Mooiste fietsroutes in België

159 VIEWS
Mooiste fietsroutes in België

België heeft prachtige natuur. Onderstaand volgt een opsomming ervan:

  • Nationaal Park Hoge Kempen. Geschikt om te fietsen, te wandelen, te mountainbiken of paardrijden
  • De Ardennen, divers landschap om te wandelen, te mountainbiken, te fietsen, uitgestrekt, veel bezienswaardigheden en activiteiten, prima vakantieplek (ook survival)
  • Middelheimpark met bijzondere beeldentuin
  • Sonian Forest, een prachtig bos met vooral beukenbomen
  • Ninglinspo, hier ga je klauterend en klimmend doorheen, behoorlijk wilde natuur met waterval
  • Hallerbos staat in het voorjaar (beste tijd om deze plek te bezoeken) vol met wilde boshyacinten, die het bos de fraaie blauwe kleur geeft
  • Hoge Venen, heide en veen, geen bossen, prima om te wandelen, te fietsen, ook varen en een huifkartocht zijn er mogelijk
  • Minnewater Lake, prachtig meer, deze plek is bekend om het zomerfestival
  • Parc de Furfooz, rotsachtig, het beste te voet genieten van dit park

Wil jij het natuurschoon in België per fiets ontdekken dan is het raadzaam om op te zoeken of deze parken en bossen goed toegankelijk zijn op de fiets. Zijn er mooie verharde en/of onverharde fietsroutes aanwezig? Online staan veel fietsroutes door België. Je kunt deze gratis downloaden. Dat gaat eenvoudig door het aantal km’s (25 – 50 – 75 – 100) in te vullen van je fietstocht en de regio waar jij wilt fietsen. Denk aan: route rondom Antwerpen, in de Ardennen, langs de kust, in de Kempen, Voeren, Waasland of Westhoek.

Lees ook:  Een wandelvakantie in Oostenrijk, waar moet je heen?

Welke fietsroute gaat het worden? Stuur je e-mail adres en je krijgt deze route in je mailbox. Start, duur, eindpunt en soort wegdek worden vermeld naast een duidelijke route beschrijving uiteraard. Je kunt tevens gebruik maken van GPS tracks. Er zijn in België veel bezienswaardigheden en er is een prachtige natuur. Daardoor zal het moeilijk kiezen zijn. Laat je inspireren door online een kijkje te nemen. De meest fraaie en bekende plekken van België zijn al voor je uitgekozen. Met behulp van de tekst en de foto’s van mooie gebieden is het wellicht een beetje eenvoudiger een keuze te maken. Maak een top 5 of 10 als je graag fietst en ontdek België op de fiets. Belangrijk zijn een goede fiets, spullen om de band te plakken bij pech onderweg, lekker weer, water en wat te eten en te drinken om onderweg te picknicken. Je komt ook allerlei eetgelegenheden tegen voor een korte pauze om nieuwe energie op te doen. Heerlijk het mooie België op de fiets ontdekken, telkens een andere regio.

MEER INSPIRATIE

De mooiste campings in de Benelux
Emigreren naar België
Wat te doen in Antwerpen?
Wat te doen in de Ardennen