De mooiste labyrinten om urenlang in rond te dwalen

2727 VIEWS
De mooiste labyrinten om urenlang in rond te dwalen

Labyrinten bezitten een unieke charme. Al eeuwenlang raken we gefascineerd wanneer we een doolhof tegenkomen en willen we weten wat we zullen vinden wanneer we aan het einde van het hof komen – en of we er komen. Ze hebben een spannende en betoverende sfeer. En wellicht spreken ze ons ook wel zo aan omdat ze als metafoor gezien kunnen worden voor onze innerlijke zoektocht en we een verlossend gevoel ervaren wanneer we onze weg weten (terug) te vinden. Voor iedereen die wel van een mysterieuze wandeling houdt, hebben we hier de 10 mooiste labyrinten op een rij gezet.

1. Ashcombe Maze, Melbourne, Australië

Dit doolhof in Melbourne bestaat uit een noordelijk en zuidelijk deel die van elkaar gescheiden worden door een plein met fontein. De doolhoven worden gevormd door cipressen van 3 meter hoog en hebben een verschillende route. Ook is er nog een rozen doolhof en een lavendel labyrint. Deze zijn niet zozeer lastig om doorheen te navigeren, maar wel ontzettend mooi.

ASHCOMBE MAZE

2. Glendurgan Garden Maze, Engeland

In het National Trust Natural Park in Cornwell is dit mooie labyrint te vinden. Het hof is gemaakt van laurierkers en werd geplant tussen 1820 en 1930 door Sir Alfred Fox om zijn kinderen te vermaken. Vandaag de dag komen zowel kinderen als ouderen nog graag door het labyrint dolen.

GLENDURGAN GARDEN MAZE1

3. Gimnyeong Maze Park, Jeju-eiland, Zuid-Korea

Dit gigantische park op Jeju-eiland heeft een labyrint in de vorm van het eiland zelf. De zeven afbeeldingen die van bovenaf in het doolhof te ontdekken zijn, beelden symbolen uit van de geschiedenis van het eiland.

Gimnyeong Maze Park1Gimnyeong Maze Park

4. Het Labyrint van Barvaux, België

Dit familielabyrint in Barvaux-sur-Ourthe is gemaakt van maïsplanten en heeft een wandelroute van 6 kilometer. Het thema en het patroon van het maïsdoolhof verandert ieder jaar en er zijn uitdagingen die je moet voltooien om de uitgang te vinden.

Het Labyrint van Barvaux

5. Labyrint van Reignac-sur-Indre, Frankrijk

Sinds 1996 wordt er in het Franse dorpje Reignac-sur-Indre ieder jaar het grootste plantendoolhof ter wereld afgemaakt. Het doolhof is gemaakt van zonnebloemen, waardoor je van hier verdwalen ontzettend vrolijk wordt.

LABYRINTH OF REIGNAC SUR INDRE

6. Longleat Maze, Engeland

Middenin een prachtig safaripark in Wilthire ligt dit ingewikkelde doolhof . Het labyrint van taxusbomen is de grootste van Engeland en het doel is om je weg naar de middelste toren te vinden en van daaruit de uitgang.

LONGLEAT MAZE

7. Peace Maze Castlewellen, Ierland

Een labyrint met een bijzondere boodschap. Dit labyrint in Castlewellan Forest Park heeft namelijk als doel voor de bezoeker om de vredesbel in het midden van het doolhof te laten rinkelen. Het pad dat zij afleggen representeert daarmee het pad naar een vredige toekomst voor Noord-Ierland.

Peace Maze castlewellan1

8. Pineapple Garden Maze, Hawaii

Dit heerlijk ruikende labyrint is misschien wel de grootste ter wereld. Hij bestaat uit 14.000 kleurrijke Hawaiiaanse planten en het midden vormt een enorme ananas. De bezoekers die de route het snelste afleggen krijgen prijzen en hun naam zal worden vereeuwigd aan de ingang. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon van de prachtige wandeling genieten.

PINEAPPLE GARDEN MAZE

9. Villa Pisani Doolhof, Venetië, Italië

Een romantisch doolhof in de tuin van Villa Pisani dat lijdt naar een prachtige toren met een beeld van de Griekse godin Minerva. Het labyrint schijnt zelfs zo lastig te zijn dat Napoleon er eens verdwaalde.

VILLA PISANI IN STRA'

10. Leeds Castle Maze & Underground Grotto, Engeland

Wanneer je je weg naar het midden weet te vinden van dit labyrint by Leeds Castle, ga je niet via dezelfde weg weer terug. Hier bevindt zich namelijk de toegang tot een grot die je weer terug naar de ingang brengt.

maze leeds castle

 

Via: Hostelsclub, HelloTravel, Dailymail 

MEER INSPIRATIE

3 heerlijk kleurrijke wandelroutes dwars door de Bollenstreek
Filmmaker wordt op 10 km hoogte getrakteerd op het Noorderlicht
Het Kasteel van Katoen: gigantische rotsformaties van kalk
Waar kleurrijke dekens van bloemende woestijn sieren

2 thoughts on “De mooiste labyrinten om urenlang in rond te dwalen

  1. Dit zijn allemaal doolhoven. Een labyrint is een weg zonder hoge afscheiding; als je het pad volgt kom je vanzelf in het midden. Een van de mooiste bevindt zich in Nederland te Arnhem: Arnhems Labyrint (arnhemslabyrint.nl)


Comments are closed.