7 Mooiste stranden in Frankrijk

52 VIEWS
7 Mooiste stranden in Frankrijk

Ga je naar Frankrijk en wil je de vakantie doorbrengen aan zee? De kust is lang en er zijn prachtige vakantieregio’s om van een heerlijke zonvakantie te genieten. Ontdek hier een aantal van de mooie stranden in Frankrijk in verschillende regio’s.

  • Alle ruimte op brede zandstrand bij Wissant

Het strand aan de Opaalkust is een van de mooiste stranden in Frankrijk met prachtige kliffen, zoals de Cap Blanc Nez en Cap Griz. Geniet op het brede zandstrand bij Wissant van het uitzicht op de blauwe zee. Maak je een wandeling over de hoge kliffen dan zie je bij helder weer de krijtkust van Engeland.

Opaalkust Frankrijk
Foto door Weekendesk.be
  • Genieten van fijn zand en felblauwe zee op eiland Saint-Nicolas

Bretagne heeft meerdere mooie stranden die in grootte variëren. Zo is er het kleine strandje van Saint-Malo en het ministrandje van Saint-Nazare. Het mooiste zandstrand van Bretagne is te vinden op het eiland Saint-Nicolas. Dit eiland maakt onderdeel uit van de Glénan archipel. De zee is er felblauw en het strand bestaat uit fijn zand. Je komt er met een veerboot en deze vaart van mei tot en met september.

Stranden Frankrijk
Foto door Pinterest.fr
  • Cap Ferret: groot strand in Gironde aan de Atlantische Oceaan

De Atlantische kust in Frankrijk beschikt eveneens over mooie stranden, zoals bij de hoge duin Dune du Pilat nabij Bordeaux. In L’Herbe dat een klein gehuchtje is vind je een even klein strandje dat gelegen is bij de binnenzee Bassin d’Arcachon. Wil je liever naar een groter strand dan ga je in Gironde naar Cap Ferret aan de Atlantische Oceaan.

Lees ook:  De 50 tinten blauw (en groen!) van Samos
Cap Ferret
Foto door oui.sncf
  • Trouville-sur-Mer: tussen de boulevard en de zee

Het strand van Normandië bij Trouville-sur-Mer is schitterend gelegen aan de langgerekte boulevard. Hier is het op en top genieten, maar dat geldt eveneens voor het strand van de mondaine badplaats Deauville. Of voor het strand bij Étretat dat net even wat kleiner is en een knusse sfeer heeft. Hier kijk je uit op hoge kliffen die over uitgesleten bogen beschikken die de natuur heeft gemaakt.

Strand Frankrijk
Foto door TravelVolley.nl
  • Kiezelstrand in Collioure met palmen en terrasjes

Een van de andere mooie stranden in Frankrijk is te vinden aan de Middellandse Zee nabij Spanje. Collioure is aan de oostzijde van de Pyreneeën gelegen en is een badplaats met een kiezelstrand. Dat is minder fijn om op te liggen, maar het decor met palmen, terrasjes en een zilverachtige zee wegen daar zeker tegenop.

Strand Frankrijk
Foto door FranceComfort.com
  • Strand bij Biarritz: hotspot voor surfers

Zoek je een van de mooie stranden in Frankrijk om op zee te gaan surfen? Dan is het aan te raden om naar Biarritz te gaan. Deze badplaats ligt aan de Pyrénées-Atlantiques en het populairste strand is Grande Plage. Als surfer is het ideaal om de zee op te gaan vanaf het strand van Côte des Basques.

Strand Biarritz
Foto door Pixabay.com
  • Op en top genieten op Pampelone strand aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur heeft prachtige stranden, zoals Pampelone dat bij Saint-Tropez is gelegen. Het uitzicht op zee en op de chique jachten is fenomenaal. In Nice aan de Côte d’Azur heb je de keuze om gratis naar een openbaar strand of tegen betaling naar een privéstrand te gaan.

Lees ook:  De 7 beste bezienswaardigheden in Parijs

 

Strand Pampelonne
Foto door Frankrijk.nl

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

5 mooiste wijnhuizen in Frankrijk
De 7 beste bezienswaardigheden in Parijs
De 6 beste bezienswaardigheden in Bordeaux
Tijd voor natuur: de mooiste plekken in Breda om te bezinnen