De mooiste stranden van Sicilië

19 november 2020
349

Italië is een land vol met prachtige stranden. En deze stranden zijn verdeeld over verschillende delen van het Italiaanse landschap. Een aantal van de mooiste stranden vind je op het eiland Sicilië. Het eiland zelf is al schitterend te noemen en dit geldt ook voor de vele stranden die hier op je staan te wachten.

Het eiland - gelegen in de Middellandse Zee - is dan ook de ideale plek voor een strandvakantie. Bovendien is het eiland goed bereikbaar. De beste manier om Sicilië te bereiken is bijvoorbeeld met het vliegtuig, aangezien veel verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen op Catania of Palermo.

Oftewel, de ingrediënten voor een onvergetelijke strandvakantie zijn hier alom aanwezig. Wij hebben daarom een aantal van de mooiste stranden van Sicilië voor je op een rij gezet.

Mondello

In de buurt van Palermo is een van de mooiste stranden van Sicilië gelegen. En waar het strand vroeger vooral voor de lokale inwoners beschikbaar was, is dit geweldige strand inmiddels al jaren een topbestemming voor vakantiegangers geworden.

Als een verrassing komt deze populariteit zeker niet. Het strand is hagelwit, de zee helderblauw en je kijkt uit op een schitterende omgeving. Dit strand op Sicilië is een perfecte bestemming als je wilt genieten van de veelal aanwezige zonnestralen of gewoon even heerlijk wilt zwemmen. Ook is er een boulevard aanwezig.

Maar hoewel het strand van Mondello een zeer populaire badplaats op Sicilië is, en de beschikking heeft over een boulevard, zijn er slechts enkele grote hotels in de buurt. Als je je vakantie op het strand aan de poorten van de grote stad wilt doorbrengen, zoek dan een appartement in plaats van een strandhotel in de hoofdstad van Sicilië.

Ook is het een goede optie om een dagje uit vanuit een andere plaats te maken naar het strand. Vanuit Palermo is het namelijk slechts 20 minuten rijden naar het strand van Mondello. En als je niet in de omgeving van Palermo verblijft, maar wel van plan bent om het strand te bezoeken: breng dan ook zeker een bezoek aan de oude stad van Palermo. Een stad die een aantal geweldige bezienswaardigheden, cafés en restaurants te bieden heeft.

Lees ook:  Natuurparadijs de Azoren

Isola Bella

Taormina is een van de stadjes op het eiland Sicilië die absoluut een bezoek verdient. Het plaatsje is enorm kleurrijk en beschikt over een indeling die je niet snel op andere locaties zult tegenkomen. Een ander groot voordeel van Taormina zijn de stranden – en dan met name het strand Isola Bella.

Isola Bella is zonder enige twijfel een van de mooiste stranden van Sicilië. Het strand behoort tot het kleine eiland Isola Bella.

Eenmaal bij aankomst ontdek je al snel dat het hier niet om een typisch vakantiestrand gaat. Het strand is vrij smal en omgeven door rotsen. Maar juist deze omgeving maakt het strand zo uniek. Naast de indrukwekkende omgeving is het ook strand ook gewoon goed geschikt om te zwemmen, snorkelen of voor het maken van een boottocht.

Cefalù

Het volgende strand is er een die na een bezoek altijd zal bijblijven. Want waar het grootste gedeelte van de stranden vaak de beschikking heeft over duinen, een boulevard of enkele winkels, wordt het strand van Cefalù omgeven door gekleurde huizen. De authentieke huisjes vormen een kenmerkende achtergrond zoals eigenlijk op geen enkel ander strand te zien is.

Het strand is op een aantal delen vrij smal, maar op enkele minuten afstand van het stadscentrum wordt het strandgedeelte breder en biedt het je een typisch vakantiegevoel met een zandstrand dat wordt omringd door groene heuvels.

Maar ook buiten het strand valt er genoeg te beleven. Cefalù is namelijk niet alleen bekend om het kenmerkende strand, maar ook om de vele toeristische attracties en het historische centrum. Daarnaast leent de rotsachtige omgeving zich perfect voor het maken van uitdagende wandelingen.

Lees ook:  Ontdek historisch Nederland tijdens een bezoek aan de Hanzesteden

Riviera dei Ciclopi

Op Sicilië kom je waarschijnlijk geen strand tegen met een specialere omgeving dan die van de kust Riviera dei Ciclopi. Deze lavakust is gevormd door een aantal uitbarstingen van de Etna – de wereldberoemde vulkaan die is gelegen op het eiland. Door deze uitbarstingen zijn grote rotsformaties ontstaan, welke soms bijna 10 meter hoog zijn geworden.

Het is mogelijk om aan de kust te zwemmen, maar het is wel goed om er rekening mee te houden dat er geen zandstranden aan de kust te vinden zijn. De stranden bestaan grotendeels uit stenen en rotsen, waardoor voorzichtigheid geboden is. Toch zorgen deze eigenschappen tegelijkertijd voor een prachtig aanzicht en een unieke locatie. Het wordt dan ook niet voor niets gezien als een van de mooiste stranden van Sicilië.

Giardini Naxos

Het lange stuk strand in het zuiden van Taormina wordt gekenmerkt door een afwisseling van zand en kiezels en wordt een steeds populairdere bestemming aan de Siciliaanse kust. Maar hoewel de omgeving prachtig is, is dit niet de enige reden waarom de populariteit van het strand en de bijbehorende plaats aan het toenemen is. Het zijn met name de vele bars, cafés en feesten in de zomermaanden die veel bezoekers naar de plaats toe trekken.

Dankzij het levendige uitgaansleven is het strand vooral een aanrader voor de feestgangers onder ons. Tot diep in de nacht kan er worden gefeest en genoten van de heerlijke sfeer aan de kust. Toch wordt het nog lang niet overspoeld door massa’s toeristen en is er ook als je niet van feesten houdt genoeg om van te genieten.

Het strand van Giardini Naxos is bijvoorbeeld zeer geschikt om te duiken vanwege het heldere water. Maar ook snorkelen, zwemmen en zonnebaden is hier erg aangenaam te noemen!

San Vito lo Capo

Van alle stranden op Sicilië komt San Vito lo Capo misschien wel het dichtste in de buurt van de hagelwitte stranden van de Caraïben. Dit schitterende strand is gelegen in het noordwesten van het eiland, is kilometerslang en bevindt zich in een baai. Deze baai is op zijn plaats weer onderdeel van een geweldige natuurlijke omgeving.

Lees ook:  Een reis langs de hoogtepunten van de Verenigde Staten

Dankzij de ligging is het strand eigenlijk geschikt voor van alles. Je kunt er snorkelen, zonnebaden, zwemmen en wandelen in de omgeving. Maar vooral het uitzicht zorgt ervoor dat bezoekers hier heerlijk tot rust kunnen komen aan het kristalheldere water.

Playa di Catania

Catania is een van de grootste steden op het eiland en heeft de beschikking over een van de langste stranden van Sicilië. Het strand is enorm populair en hierdoor vrij toeristisch te noemen. Maar dankzij de grote afmetingen is er altijd wel een plaatsje te vinden.

Het strand en de badplaats zelf zijn vooral populair onder vakantiegangers die een pakketreis hebben geboekt. Hoewel er hierdoor relatief veel toeristen zullen zijn, kom je nog altijd in een stukje paradijs terecht. Het goed onderhouden strand, de schitterende zee en de vele faciliteiten maken het tot een van de beste stranden om te bezoeken op het eiland.

Bovendien is er ook altijd nog de stad zelf waar je een groot aantal bezienswaardigheden en toplocaties kunt ontdekken.

La Scala dei Turchi

Over unieke stranden gesproken: La Scala dei Turchi is een strand zoals er niet veel zijn binnen Europa. Het strand wordt omgeven door schitterende witte kliffen. Deze kliffen vormen niet alleen een geweldig aanzicht vanaf het strand, maar zijn ook in trek bij de klimmers.

Het is mogelijk om de bijzondere kliffen te beklimmen om vervolgens te worden beloond met een prachtig uitzicht. Maar voor iedereen die graag even de ontspanning opzoekt is het ondergelegen strand ongetwijfeld de beste optie om heerlijk te genieten van de Italiaanse zon!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings