5x De mooiste bloesem wandelingen van Nederland

6 februari 2023
833
bloesemwandeling Nederland

De bloemen staan weer volop in de bloei, ofwel de bloeitijd is weer aangebroken. Tijdens deze heerlijke tijd zal je overal bloemen en fruitbomen ruiken. Deze bloemen en fruitbomen geur zal ervoor zorgen dat je jezelf meteen weer op z´n best voelt. In Nederland zijn heel veel plekken te vinden waar je deze heerlijke bloesem tegen zal komen en waar je dus heerlijke bloesem wandelingen kunt maken. In deze blog gaan we vijf van deze plekken verder bespreken en de locatie aangeven waar je deze kunt vinden.

Bloesem in de Betuwe

Dit gebied wordt gezien als de absolute nummer 1 op het gebied van bloesem wandelingen in Nederland. De Betuwe is gelegen in Gelderland en in deze streek vind je uitgestrekte boomgaarden met fruitbomen die er in dit bloeiseizoen goed bijstaan. In onder andere Geldermalsen, landgoed Marienwaerdt en Buren. In deze gebieden zal je veel uitgestrekte boomgaarden en fruitbomen vinden die volop in de bloei staan. Natuurlijk is het wel zo fijn om te weten wanneer deze fruitbomen en boomgaarden in de bloei staan. Een precieze datum kunnen we niet geven, maar meestal zal dit rond het einde van maart zijn. Begin april zullen de kersen- en pruimenbomen in de bloei staan. Om alles goed te kunnen zien raden wij je aan de fiets te pakken om door de boomgaarden te rijden.

Bloesempark in Amsterdam

In Amsterdam is een hele mooie bloesem wandeling te vinden waar je kunt genieten van de Japanse Kersenbloesem. Een prachtige boom die gekenmerkt wordt aan de vele roze en kleurrijke bladeren. Ook heeft de bloesem een heerlijke geur, waardoor het een genot wordt om langs deze bloesem te lopen. Buiten de Japanse Kersenbloesem kun je ook veel andere bomen volop in de bloei zien. De bomen in het park staan ongeveer 2-3 weken in de bloei gedurende de maanden maart en april. De exacte tijd staat net zoals bij de Betuwe niet vast en is vooral afhankelijk van het weer. Vergeet ook zeker niet je camera mee te nemen want je kan hier prachtige plaatjes schieten. Houdt wel rekening met eventuele drukte, want vooral in het top seizoen kan het erg druk worden. Tenslotte, kan je de Facebook en Instagram pagina van het Amsterdamse Bos in de gaten houden voor eventuele updates over de bloei en de situatie eromheen.

Lees ook:  Het prachtige zusje van het Noorderlicht: het Zuiderlicht
bloesem wandelingen Nederland

Bloesem in Zeeland

Niet alleen in Betuwe en Amsterdam kun je genieten van verschillende bloesem wandelingen. Ook in Zeeland kun je meerdere routes vinden waar je prachtige bloesem wandelingen kunt maken en optimaal kunt genieten van deze bloeiperiode. Bovendien worden de vele fruitboomgaarden afgewisseld met stranden, dijken en uitzichten over het water. Dit zorgt voor een hele mooie combinatie, waarbij de bloesem vooral tijdens april en mei actief is. Een van de beste plekken om deze bloesem in de bloei te zien is Kapelle. Deze ligt in het groene hart van Zuid-Beveland. Kapelle wordt ook wel gezien als de bloesem van Zeeland en staat vol met uitgestrekte boomgaarden vol fruitbomen. Net zoals de rest van de bloesem in Zeeland is dit vooral goed te zien in april en mei en kun je genieten van een roze witte deken aan bloesem. Ook is er dichtbij een fruitteeltmuseum te vinden, waar je tijdens je bloesem wandeling nog meer kunt leren over de bloei en de bloesem.

Zuid-Limburg voor een prachtige bloesem

Liggen de bovengenoemde plaatsen te ver voor je weg of heb je zin om een langere afstand af te leggen? Dan is Zuid-Limburg de ideale bestemming voor prachtige bloesem wandelingen. In de Limburgse heuvels zijn veel verschillende fruitboomgaarden te vinden, die in april en mei in de bloei staan. Onder andere in de gemeente Eijsden-Margraten zijn veel fruitboomgaarden te vinden en kun je prachtige bloesem wandelingen lopen. Daarnaast kun je deze bloesem wandeling combineren met de Dutch mountain trail. Deze wandeling zal je meenemen door de Zuid-Limburgse natuur.

Lees ook:  Het roer om? Schrijf een essay en win deze biologische boerderij (in Amerika)

Bloesem wandelingen in Drenthe

Tenslotte, kun je ook in Drenthe prachtige (fruit)boomgaarden vinden die volop in de bloei staan. In de gemeente Wolden kun je een prachtige 7 kilometer lange route vinden, waar meer dan 1100 perenbomen staan. Deze bomen staan eind april volop in de bloei en zijn een prachtig zicht om te bewonderen. Je kunt deze Drenthse wandelroute ook afleggen op de fiets en daarna ook de oude boerderijen met rieten daken erbij pakken. Kortom, een prachtige route voor een mooie bloesem wandeling.

Meer over bloesem wandelingen

In deze blog hebben we vijf voorbeelden gegeven van bloesem wandelingen in Nederland. Deze vijf voorbeelden zijn slechts een klein deel van alle bloesem wandelingen die je in Nederland kunt vinden. Ook in Utrecht, Friesland en Groningen kun je verschillende prachtige bloesem wandel routes vinden, maar deze routes houden we voor nu nog geheim.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down