De mooiste autoroutes in Zuid-Afrika voor een onvergetelijke roadtrip

9 oktober 2020
442
autoroutes in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land bij uitstek om per auto te verkennen. Niet alleen door de wildparken maar ook zeker daarbuiten. Langs grillige kustlijnen, groene bergpassen en uitgestrekte landschappen. Wij selecteerden vijf autoroutes in Zuid-Afrika die je het mooiste van dit diverse land laten zien.

1. Chapman’s Peak Drive

Wie Kaapstad bezoekt, bevindt zich op steenworp afstand van misschien wel de mooiste van alle autoroutes in Zuid-Afrika. De route is slechts 9 kilometer lang maar telt maar liefst 100 bochten! Trek er dan ook een hele dag voor uit, want van deze route geniet je het meeste op een laag tempo en met veel tussenstops. De route start bij Noordhoek en eindigt in Hout Bay. Onderweg kijk je gegarandeerd je ogen uit! Tip: rij bij Hout Bay nog een stukje verder om Kaap de Goede Hoop te bezoeken, het zuidelijkste puntje van Afrika!

autoroutes in Zuid-Afrika

Kaap de Goede Hoop © Rahul Chakraborty / Unsplash

2. Panoramaroute

Wil je een roadtrip door Zuid-Afrika niet alleen combineren met een bezoek aan Kaapstad maar ook het beroemde Kruger National Park? Kies dan voor de Panoramaroute. De route verbindt Kaapstad met Johannesburg en telt over de gehele lengte ongeveer 180 kilometer. Onderweg kom je langs absolute hoogtepunten als Blyde River Canyon. De route loopt ook richting de Drakensbergen: plak een dag (of meer!) aan je route vast en verken ook dit waanzinnig mooie gebied.

3. Passenroute

Wijnliefhebbers opgelet, want de Passenroute brengt je naar het walhalla van de Zuid-Afrikaanse wijnen. En dat niet alleen: deze route leidt je van Stellenbosch via Franschoek naar Kaapstad over vier bergpassen. Die zorgen voor memorabele uitzichten! De route is 185 kilometer lang en daarom ook goed te doen als dagtrip.

Lees ook:  Vakantie in eigen land

4. Garden Route

Een van de bekendste autoroutes in Zuid-Afrika is de Garden Route, ook wel Tuinroute genoemd. Die bekendheid heeft het niet alleen te danken aan de mooie landschappen maar ook aan het feit dat de route start in het populaire Kaapstad. Vanuit hier reis je richting Port Elizabeth, over een route van 700 kilometer. Je volgt hiervoor de oostkust en komt langs prachtige baaien, wildparken en dorpjes waar je volop accommodaties treft. Het is aan te raden om zeker 4 of 5 dagen voor deze roadtrip uit te trekken.

autoroutes in Zuid-Afrika

Blyde River Canyon © Wynand Uys / Unsplash

5. The Wild Coast

Zet jij het liefst koers naar ongerepte delen van een bestemming? Dan is The Wild Coast een aanrader. Deze begint grofweg waar de Tuinroute eindigt, dus als je voldoende tijd hebt zijn deze twee ook goed te combineren. The Wild Coast geldt als een van de mooiste en meest ongerepte autoroutes in Zuid-Afrika en brengt je van Port Elizabeth tot aan Mozambique, volledig langs de oostkust. Houd er rekening mee dat je hier echt door de minst ontwikkelde gebieden van het land reist, iets wat je vooral merkt in het achterland van de kust. Dit gebied wordt ook wel de Transkei genoemd. Het platteland is hier ontzettend arm, de bevolking profiteert nagenoeg niet van toerisme (met uitzonderingen als het kustplaatsje Coffee Bay) en er zijn weinig faciliteiten van hoge kwaliteit. Daar staat tegenover dat je ver van massatoerisme bent en echt een bijzonder stukje Afrika verkent.

Meer autoroutes in Zuid-Afrika

Bovenstaande routes zijn de meest bekende autoroutes in Zuid-Afrika. Er zijn daarnaast nog veel meer mooie roadtrips uit te stippelen in de minder bekende gebieden. Denk aan de ruige Swartberg Pass of de Sani Pass naar het bijzondere Lesotho. Ook de Route 62 is een aanrader: de langste wijnroute ter wereld!

Lees ook:  Hoe een reis door Cuba je als mens verandert

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings