De mooiste stranden in Duitsland

7 september 2020
292

Wat is nu een betere plek om je zonnige vakantie door te brengen dan aan het strand? De heldere zeelucht, het fijne zand en het verfrissende water na een tijd in de zon – het is iets dat veel mensen doet bewegen naar een van de vele stranden in de wereld.

En wie elk hoekje van de stranden in Nederland en België inmiddels wel kent kan altijd nog terecht in Duitsland. Duitsland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het strand, maar het land heeft toch echt een aantal prachtige stranden te bieden.

Of het nu gaat om de Oostzee of de Noordzee, de mooiste stranden van Duitsland zijn uniek en divers – beiden hebben hun eigen charme. Terwijl je dankzij het getij een getijdenwandeling op de Noordzee kunt maken en de overstromingen uit het niets kunt zien aankomen, kun je op elk moment van de dag in de Oostzee springen en in de rustigere zee zwemmen.

Dankzij deze uitgebreide mogelijkheden hebben wij besloten om een aantal van de mooiste stranden in Duitsland voor je op een rij te zetten!

Sint Peter Ording

Het ongeveer 12 kilometer lange en tot twee kilometer brede strand van de gemeente Sankt Peter-Ording is een van de bekendste zandstranden van de Noordzee en biedt voor elke smaak het juiste strandgedeelte.

Hier heb je de mogelijkheid om ontspannend te zwemmen op de grootste zandbank van Europa in het Badestelle Bad of gebruik maken van de ideale omstandigheden in het Ording-badgebied om te kiten of te windsurfen.

Voor gezinnen met kleine kinderen is de badzone Böhl, die ook deel uitmaakt van het strand van St. Peter-Ording, een echte aanrader te noemen. Een ander groot voordeel voor eigenaren van honden: ze kunnen gewoon mee tijdens het dagje strand, want overal op het strand zijn honden toegestaan.

Lees ook:  Het Pieterpad bewandelen | Dit moet je weten

Strand van Kühlungsborn

Het strand van Kühlungsborn is het meest westelijke van de populaire Oostzeestranden en behoort tot het vasteland van Mecklenburg-Vorpommern. Of het nu gaat om een nudistenvakantie, met een hond of met een sportprogramma - het strand van Kühlungsborn heeft voor iedereen wel iets te bieden.

Tijdens een wandeling door het fijne zandstrand kun je de dag heerlijk beginnen en 's middags op de strandboulevard genieten van allerlei typische culinaire hoogstandjes.

Daarnaast is er voor de watersportliefhebbers ook genoeg te beleven. Zeil- en surfscholen of duikcursussen zijn hier namelijk beschikbaar. Kortom, er is voor ieder wel iets te vinden. Dus wacht niet langer en ga op weg naar de Baltische Zee!

Strand van Binz op Rügen

Het meest populaire Oostzeestrand in Duitsland is het strand van de badplaats Binz. Op het populaire eiland Rügen is de strandpromenade van Binz een bijzonder hoogtepunt voor veel bezoekers.

Vooral gezinnen met kinderen komen elk jaar naar het fijne, ruim vijf kilometer lange zandstrand om te genieten van de lichte branding in het prachtige water. Met zijn pier, de vele strandstoelen en bistro's biedt het strand van Binz ook nog eens veel faciliteiten die je niet altijd tegen zult komen bij de andere stranden binnen dit artikel.

Bovendien is het strand altijd netjes en schoon, met toiletten in de omgeving en restaurants en cafés, is het strand van Binz op Rügen erg populair, vooral in de zomer. Maar ook in het  laagseizoen is Rügen een aangename bestemming. Veel evenementen en live muziek maken tot slot zelfs de avonden tot een echt hoogtepunt.

Lees ook:  Waar komen al die stepjes vandaan in grote Europese steden?

Strand van Spiekeroog

Een strand dat niet mag ontbreken onder de mooiste stranden van Duitsland is natuurlijk het strand van Spiekeroog. Een schitterende natuur, prachtige duinen en fijn zand zover het oog reikt. Bovendien wordt je ook hier niet gestoord door auto's, motoren of vrachtwagens – deze zijn namelijk op het Oost-Friese eiland verboden. Het is een locatie waar je gewoon heerlijk kunt genieten van natuur, de stilte en het geluid van de zee.

Het 15 kilometer lange strand van Spiekeroog maakt deel uit van het UNESCO-wereldnatuurerfgoed Waddenzee en is daarom vooral aan te bevelen voor lange wandelingen langs de kust. Maar je hebt ook de mogelijkheid om diverse excursies te maken naar de Waddenzee.

Is het weer niet heel mooi tijdens je bezoek? Geen probleem! Je kunt namelijk een van de vele musea bezoeken, zoals het Eilandmuseum of het Schelpenmuseum.

Een andere en misschien nog wel betere optie is het Inselbad & Dünenspa. Hier kan je genieten van 30 graden warm water om je heen en zwemmen of in de sauna genieten van het uitzicht op Noordzee. Het is hiermee niet alleen een schitterend en rustig strand te noemen, maar ook als het aankomt op veelzijdigheid heeft het enorm veel te bieden.

Familielagune Perlebucht

Zoals de naam al doet vermoeden, is de familiale lagune Perlebucht op het Noordzee-eiland Büsum volledig afgestemd op de families en gezinnen. Maar ook voor alle andere strandgangers is het gewoon een hele aangename optie.

De Parelbaai is een kunstmatig aangelegd eiland, waardoor er tussen het eiland en het eiland Büsum een beschermde lagune is ontstaan. Dankzij deze uitvinding is er ongeveer 100.000 vierkante meter wateroppervlak ontstaan dat niet wordt beïnvloed door eb en vloed.

Lees ook:  Slim je koffer inpakken, zo doe je dat!

En dat biedt de nodige mogelijkheden als het aankomt op wateractiviteiten. Zo kan je er surfen, zwemmen of vliegeren, maar ook gewoon genieten van heerlijk eten of een potje volleybal op een van de barbecueplaatsen.

Daarnaast is het strand uitgerust met uitgebreide faciliteiten Denk aan openbare toiletten, kleedhokjes en speeltuinen voor de kinderen!

Strand van Hiddensee

Het eiland Hiddensee is een prachtige locatie aan de Oostzee. Na een korte rit met de veerboot vanuit plaatsen als Zingst of Stralsund is Hiddensee zeer goed te bereiken.

Verwacht hier geen auto’s of andere grote voertuigen tegen te komen. Daar voor in de plaats kom je lange stranden, een prachtige natuur en authentieke huisjes tegen. Wat wil je nog meer van een zomervakantie?

Als je op zoek bent naar wat rust en enige afstand, dan is het strand van Hiddensee absoluut een van de beste plekken in Duitsland. Niets laat je zo snel het drukke dagelijkse leven vergeten. Een wandeling langs de kust of over het platteland is zeker een van de dingen die je moet hebben gedaan op Hiddensee. Vooral de prachtige natuur maakt het tot een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings