De mooiste kastelen in Nederland

8 augustus 2020
210
Mooiste kastelen in Nederland

Nederland kent veel mooie kastelen voor een dagje uit. Ieder kasteel heeft zo haar eigen geschiedenis en is op haar eigen manier bijzonder. De meeste van deze kastelen zijn ontstaan in de Middeleeuwen. Toentertijd bood een kasteel bescherming, vooral voor de mensen van adel. Tegenwoordig wonen er bijna geen mensen van adel meer in deze kastelen. Maar wat zijn nou de mooiste kastelen van Nederland? Hieronder volgen een paar van deze bijzondere kastelen.

kasteel doorwerth

Gelderland: Kasteel Doorwerth en Slot Loevestein

In Gelderland zijn twee kastelen die het noemen waard zijn. Zo zijn Kasteel Doorwerth en Slot Loevestein mooie kastelen in Nederland. Kasteel Doorwerth is tegenwoordig een volledig museum waar rondleidingen worden gegeven. Het is als het ware een waterburcht in de uiteindes van de Rijn. Verder kun je op het landgoed prachtige wandelingen maken. Slot Loevestein is daarentegen vooral beroemd vanwege de ontsnapping van Hugo de Groot. Tegenwoordig is het ook ingericht als een museum, waarin tentoonstellingen en spellen over Hugo de Groot en de Hollandse Waterlinie worden getoond. Het is een gezellig dagje uit voor jong en oud, want er is ook een Escape Room en een speciaal Real Life Game te vinden in het kasteel.

kasteel de haar

Utrecht: Kasteel Duurstede en Kasteel de Haar

In Utrecht vind je ook twee belangrijke kastelen. Kasteel Duurstede is deels vervallen tot een ruïne en ligt midden in een park op een klein eilandje. Deze is te betreden via een ophaalbrug en staat nu bekend als een populaire trouw locatie. Kasteel de Haar is bovendien echt een plaatje om te zien. Het is namelijk het grootste kasteel van Nederland met wel 55 hectare aan kasteeltuinen.

Lees ook:  Tips voor een onderhoudsvrije tuin

kasteel heeswijk

Noord-Brabant: Kasteel Heeswijk

In Kasteel Heeswijk in Noord-Brabant is een museum gevestigd. Hier zijn vele kunstwerken te vinden en de wapenzaal is een officiële trouw locatie. Ook worden er feesten en recepties gehouden, waarvoor de keldergewelven goed dienen.

Overijssel: Kasteel Rechteren

Kasteel Rechteren in is het enige bewaard gebleven middeleeuwste kasteel van Overijssel. Het kasteel is nog altijd in handen van de familie van Rechteren en kun je daarom niet bezoeken. Wel is het landgoed opengesteld voor bezoekers en kun je er genieten van de vele wandel- en fietsroutes die er te vinden zijn.

muiderslot

Noord-Holland: Muiderslot

Muiderslot is één van de bekendste kastelen van Nederland. Het is een gigantisch museum die je met een veerpont vanuit Amsterdam IJburg of vanuit Marina Muiderzand in Almere kunt bezoeken.

Limburg: Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek ligt in het zuiden van Nederland en is één van de grootste kastelen van Nederland. Het kasteel is vrijwel het hele jaar te bezoeken. Zo worden er onder andere workshops, rondleidingen en evenementen georganiseerd.

Zo zijn er nog veel meer bijzondere kastelen in Nederland. Zoals gezegd wonen er bijna geen mensen van adel meer in deze kastelen. Tegenwoordig worden deze verkocht door een erfgoed makelaar en dienen de meeste kastelen als museum en bezienswaardigheid. Zin om nog meer historie te ontdekken? Lees dan eens onze blog met de 'beste historische romans top 10' voor allerlei interessant leesvoer!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings