Dit zijn de mooiste dierenfoto's van het jaar

15 september 2016
378

Dit zijn de mooiste dierenfoto's van het jaar. Althans, volgens de jury van de British Wildlife Photography Awards. En we hebben het dan alleen over dieren gefotografeerd op Britse bodem of in dito zeeën. Maar dat is meer dan genoeg voor een serie prachtige foto's die de schoonheid en diversiteit van de natuur laten zien.

Van hazen tot uilen

Mooi aan deze foto's is dat ze bijna allemaal een zeer vluchtig moment vastleggen. Een haas die zijn neus boven het gras uitsteekt om een seconde later weer verdwenen te zijn. Een wezel die uit haar hol komt gekropen, maar bij het minste of geringste er zo weer in terug duikt. De kwal die door het water zwemt met een bende visjes in zijn kielzog die door de beweging van het water en de lichtinval precies op lijken te lichten.

Meeliften op een kwal

Deze laatste foto is uitgeroepen tot overkoepelende winnaar. Fotograaf George Stoyle noemde de foto 'Hitchhikers'. Hij vertelt: "Ik was aan het werk voor een project waarin we de biologische status van grote zeegrotten rondom een paar afgelegen Engelse eilanden aan het meten waren. Aan het einde van een duik zwom ik terug naar de boot waar ik de grootste kwal tegenkwam die ik ooit had gezien. Voorzichtig ging ik er op af en zag dat een heleboel kleine visjes zich hadden verschanst in de tentakels van de kwal."

Hieronder zetten we alle winnaars op een rij, en een paar foto's die het podium niet haalden maar war ons betreft toch erg mooi zijn.

Lees ook:  7 bijzondere koppels van dieren en baasjes die samen reizen

Overall winnaar: George Stoyle, Hitchhikers

bwpa

Winnaar Dierenportretten: Jamie Mina, Berghaas

bwpa2

Winnaar Gedrag: Jacqueline Spindley, Back Garden Babies

bwpa3

Winnaar Botanisch: David Maitland, Bird Seed

bwpa4

Winnaar Wwartwit: Chaitanya Deshpande, Free Bird

bwpa5

Winnaar Seizoenen: Robert E Fuller, Common Weasel (Pic 1)

bwpa6

Winnaar Dicht bij de natuur: Jeanette Sakel, Tadpoles

bwpa7

Winnaar Omgeving: Charles Everitt, Living Space

bwpa9

Winnaar Verborgen Engeland: Stephen Darlington, Emergence

bwpa10

Winnaar Stadse dieren: Geoff Trevarthen, The Supermarket Starling

bwpa11

Winneaar Wilde bossen: Steve Palmer, Twisted Green

bwpa13

En een selectie van de foto's die het podium niet haalden maar op Paradijsvogels Magazine een eervolle vermelding krijgen:

Jamie Hall, Prey's eye (Kleine Uil) | Gedrag

bwpa15

Stephanie Foote, Elegant (Papegaaiduiker) | Zwartwit

bwpa-16

Andy Rouse, Mountain hare near an ice cave | Omgeving 

bwpa17

Phil Johnston, Rabbit Wonderland | Portretten

bwpa18

[hr]

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings