De mooiste steden om het voorjaar te vieren

11 april 2017
190

‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’ - Herman Gorter verwoordde in 1889 in zijn epos ‘Mei’ kernachtig het gevoel dat de lente oproept. Het is het jaargetijde waarin de lucht zwanger is van nieuwe kansen en de zonnestralen je uitnodigen om de winter van je af te schudden.

Het is ook een ideale tijd om op ontdekkingstocht te gaan en je blik te verruimen. Van een nieuwe stad met onbekende straatjes, verborgen pleinen en knusse restaurants gaat de inspiratie vanzelf stromen. In de lente gaan ook alle attracties weer open, worden de parken groen en komen de steden na een lange winter weer tot leven. Ter inspiratie zetten we vijf stedentrips op een rij die bij uitstek geknipt zijn om in het voorjaar te bezoeken!

1. Verdwalen in Venetië

Venetië moet je minimaal één keer in je leven gezien hebben. En daar is het voorjaar een perfecte periode voor! De 25 miljoen toeristen die de stad jaarlijks overspoelen komen vooral tussen mei en september. In april barst het voorjaar los en valt het met de drukte nog mee. Wandel in de lentezon over het San Marcoplein, verdwaal in de romantische steegjes en laat je varen in een gondola. Wie denkt dat Parijs de stad van de liefde is, is nog nooit in Venetië geweest.

2. Schitterend Stockholm

De hoofdstad van Zweden wordt ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Deze stad ligt namelijk op veertien met bruggen verbonden eilanden aan de Oostzee. Daarnaast doet de oude stad (Gamla Stan) door de smalle straten en kleurige gevels Zuid-Europees aan. Stockholm barst van de musea, theaters en niet te vergeten: winkels! Na het shoppen of cultuurhoppen strijk je neer in het prachtige stadspark Kungliga Djurgården voor een portie lentezon en een hapje of drankje.

Lees ook:  Hoe je helemaal tot rust komt in dit houten badhuis in Zweden

3. Het groene hart van München

Over stadsparken gesproken, de grootste van Europa vind je in München. Dankzij de Englischer Garten, met zijn wateren, bossen en uitgestrekte grasvelden, is München de ideale citytrip voor natuurliefhebbers! Ben je klaar met al dat groen? Dan duik je de stad in voor het Frühlungsfest. Een variant op het wereldberoemde Oktoberfest, maar dan in het voorjaar, is met ongeveer 10.000 bezoekers veel minder massaal, maar zeker niet minder levendig. Van vuurwerkshow tot vlooienmarkt, live muziek en natuurlijk het beste bier ter wereld.

4. Brindisi: verborgen parel in Italië

Beeld: AaronP65

Beeld: AaronP65

Tot slot twee minder bekende bestemmingen. Venetië al gezien? Allereerst Brindisi in het zuiden van Italië is minstens zo mooi, maar veel minder druk. Bezoek de eeuwenoude kastelen en kerken, struin door de oude haven of bezoek het archeologisch museum. Op de mooie lenteavonden flaneer je samen langs de boulevard en strijk je neer bij een van vele authentieke Italiaanse restaurantjes.

5. Waan je op Cuba in Cadiz

Voor een vleugje Zuid-Amerika hoef je Europa niet uit. Door haar gelijkenis met Havana, de hoofdstad van Cuba, wordt Cádiz ook wel 'Klein Havana' genoemd. De havenstad in het zuidwesten van Spanje is geheel omringd door water en is tevens de oudste bewoonde stad van West-Europa. In de buurt vind je de prachtigste stranden. En zeg nou zelf: er is toch geen betere manier om de lente te vieren dan op een zonovergoten strand?

Ook zin gekregen in een stedentrip? Via Startpagina vind je mooie bestemmingen en scherpe aanbiedingen voor vliegtickets en hotels.

Lees ook:  Dit zijn misschien wel de meest idyllische dorpjes ter wereld
Hoofdfoto: milla74 / 123RF Stockfoto

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings