De mooiste veranda’s in Nederland

1 september 2020
542
Veranda1

Kunnen voor jou de zomerse dagen niet lang genoeg duren en baal je ervan als het fris wordt en je naar binnen moet? Wij begrijpen als geen ander hoe heerlijk die warme dagen zijn. De dagen zijn langer, de avonden gezelliger en de sfeer over het algemeen veel beter. Het is daarom dan ook altijd jammer wanneer de winter er voor zorgt dat we weer allemaal naar binnen moeten en de verwarming opzoeken. Gelukkig is dit niet meer nodig als je kiest voor een veranda in je tuin. Wil jij graag een veranda, maar ben je nog besluiteloos? Dat komt goed uit, want wij zetten een paar veranda inspiraties voor jou op een rijtje!

Er zijn verschillende soorten veranda’s. Een veranda kan dus ook afgestemd worden op ieder huis. Een klein huis of een groot huis? Een moderne stijl of juist een klassieke stijl? Een veranda kan aangepast worden aan jouw wensen en voorkeuren. Een ander voordeel van een veranda is dat een veranda er vaak voor zorgt dat de waarde van je woning stijgt.

Veranda’s verschillen onderling in maat, materiaal, kleur en stijl. Zo zijn er houten, kunststof en aluminium veranda’s en kunnen deze in een moderne of klassieke stijl worden gemaakt. Het is dus vrijwel onmogelijk dat jij geen veranda vindt die precies bij jouw wensen past. We bespreken hieronder de leef/woonveranda, open veranda, vrijstaande veranda en verschillende stijlen van veranda’s zoals de Griekse en Amerikaanse stijl.

Veranda2

Leefveranda/woonveranda

Wanneer je je woonkamer of keuken wilt uitbreiden kun je kiezen voor de uitbouw van je woning. Zo kun je met een leef/woonveranda een extra woonkamer of bijvoorbeeld loungegedeelte creëren. Het voordeel hiervan is dat je het hele jaar door kunt genieten van de veranda, ook in de winter. Deze veranda’s zijn namelijk goed geïsoleerd en bestaan voornamelijk uit glas. Dit geeft bovendien veel extra licht. De gezellige avonden in de tuin hoeven hierdoor dus niet in de winter te stoppen, of de heerlijke zonnige winterdagen kun je dan heerlijk doorbrengen in een leef/woonveranda.

Lees ook:  Bloemenkunstenaar verandert prullenbakken in enorme vazen

Veranda3

Open veranda

Wil je in je tuin genieten van het mooie weer tot ver in het najaar? Kies dan een open veranda. Deze veranda’s zijn een stuk goedkoper dan gesloten veranda’s en zijn snel te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om zijwanden in de veranda te laten plaatsen voor als je bijvoorbeeld uit de wind wilt zitten. Je zit dus als het ware buiten, maar wel overdekt. Een open veranda zorgt er voor dat je echt in de tuin kunt zitten. Je zit overdekt, maar toch buiten. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen om met meubels te schuiven om in de zon te zitten, maar je kunt ook genieten in de schaduw. Een open veranda biedt een heleboel voordelen.

Vrijstaande veranda

Een vrijstaande veranda is een volledig opzichzelfstaande constructie. Deze kun je op elke plek in de tuin laten plaatsen en hoeft dus niet aan een gevel geplaatst te worden. Een vrijstaande veranda kan jouw tuin echt een totale make-over geven. Deze veranda geeft een knus maar modern gevoel, echt een apart en losstaand plekje voor jou in de tuin. Creëer zo je ideale zithoek in je tuin. Kom maar op met dat vakantiegevoel!

Er zijn ook veranda’s die in Nederland worden gebouw die afkomstig zijn van andere landen. Zo heb je onder andere veranda’s in Griekse stijl en Amerikaanse veranda’s.

Veranda4

Veranda in Griekse stijl

De eerste stijl die we beschrijven is de Griekse stijl, want wie houdt nu stiekem niet van een aantal elementen in je veranda die er voor zorgen dat je in het buitenland aan het vertoeven bent. Deze veranda’s hebben een aantal klassieke Griekse elementen. Zo zijn de pilaren opvallend aanwezig en is het dak van glas met een houten frame. Wat je bij deze veranda’s vaak ziet, is dat er nog een houten vlonder onder zit. Deze veranda’s zijn net iets unieker dan de standaard veranda’s. Een veranda met Griekse stijl zal een absolute blikvanger zijn in jouw achtertuin.

Lees ook:  Met deze ijsjes wordt aandacht gevraagd voor watervervuiling

Amerikaanse veranda

Dé typische Amerikaanse veranda. Iet wat we ook wel vaker terug zien in films, de balustrade die zich aan de voorkant van het huis bevindt. Dit soort veranda’s worden in Nederland steeds iets populairder. Dit is bijvoorbeeld een mooie oplossing want je geen tuin hebt, of wanneer je geen plek hebt. Dan kun je kiezen voor een Amerikaanse veranda die aan de voorkant van uw woning wordt geplaatst. Bang dat je niet genoeg privacy krijgt? Ook in dat geval kun je extra aanpassingen laten maken, zodat je niet bang hoeft te zijn voor pottenkijkers.

Kortom, elke veranda is aan te passen aan jouw wensen en voorkeuren. Zorg er dus voor dat je bij het kopen van een veranda goed nadenkt wat je wilt en laat je vooral inspireren door de vele mooie veranda’s die er al zijn gemaakt in Nederland.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down