De mooiste foto's van een tocht met het Hurtigruten schip

8 september 2017
185

Voor natuurliefhebbers is een Hurtigrutenreis een fenomenale trekpleister. Want nergens kom je zulke indrukwekkende landschappen tegen met Noorse fjorden, gletsjers en helderblauwe wateren als tijdens deze tochten.

Neem Groenland: meer dan driekwart van dit gebied wordt bedekt door een kilometers dikke ijskap. Aan de kust vind je kleurrijke, pittoreske nederzettingen. Terwijl Noorwegen bekend staat om zijn uitgestrekte fjorden, toendra’s, ijsblauwe wateren en authentieke vissersdorpjes. Alle bestemmingen zijn te bereizen met de bekende Hurtigruten postboot.

Minder bekend zijn de minstens zo imposante Hurtigrutenreizen naar een onverwachte hoek: Antarctica.

Antarctica is het meest zuidelijke en tevens het koudste, droogste, zuiverste en ook het stilste continent ter wereld. Er zijn geen vaste bewoners, maar dit schiereiland herbergt wel miljoenen pinguïns, zeehonden en walvissen. Vanaf de geïsoleerde Falklandeilanden kun je per boot oversteken naar dit deel van de wereld.

Elke Hurtigrutenreis is een epische expeditie, die zeldzaam mooie foto’s oplevert. We zetten de mooiste graag even op een rij!

Reislustig geworden? Hier vind je overzicht van fijne Hurtigrutenaanbiedingen.

Antarctica

IJskoude stilte

Met sneeuw bedekte rotsen weerspiegelen zich in het water en vormen met honderden ijsschotsen een stille, betoverende wereld. Antarctica Peninsula is een van de meest verlaten locaties op aarde. Met de rubberboot vaar je langs en onder de immense ijspartijen en over het diepblauwe water. Dit is een van de mooiste Hurtigrutenroutes op Antarctica.

Noorse fjorden

Stormachtige uithoek

Kaap Hoorn wordt beschouwd als het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. De Kaap is geheel kaal en vrijwel onbewoond. Behalve een vuurtoren staan er een kapel en een woonhuis. Het stormt er circa 200 dagen per jaar. Lekker ruig!

Noorse fjorden

Kanoën op de Falklands

Per kano de Falklandeilanden verkennen: avontuurlijker kan het bijna niet. Diepblauwe luchten vormen een schitterend contrast met de hagelwitte stranden en groene vlaktes. De schapen grazen hier op enkele meters van de pinguïns. Vanaf het Hurtigruten schip peddel je zo naar het vaste land.

Lees ook:  In beeld: De Kanaaleilanden, een verrassend stukje Engeland

Noorse fjorden

Immense ijsrotsen

Absoluut adembenemend: de Garibaldi gletsjer in de Chileense fjorden. Wie langs de immense gletsjers vaart, waant zich alleen op de wereld.

Noorse fjorden

Arctische dierenwereld

Wie kijkt naar wie? Antarctica wordt bevolkt door zeevogels, pinguïns, walvissen en robben. Maar er wonen ook zeeolifanten. De boot vaart in een rustig tempo voorbij.

Noorse fjorden

Epische expeditie

Zo wit, zo koud, zo ongerept. Een expeditie naar Antarctica, het land van sneeuw en ijs, is ronduit spectaculair. Vanaf het achterdek heb je, warm ingepakt en in een luie stoel, schitterend uitzicht.

Noorse fjorden

Overweldigende natuur

Varen tussen de grote ijsschotsen waar zelfs het Hurtigruten schip in verhouding klein lijkt, terwijl de gletsjers kraken en het ijs met een grote klap voor je neus in zee valt.

Noorse fjorden

Pitten tussen de pinguïns

De natuurlandschappen van South Georgia en Deception Island bieden prachtige wandelmogelijkheden. Je kunt er zelfs kamperen, midden tussen de pinguïns. Hier heb je toch meteen het gevoel dat je alleen op aarde bent.

Noorse fjorden

Groenland

Pittoreske huizen

Siorapaluk (‘klein zand’) is genoemd naar het zandstrandje dat aan dit meest noordelijke dorpje ter wereld grenst. De vrolijk gekleurde huizen contrasteren prachtig met de rauwe ijsbergen. Op deze Hurtigrutenexpeditie kom je hier langs.

Noorse fjorden

Contrasten

Midden tussen de bloemen staan en dan stil worden van het uitzicht: een spierwitte ijsschots die oprijst uit het nachtblauwe water.

Noorse fjorden

Meet & greet

Groenlanders zijn een vriendelijk volkje, altijd bereid om een praatje te maken. Veel Inuït leven van de jacht en de visserij, zoals hier al honderden jaren de gewoonte is.

Noorse fjorden

Eindeloze vlaktes

Verlaten huizen op de uitgestrekte toendra’s. De natuur is een machtige overheerser, die kracht en volharding vereist om daarin te overleven.

Lees ook:  Het paradijs voor tuinliefhebbers: Landesgartenschau Bad Iburg 2018

Noorse fjorden

Moby Dick in actie

Varend langs de noordwestkust van Groenland kun je walvissen, zeehonden en poolvossen spotten.

Noorse fjorden

Werelderfgoed

De gletsjers en rotsen vormen een eindeloze witte vlakte, die samen een oppervlakte beslaan van bijna 1,8 miljoen vierkante kilometer. Hier kun je schitterende wandeltochten over maken. De drijvende ijsbergen van de Sermeq Kujalleq-gletsjer staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Noorse fjorden

Noorwegen

Overdonderende watervallen

In de Geirangerfjord, misschien wel een van de mooiste Noorse fjorden, stromen watervallen met feeërieke namen als ‘De Bruidssluier’ en ‘Zeven Zusters’ honderden meters met donderend geraas omlaag.

Noorse fjorden

Extreem mooi

De meedogenloze, tomeloze kracht van de natuur en haar extreme schoonheid dwingen ontzag en bewondering af.

Noorse fjorden

Authentieke dorpjes

Bij Trondheim staan de karakteristieke geschilderde huizen op palen, met houten rekken voor de vers gevangen stokvis. Deze Hurtigrutentocht brengt je langs deze schilderachtige stad.

Noorse fjorden

Net de Malediven

De eilanden van de Lofoten moeten tot de mooiste ter wereld behoren. Volgens kenners zijn ze zelfs mooier dan de Malediven. Ook zien? Deze tocht brengt je er naar toe!

Noorse Fjorden

Boeiend schouwspel

Naast de blauwe wateren hebben de Lofoten ook een ruig landschap landinwaarts. Onstuimige wolkenpatronen vormen een magistraal schouwspel boven deze desolate natuur, waar je onvergetelijke wandelingen kunt maken.

Noorse fjorden

Unieke Middernachtzon

Met eigen ogen de Middernachtzon boven de Noordkaap zien staan. Once in a lifetime!

Noorse fjorden

Herfst vanaf de Hurtigruten

Het najaar in Noorwegen doet denken aan een wilde Indian Summer. Beleef de herfst vanaf een Hurtigruten schip en zie hoe de Noorse kustlijn een complete metamorfose ondergaat. Dit filmpje geeft je een voorproefje:

Mee met de postboot

Vanaf het dek van de postboot die het noorden met het zuiden van Noorwegen verbindt, geniet je continue van het uitzicht op zee, de met sneeuw bedekte bergen en de Noorse fjorden. Voor je ligt het spiegelgladde water.. Meereizen? Kijk hier voor tochten langs de Noorse kust. 

Lees ook:  De mooiste natuurhoogtepunten van de Hurtigruten

Noorse fjorden

Dag en nacht zon

Bodo ligt boven de poolcirkel, en dat betekent dat je hier van 2 juni tot 10 juli de Middernachtzon kunt bewonderen die boven de Noorse fjorden hangt.

Noorse Fjorden

Spannende route door de Noorse fjorden

De nauwe straat van Raftsunder, bij de Trollfjord, is op sommige punten slechts honderd meter breed. Een spannend moment om mee te maken aan de reling van een schip. Gaat het lukken..?

Noorse fjorden

Aanschouw het Noorderlicht

Rollende vlammen, stralenbundels of gordijnen van licht: de groene en paarse tinten van het Noorderlicht vormen een ongekend fenomeen. Het noorderlicht (aurora borealis) is alleen ’s nachts te zien. Dit filmpje geeft een indrukwekkend beeld van de zonnevlammen, gezien vanaf het dek van het Hurtigrutenschip. Winterse reizen in de aanbieding waarbij je het Noorderlicht ziet vind je hier.

Ook een keer zoiets meemaken?

Buro Scanbrit biedt al jaren samen met Hurtigruten reizen aan langs de fjorden van Noorwegen, Groenland en Antarctica. De schepen varen in alle jaargetijden: beleef een winterse tocht met het schitterende Noorderlicht of vaar mee met de Middernachtzon. Reeds 16 keer werden ze uitgeroepen tot beste reisorganisatie voor Noord-Europa. Hier vind je alle aanbiedingen van de Hurtigruten reizen.

Vraag hier de brochure aan!

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings