Het mooiste openbaar toilet vind je in Noorwegen

1120 VIEWS
Het mooiste openbaar toilet vind je in Noorwegen

Noorwegen, een van de Scandinavische landen waarvan wij de levensstijl wel willen omarmen: gezond eten, minder haast en vooral veel meer rust. Dat laatste zal ook zeker te maken hebben met de eindeloze ongerepte Noorse natuur … met daarin dan ook nog eens een wonderschoon openbaar toilet!

Architectonisch openbaar toilet

Reizend door Noorwegen is het moeilijk om geen mooie plekjes aan te treffen … je valt van het ene adembenemende uitzicht in het andere en als er dan ook nog eens met aandacht is gewerkt aan rusthavens dan kan je dag niet meer stuk. Het architecten bureau Haugen/Zohar Arkitekter heeft in Gildeskål (tegen het noorden van Noorwegen aan) naar onze mening een van de mooiste openbare toiletten ooit gemaakt. Zo sereen en een met de omgeving dat het bijna lijkt of de natuur er zelf om gevraagd heeft. 

Artikel gaat verder onder de afbeeldingenopenbaar toilet 1

openbaar toilet 2

openbaar toilet 5

openbaar toilet 6

Prachtige omgeving

Bij de bouw van de rusthaven zijn lokale producten gebruikt, zoals het roze marmer waar de banken van zijn gemaakt. De trappen voeren je naar de waterkant waar je heerlijk kunt uitrusten. Je komt hier dus niet alleen even om te plassen; het is een openbaar toilet dat je verplicht doet genieten van de omgeving en het uitzicht. En als je in de juiste periode aan reizen bent kunt je hier ook nog eens getrakteerd worden op het noorderlicht in de winter of op de nooit ondergaande zon in de zomer.

Lees ook:  Een toevluchtsoord voor moderne pelgrims

openbaar toilet 3

openbaar toilet 4

openbaar toilet 7

Vanaf de weg Noorwegen bewonderen is heerlijk, maar bekijk Noorwegen ook eens vanaf het water. Tomasz Furmanek reisde met zijn kajak langs de kust van Noorwegen en maakte prachtige foto’s.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Rendieren spotten in stijl
Duurzamer wonen? Overweeg dan om zonnepanelen te installeren en andere maatregelen te nemen
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur