Mooiste autoroutes door Europa voor in het voorjaar

28 februari 2022
393
met de auto op vakantie

Heb je ook zo’n zin om met de auto op vakantie te gaan dit jaar? Heb je alle zaken, zoals de autoverzekering, goed geregeld? Dan hoeft niets je in de weg te staan om er een leuke tijd van te maken. Je hebt eigenlijk nog maar één punt om naar te kijken. Het is namelijk wel belangrijk om te bepalen waar je heen gaat. Of in ieder geval een idee te hebben van waar je naartoe gaat. Dat kan je bijvoorbeeld krijgen door te kijken naar de mooiste autoroutes die je kan nemen.
Romantische Strasse in Duitsland
Duitsland staat natuurlijk bekend als het autorijdland bij uitstek. Het is dus ook niet vreemd dat een favoriete route voor het voorjaar in het buurland te vinden is. De Romantische Strasse heeft alles wat een leuke route moet hebben. Je rijdt door een mooie groene omgeving en komt onderweg bijvoorbeeld steegjes en typisch Duitse plaatsjes tegen. Zo kan je je dus gemakkelijk vermaken en heb je een leuke en ontspannen tijd. In het voorjaar is er al veel bloeiende natuur te zien, dus daarom is deze route juist ook zo aantrekkelijk om te nemen met de auto.
Trollenroute in Noorwegen
Een route die veel geprezen wordt, is de Trollenroute in Noorwegen. Dat is ook niet zo vreemd, want nergens anders in Europa vind je zo’n mooie omgeving om in te rijden. Het is bovendien een plek waar niet veel mensen aan denken voor vakantie in het voorjaar. Dan wordt toch vooral de zon al opgezocht, in het zuiden van Europa. Lekker met de auto richting het noorden gaan en daar genieten van een prachtig heuvelachtig landschap vol met verrassingen is dan dus precies wat je moet doen. overigens is deze route niet alleen in het voorjaar mooi te noemen.
Porto en omstreken in Portugal
Zoals gezegd is de zon opzoeken in het voorjaar ook altijd wel lekker. Dat kan je natuurlijk ook gewoon doen als je een autovakantie ervan maakt. Je hebt dan ook gewoon de mogelijkheden om lekker te genieten van een heerlijk warm voorjaarszonnetje terwijl je een prachtig landschap aan je voorbij ziet trekken. Dat doe je bijvoorbeeld wanneer je de N222 vanuit Porto in Portugal volgt. Je komt dan vanzelf uit in de Dourovallei. Je kan er ook op de nodige plekken port proeven. Het is alleen wel aan te raden om dit aan de passagiers te laten.
Stelviopas in Italië
Deze route is onder sommige doelgroepen zeer bekend. De Stelviopas is eigenlijk een soort circuit in de buitenwereld. Door de bergen de bochten nemen is een enerverende tocht. Veel liefhebbers van het autorijden, die ook weleens willen weten wat een auto kan, nemen deze route. Het is echter net zo goed een aantrekkelijke optie voor mensen die gewoon lekker willen genieten op eigen tempo. In de bergen rondom de Stelvio is het natuurlijk wel heel fijn verblijven. Dat geldt zeker in het voorjaar wanneer witte sneeuw wordt ingeruild voor groene, bloeiende natuur in alle vormen.
Corniche in Frankrijk
Iets dichter bij huis dan Portugal en Italië, maar net zo zonnig, is de route bij Corniche in Frankrijk. Frankrijk is natuurlijk al het ultieme vakantieland. Daarnaast is het ook nog eens een land waar je heel lekker kan rijden als je de goede routes te pakken hebt. Corniche is misschien wel de mooiste optie van allemaal. Je had waarschijnlijk nooit gedacht dat er nog plekken in Europa zijn die zo mooi zijn en zoveel schoonheid herbergen. Je kan er vooral genieten van de mooie panorama’s die je krijgt voorgeschoteld. Bovendien zijn er meerdere routes die je hier kan nemen.
Ring of Kerry in Ierland
Je moet natuurlijk wel even wennen aan de andere manier van rijden, maar dat maakt het juist zo aantrekkelijk. In Ierland gaat alles namelijk net iets rustiger aan. Dat is wel wat anders dan het jagen dat je op de snelwegen van het Europese vasteland tegenkomt. Dit brengt je ook mooi in de gelegenheid om maximaal te genieten van alle mooie natuur die je rondom Kerry krijgt voorgeschoteld. Dat is uiteindelijk ook de reden waarom je op zoek gaat naar leuke autoroutes voor het voorjaar. Neem deze optie dus zeker ook mee in je overweging.
Grossglockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk
Voor de laatste mooie autoroute voor het voorjaar gaan we nog één keer terug naar de bergen. Alleen dan kiezen we voor Oostenrijk. Wil je echt plezier hebben van wat een rit door de bergen kan bieden? Dan moet je zeker de Grossglockner Hochalpenstrasse een keer geprobeerd hebben. Ook voor deze route geldt dat het niet alleen mooie natuur brengt. Het daagt je ook uit om net wat meer uit je auto te halen. Als je een echte liefhebber bent, dan is dit natuurlijk precies wat je zoekt. Oostenrijk is dan dus de bestemming voor jouw vakantie.

Lees ook:  3 Tips om niet gek te worden van een lockdownleven met kleine kinderen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Avontuur met aanhanger

De meest spraakmakende culturele feesten ter wereld

Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Hoort euthanasie een mensenrecht te zijn?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down