De mooiste Spaanse eilanden in beeld

13 november 2020
193

Reizigers en vakantiegangers die in Spanje op zoek zijn naar zon, heerlijke stranden en een geweldige omgeving komen vaak al snel uit bij de Spaanse eilanden. En dat is niet heel verrassend te noemen. Spanje beschikt namelijk over een groot aantal eilanden die een lust zijn voor het oog, een levendige sfeer bieden en bovendien nog eens volstaan met historische bezienswaardigheden.

Daarnaast is de reis naar een groot gedeelte van deze eilanden vrij gemakkelijk te maken. De populaire mediterrane eilanden van de Balearen zijn bijvoorbeeld al in ongeveer twee uur te bereiken en bieden strandvakantiegangers en gezinnen de perfecte bestemming in Spanje.

In vergelijking met de schoonheid, cultuur en geschiedenis van het Spaanse continentale gebied, bieden de vele eilanden een andere vakantie-ervaring. De Canarische, Balearen- en Atlantische eilanden van Spanje, met hun eigen unieke attracties en aantrekkingskracht, zijn uiteenlopende bestemmingen – welke ieder iets unieks te bieden hebben.

Wij hebben daarom de mooiste en meest bijzondere Spaanse eilanden voor je in beeld gebracht!

Mallorca

Mallorca is ongetwijfeld het Spaanse eiland waar iedereen direct een beeld bij krijgt. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en trekt jaarlijks vele toeristen en vakantiegangers aan. Het grootste gedeelte van de vakantiegangers komt hier om te genieten van de heerlijke stranden en/of baaien, de omgeving te ontdekken of te feesten op een van de bruisende feestlocaties op het eiland.

Vooral dit laatste is iets wat al snel ter sprake komt als het over Mallorca gaat. Maar dat betekent niet dat je hier alleen aan het juiste adres bent als het op zonnebaden en feesten aankomt. In tegenstelling, Mallorca heeft een geweldige omgeving en een groot aantal pittoreske dorpjes en steden die klaarstaan om ontdekt te worden.

Lees ook:  Normandië in Frankrijk bezoeken

Als je meer van het eiland wilt zien en bijvoorbeeld de indrukwekkende natuur, verlaten stranden en mediterrane architectuur graag wilt ontdekken, is het huren van een auto de beste optie. Binnen een of meerdere dagen rijd je met gemak het eiland rond en kom je onderweg allerlei mooie locaties tegen.

Een van de beste plekken voor een gezinsvriendelijke strandvakantie is aan de kust bij Playa d'Alcudia. Maar ook voor de liefhebbers van natuurlijke baaien zijn er goede opties. Zo vind je in het populaire vissersdorpje Porto Cristo niet alleen een maritieme sfeer, maar ook een geweldige baai en een inmiddels beroemde grot.

Als je echter overdag heerlijk wilt genieten van de zon en 's avonds vooral van plan bent om te feesten, zijn Palma de Mallorca en El Arenal de beste bestemmingen.

El Arenal is vooral onder de jongeren een veel bezochte bestemming, waar dagelijks tot in de late uurtjes wordt gefeest. Maar ook in de hoofdstad Palma zijn er meer dan voldoende opties om het nachtleven op te zoeken.

Formentera

Formentera is het kleinste van de bewoonde eilanden in de Balearen en wordt maar al te vaak over het hoofd gezien. Eigenlijk is dit best vreemd, aangezien het eiland veel te bieden heeft en niet wordt overspoeld door toeristen en vakantiegangers. Daarnaast is het eiland slechts een boottochtje verwijderd van het feesteiland Ibiza.

Vroeger was Formentera een typisch relaxte bestemming. En de prachtige stranden, het feit dat er geen grote groepen toeristen zijn en de goede faciliteiten maken het nog altijd tot een aangename bestemming. Voor iedereen die hier graag een of meerdere dagen wilt verblijven zijn er bovendien een aantal goede opties. Met name de luxe hotels zijn een aanrader te noemen.

Lees ook:  Alles voor een onvergetelijk verblijf in Barcelona

Maar iedereen die hier graag een dag komt om al het moois te ontdekken is ook zeker aan het juiste adres. Met name vanaf de buurman Ibiza is het een populair uitstapje geworden om te even te ontsnappen aan alle drukte en heerlijk bij te komen op de witte zandstranden.

Tenerife

Na de twee eilanden op de Balearen is het nu tijd voor een van de Canarische Eilanden. Deze eilanden vragen een iets grotere investering als het aankomt op de vliegreis. Waar je bijvoorbeeld al binnen twee uur op het vliegveld van Mallorca staat, is de vliegreis naar Tenerife ruim vier uur. Bij aankomst ontdek je gelukkig al snel dat deze inspanning het dubbel en dwars waard is.

Tenerife is vooral een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar de nodige ontspanning. Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden en biedt een aantal geweldige stranden, een unieke omgeving en een aantal bruisende steden. Deze diversiteit staat eigenlijk symbool voor het eiland. Voor de feestgangers zijn er uitgebreide mogelijkheden in de steden, maar voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en de natuur zijn er de afgelegen gebieden.

Daarnaast zijn er vele excursies waaraan deel kan worden genomen. Zo is er de mogelijkheid om walvissen of dolfijnen te bewonderen en zijn er verschillende dieren- en waterparken om te bezoeken. Een ander groot voordeel: de temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam. De winters zijn mild en ook tijdens de zomer worden er vaak geen extreem hoge temperaturen gemeten.

Lees ook:  De meest bijzondere locaties om te bezoeken tijdens een verblijf in Stockholm

Ibiza

Ibiza is hét feesteiland van Spanje en mag dan ook zeker niet ontbreken binnen deze lijst. Het eiland staat voor stijl, luxe en een groot aantal geweldige feestlocaties. Maar hoewel feesten tot in de late uurtjes datgene is waar Ibiza om bekend staat, is het eiland nog zoveel meer dan dat.

Want wie zich buiten de grote steden begeeft, komt ook de ene na de andere geweldige locatie tegen. Met name de omgeving en de natuur van het eiland zijn prachtig te noemen. Bovendien wordt een groot gedeelte van de dieren en planten hier beschermd, waardoor alles grotendeels nog in zijn originele staat verkeerd.

Tot slot zijn ook de weersomstandigheden hier een groot voordeel te noemen. Ibiza heeft de beschikking over aangename temperaturen en weinig regenachtige dagen.

Gran Canaria

Gran Canaria is net als Tenerife onderdeel van de Canarische Eilanden en een populaire bestemming onder verschillende soorten vakantiegangers. Bovendien is het eiland uniek in zijn soort. Vooral de zwarte zandstranden en het bergachtige landschap maken het tot een diverse en bewonderingswaardig eiland.

Wie de stad bijvoorbeeld verlaat kom al binnen een paar minuten in een geweldig bergachtig landschap terecht. Een perfect landschap voor de avonturiers onder ons. Wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken; het behoort hier allemaal tot de mogelijkheden.

Maar zoals gezegd, is het eiland ook ideaal geschikt voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen die komen genieten van de zon, zee en de unieke stranden.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden oma

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings