Moeder van 98 verhuist naar bejaardentehuis om voor 80 jarige zoon te zorgen

4537 VIEWS
Moeder van 98 verhuist naar bejaardentehuis om voor 80 jarige zoon te zorgen

Tom van 80 heeft altijd in het huis gewoond waar hij geboren is totdat hij in 2016 moest verhuizen naar een zorginstelling. De voormalig schilder is nooit getrouwd geweest en heeft daardoor altijd samen met zijn moeder Ada onder één dak gewoond. Iets minder dan een jaar later besloot Ada hem achterna te komen en verhuisde ook naar het Moss View tehuis in Liverpool. 

Het blijft toch je kind

De familieleden van de twee zijn blij dat ze weer herenigd zijn en op deze manier hun leven samen kunnen voortzetten. Op 98-jarige leeftijd lijkt 18 jaar nog maar een verwaarloosbaar leeftijdsverschil, maar Ada ziet het nog steeds als haar voornaamste taak te zorgen voor haar zoon Tom. Ontroerend om te zien hoe de toewijding van een moeder aan haar kind onvermoeibaar in stand blijft.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Moeder zoon crop 2

De twee zijn onafscheidelijk

Ergens voelt het ook een beetje verdrietig dat Tom altijd thuis heeft gewoond en nooit zijn eigen gezin heeft kunnen stichten, maar de band die hij met zijn moeder heeft is heel speciaal. Na al deze jaren brengen ze nog steeds elke dag samen door met het spelen van spelletjes en het kijken naar hun favoriete soapserie Emmerdale. Ada wenst haar zoon nog steeds elke avond welterusten en maakt hem elke ochtend wakker voor het ontbijt.

Ik blijf toch altijd zijn moeder

Liefde is een bijzonder concept dat eigenlijk niet in woorden te vangen is. Bekijk in dit artikel uitdrukkingen voor bijzondere liefdevolle uit andere landen (tot leven gebracht met illustraties). Een toepasselijke op bovenstaand artikel: Het Arabische ya’aburnee “leven zonder de ander is geen leven”. 

Lees ook:  Gedicht: Blauwtje

 

 

MEER INSPIRATIE

Kinderopvang: de beste oplossing als je veel verplichtingen hebt
Zo help je jouw kind snel en veilig het rijbewijs te halen
Grootvader communiceert via tekeningen op Instagram met zijn kleinkinderen
De Zweedse methode voor een opgeruimd leven volgens Margareta Magnusson