De mooiste verborgen theetuinen van Nederland

25137 VIEWS
De mooiste verborgen theetuinen van Nederland

Voor de rasechte theeleuten en andere levensgenieters zijn de theetuinen deze zomer een ideale plek om even weg te dromen. Over het hele land zitten ze verstopt: oases van rust, met een huiselijk gevoel, prachtige tuinen en onthaastte service. Het enige nadeel is dus dat ze lastig te vinden zijn en je er vaak vooral bij toeval op stuit. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de 6 mooiste verborgen theetuinen van Nederland:

1. Eén van de mooiste theetuinen: Overleek

Theetuin Overleek ligt midden in het prachtige Waterland van Noord-Holland. De gezellige tuin met veranda en rondscharrelende kippen ligt dan ook aan de waterkant en kijkt uit over de weilanden met grazende koeien. Je kunt hier niet alleen genieten van een heerlijke kopje thee en huisgemaakte taart – of van een uitgebreide high tea – je kunt hier ook terecht om fluisterbootjes en kano’s te huren.

Ze maken ook speciale picknickmanden voor tijdens de vaartochten. Voor meer informatie: zie de website en Facebook-pagina van de theetuin.

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

2. Millinger theetuin 

De Millinger theetuin is één van de meest bijzondere theetuinen met haar oriëntaalse sfeer en je waant je hier dan ook meteen op vakantie. De tuin ligt midden in het prachtige natuurgebied ‘de Millingerwaard’ in provincie Gelderland. Overal in de tuin staan leuke zitjes tussen de tropische beplanting en er is ook een leuk pleintje met tapijtjes en exotisch ogende bankjes.

Lees ook:  Deze 7 duo's in de tuin helpen elkaar met groeien en bloeien

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

3. Jorine’s theetuin 

Deze theetuin is te vinden in het Noord-Brabantse Budel-Dorplein. Het dorp heeft de status van beschermd dorpsgezicht vanwege de bijzondere grote panden die gebouwd zijn in Waalse bouwstijl. Maar niet alleen het huis bij Jorine’s theetuin ziet er prachtig uit, de tuin is natuurlijk ook een plaatje.

Er is een grote vijver met karpers, er staat een verscheidenheid aan beelden tussen de mooie begroeiing en je kunt er ook gezellig onder het prieeltje zitten. Heerlijke plek om de dag langzaam aan je voorbij te laten trekken…

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

4. Theetuin Nijeholtpade 

In het Friese dorpje Nijeholtpade vind je deze knusse en romantisch ogende en gelijknamige theetuin, waar je in alle rust kunt genieten van een heerlijke huisgemaakte high tea of lunch. Je wordt hier zeer vriendelijk ontvangen en tijdens slecht weer worden de gasten uitgenodigd in de Engelse huiskamer. Knus!

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

5. Theetuin ‘Ik en mijn moeder’

In de mooie omgeving van het Overijsselse Wooldrikspark bevindt zich de theetuin ‘Ik en mijn moeder‘. Hier kun je heerlijk tot rust komen in de sfeervolle tuin onder het genot van een kop koffie of thee en natuurlijk de lekkerste huisgemaakte taarten, zoals bijvoorbeeld een overheerlijke witte Tobleronetaart. Ook worden er verscheidene workshops aangeboden, zoals schilderen of bloemstukken maken.

Lees ook:  De geheime stadstuin van New York

theetuinen

theetuinen

theetuinen

6. Theetuin Eemnes

In het Utrechtse Eemnes vind je één van de meest paradijselijke theetuinen. Theetuin Eemnes geniet veel succes en is gemiddeld iets drukker, maar nog altijd sfeervol en gezellig. Voor de rustzoekers staan er bovendien voldoende afgelegen zitjes verspreid door de prachtige tuin. Je kunt hier niet alleen terecht voor koffie, thee en gebak, maar ook diverse borrelhapjes en ijs. Ook worden er regelmatig workshops en andere activiteiten georganiseerd. Een prachtige tuin om lekker doorheen te struinen.

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Bosrijk slapen bij de Sallandse Heuvelrug
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk
Tip voor (beginnende) wandelaars: Te voet Nederland ontdekken via de NS-wandelroutes
Op ontdekkingstocht in Nederland via Lange Afstand Wandelpaden