Het mooiste uitzicht van de wereld

18 januari 2023
509
mooi uitzicht

Aarde is een prachtige plek. Het is vanzelfsprekend dat er plaatsen op de wereld bestaan waar je pas echt realiseert hoe prachtig de aarde is. In deze blog nemen wij een kijkje naar deze plekken. Het gaat hier om plaatsen met het mooiste uitzicht van de wereld. Plaatsen waar je je ogen uitkijkt en niet meer weg wilt. Mooi uitzicht ontdekken doe je in deze blog, daarna wil je zo snel mogelijk gaan parkeren nabij vliegveld Eindhoven en op reis gaan naar deze prachtige plekken!

Mù Cang Chai – Vietnam

Vietnam staat bekend om zijn mooie rijstvelden, zoals de rijstvelden in Sapa. Echter hebben niet veel mensen gehoord van het prachtige uitzicht over de rijstterassen dat Mù Cang Chai te bieden heeft. Alle bergen in Mù Cang Chai worden bedekt door honderden rijstvelden. Als je hoog in de bergen staat, heb je een prachtig panorama uitzicht. Je ziet rijstterassen zo ver je oog kan kijken.

mooi uitzicht

Huayna Picchu – Peru

Dé publiekstrekker van Peru: Machu Picchu. Het is een ruïnestad waar veel bewaard is gebleven van de Incabeschaving. Machu Picchu bevindt zich op zo’n 2.430 meter hoogte waardoor je een immens mooi uitzicht hebt over de omgeving. De hoogste bergtop van Huayna Picchu ligt op 2.700 meter waardoor je een prachtig uitzicht krijgt over Machu Picchu. Huayna Picchu trekt jaarlijks duizenden bezoekers en wij weten wel waarom als we dit mooie uitzicht zien!

Noorderlicht – IJsland

Ook wel bekend als Aurora Borealis, is het Noorderlicht een van de meest bekende spektakels ter wereld. Het Noorderlicht siert de lucht in kleuren zoals groen, rood, paars en geel. De kleuren zorgen ervoor dat de complete hemel boven Scandinavië lijkt op een sprookjesavontuur. Het Noorderlicht is alleen zichtbaar als het donker is en je hoeft geen hoog uitkijkpunt te bezoeken om te genieten van dit mooie uitzicht.

Lees ook:  Een onvergetelijk bezoek aan het Comomeer
mooi uitzicht

Table Mountain – Zuid-Afrika

Table Mountain is onderdeel van de zeven natuurlijke wereldwonderen, wij snappen wel waarom! Het mooie uitzicht van Table Mountain veroverd alle harten. Bovenop Table Mountain heb je een waanzinnig uitzicht over Robbeneiland, Duivelspiek, het centrum en haven van Kaapstad. Het uitzicht dat hier te zien is, is betoverend en absoluut aan te raden als je op vakantie bent in Kaapstad.

Yellowstone National Park – Verenigde Staten

Yellowstone National Park staat op de werelderfgoedlijst, en dat met een reden. Het park bestaat uit heetwaterbronnen, geisers, grote meren, gigantische bossen en een canyon met watervallen. Op ieder hoog punt in het park is het uitzicht anders, echter is het op ieder punt prachtig. De canyon met watervallen is een uitzicht dat je nooit van je leven zult vergeten.

Iguazu Falls – Brazilië

Een van de grootste en spectaculairste watervallen die je ooit zult zien in je leven. Dit watervallen complex bestaat uit meer dan 270 watervallen verspreid over 3 kilometer. Iedere waterval is uniek en het mooie uitzicht zul je nooit meer vergeten. In dit watervallen complex ligt ook de ‘Devil’s Throat’, een waterval van 82 meter hoog. Dit is dé waterval die je moet bezichtigen als je naar de Iguazu Falls gaat.

mooi uitzicht

Preikestolen – Noorwegen

De Preikestolen in Noorwegen is een reusachtige klif in de vorm van een preekstoel. Het is een toeristische trekpleister, gelegen in het westen van Noorwegen. Het mooie uitzicht van de Preikestolen bestaat uit verschillende bergen en fjorden. Het is mogelijk een wandelroute van 6 kilometer langs de klif te volgen. Op deze manier krijg je de klif vanuit iedere ooghoek te zien en kun je het spectaculaire uitzicht pas echt in je op nemen.

Lees ook:  Karakteristieke gîtes: rust & ruimte midden in de natuur van Auvergne

The Great Ocean Road – Australië

The Great Ocean Road is een weg van maar liefs 243 kilometer lang. De weg is aangelegd door soldaten die terugkwamen van de Eerste Wereldoorlog en is mede hierdoor gewijd aan de slachtoffers van de oorlog. Hierdoor is het meteen het grootste oorlogsmonument ter wereld. Langs gehele weg is een mooi uitzicht van de zee, het prachtige landschap en fenomenale kustlijnen.

Op Paradijsvogelsmagazine staan verschillende blogs over de mooiste bezienswaardigheden ter wereld. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in Noorwegen en Nederland.

Hou je het liever wat dichter bij huis? Geen probleem! Lees ook over bezienswaardigheden in Gent.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down