Het mooiste openbaar toilet vind je in Noorwegen

3 mei 2018
221

Noorwegen, een van de Scandinavische landen waarvan wij de levensstijl wel willen omarmen: gezond eten, minder haast en vooral veel meer rust. Dat laatste zal ook zeker te maken hebben met de eindeloze ongerepte Noorse natuur ... met daarin dan ook nog eens een wonderschoon openbaar toilet!

Architectonisch openbaar toilet

Reizend door Noorwegen is het moeilijk om geen mooie plekjes aan te treffen ... je valt van het ene adembenemende uitzicht in het andere en als er dan ook nog eens met aandacht is gewerkt aan rusthavens dan kan je dag niet meer stuk. Het architecten bureau Haugen/Zohar Arkitekter heeft in Gildeskål (tegen het noorden van Noorwegen aan) naar onze mening een van de mooiste openbare toiletten ooit gemaakt. Zo sereen en een met de omgeving dat het bijna lijkt of de natuur er zelf om gevraagd heeft. 

Artikel gaat verder onder de afbeeldingenopenbaar toilet 1

openbaar toilet 2

openbaar toilet 5

openbaar toilet 6

Prachtige omgeving

Bij de bouw van de rusthaven zijn lokale producten gebruikt, zoals het roze marmer waar de banken van zijn gemaakt. De trappen voeren je naar de waterkant waar je heerlijk kunt uitrusten. Je komt hier dus niet alleen even om te plassen; het is een openbaar toilet dat je verplicht doet genieten van de omgeving en het uitzicht. En als je in de juiste periode aan reizen bent kunt je hier ook nog eens getrakteerd worden op het noorderlicht in de winter of op de nooit ondergaande zon in de zomer.

openbaar toilet 3

openbaar toilet 4

openbaar toilet 7

Vanaf de weg Noorwegen bewonderen is heerlijk, maar bekijk Noorwegen ook eens vanaf het water. Tomasz Furmanek reisde met zijn kajak langs de kust van Noorwegen en maakte prachtige foto's.

Lees ook:  Tips voor het bouwen van je eigen huis

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings