekomen! De waterval heeft een totale hoogte van 122 meter en je kan er zelfs zwemmen.

Lees ook:  Betoverende zonnestorm

MEER INSPIRATIE

Dit is geen bowlingbal
Levende bruggen: een unieke samenwerking tussen mens en natuur
Een buitenaards universum in edelstenen
De natuur als (ijs)kunstenaar