De mooiste verborgen theetuinen van Nederland

7 augustus 2016
697

Voor de rasechte theeleuten en andere levensgenieters zijn de theetuinen deze zomer een ideale plek om even weg te dromen. Over het hele land zitten ze verstopt: oases van rust, met een huiselijk gevoel, prachtige tuinen en onthaastte service. Het enige nadeel is dus dat ze lastig te vinden zijn en je er vaak vooral bij toeval op stuit. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de 6 mooiste verborgen theetuinen van Nederland:

1. Eén van de mooiste theetuinen: Overleek

Theetuin Overleek ligt midden in het prachtige Waterland van Noord-Holland. De gezellige tuin met veranda en rondscharrelende kippen ligt dan ook aan de waterkant en kijkt uit over de weilanden met grazende koeien. Je kunt hier niet alleen genieten van een heerlijke kopje thee en huisgemaakte taart – of van een uitgebreide high tea – je kunt hier ook terecht om fluisterbootjes en kano’s te huren.

Ze maken ook speciale picknickmanden voor tijdens de vaartochten. Voor meer informatie: zie de website en Facebook-pagina van de theetuin.

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

2. Millinger theetuin 

De Millinger theetuin is één van de meest bijzondere theetuinen met haar oriëntaalse sfeer en je waant je hier dan ook meteen op vakantie. De tuin ligt midden in het prachtige natuurgebied 'de Millingerwaard' in provincie Gelderland. Overal in de tuin staan leuke zitjes tussen de tropische beplanting en er is ook een leuk pleintje met tapijtjes en exotisch ogende bankjes.

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

3. Jorine's theetuin 

Deze theetuin is te vinden in het Noord-Brabantse Budel-Dorplein. Het dorp heeft de status van beschermd dorpsgezicht vanwege de bijzondere grote panden die gebouwd zijn in Waalse bouwstijl. Maar niet alleen het huis bij Jorine's theetuin ziet er prachtig uit, de tuin is natuurlijk ook een plaatje.

Lees ook:  Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin

Er is een grote vijver met karpers, er staat een verscheidenheid aan beelden tussen de mooie begroeiing en je kunt er ook gezellig onder het prieeltje zitten. Heerlijke plek om de dag langzaam aan je voorbij te laten trekken...

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

4. Theetuin Nijeholtpade 

In het Friese dorpje Nijeholtpade vind je deze knusse en romantisch ogende en gelijknamige theetuin, waar je in alle rust kunt genieten van een heerlijke huisgemaakte high tea of lunch. Je wordt hier zeer vriendelijk ontvangen en tijdens slecht weer worden de gasten uitgenodigd in de Engelse huiskamer. Knus!

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

5. Theetuin 'Ik en mijn moeder'

In de mooie omgeving van het Overijsselse Wooldrikspark bevindt zich de theetuin 'Ik en mijn moeder'. Hier kun je heerlijk tot rust komen in de sfeervolle tuin onder het genot van een kop koffie of thee en natuurlijk de lekkerste huisgemaakte taarten, zoals bijvoorbeeld een overheerlijke witte Tobleronetaart. Ook worden er verscheidene workshops aangeboden, zoals schilderen of bloemstukken maken.

theetuinen

theetuinen

theetuinen

6. Theetuin Eemnes

In het Utrechtse Eemnes vind je één van de meest paradijselijke theetuinen. Theetuin Eemnes geniet veel succes en is gemiddeld iets drukker, maar nog altijd sfeervol en gezellig. Voor de rustzoekers staan er bovendien voldoende afgelegen zitjes verspreid door de prachtige tuin. Je kunt hier niet alleen terecht voor koffie, thee en gebak, maar ook diverse borrelhapjes en ijs. Ook worden er regelmatig workshops en andere activiteiten georganiseerd. Een prachtige tuin om lekker doorheen te struinen.

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

theetuinen

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings