Moe van al het slechte nieuws deelt deze man alleen nog positieve berichten

15 december 2018
224

Eerlijk is eerlijk, soms kan het door de overweldigende hoeveelheid negatieve berichten in het nieuws lijken alsof er alleen maar moeilijkheden in de wereld zijn. Wat voor Jason Atkins begon als een onschuldige tegenbalans voor al het zware nieuws, veranderde in een wereldwijde campagne voor positief nieuws toen zijn berichten meer dan 150000 keer gedeeld werden. 

Zoals Jason het zelf zegt "ik was moe van al het negatieve nieuws en ben op zoek gegaan naar hoopvolle berichten waarvan men het bestaan waarschijnlijk niet eens af weet omdat ze zijn ondergesneeuwd in het nieuwsgeweld". Vaak moet er beter gezocht worden naar deze berichten en dus wilde Jason het voor het grote publiek makkelijk maken door het plaatsen van al deze positieve nieuwsmeldingen in één tijdlijn.

Overweldigende aanhang positief nieuws

Dat zijn berichten zo vaak gedeeld zijn betekent dat Jason met zijn optimistische newsfeed een gevoelige snaar raakt bij de meerderheid. Door de overweldigend positieve reacties is hij dan ook van plan een uitgebreidere 2018 editie te maken. Wellicht een goede reden om af en toe Twitter in de gaten te houden. Hieronder volgt een selectie van Jacobs goed nieuws berichten uit 2017 inclusief een link naar de originele artikelen

#1 Natuurbehoud besluit miljoenen bomen te planten in het Amazone regenwoud en Nieuw-Zeeland

Jacob Atkins - 73 million trees

Artikel: Smithsonian and Ecowatch

#2 Bijenpopulatie stijgt met 27%

#3 In Amerika kunnen parkeerboetes afbetaald worden door middel van donaties aan voedselbanken

#4 Kinderarbeid is met de helft afgenomen sinds 2000

#5 De sneeuwluipaard is geen bedreigde diersoort meer

#6 Bedrijf maakt volledig gerecyclede schoenen en neemt uitsluitend vrouwen uit landelijk Argentinië aan om hen betere arbeidsperspectieven te bieden

#7 Wetenschappers hebben een manier gevonden om delen van het great barrier reef zich opnieuw te laten voortplanten

Lees hier meer over de kunst van het herwaarderen van al het moois wat onze aarde al rijk is. In dit artikel staat misschien wel het beste voornemen voor het nieuwe jaar beschreven: blijf je altijd verwonderen (want wie zich niet ergert maar verwondert, wordt geen 80 maar 100). 

Lees ook:  Een kleurrijke ode van papier aan de natuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings